Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Masak cawangan salji
Komposisi yang luar biasa akan menghiasi pedalaman pada malam cuti Tahun Baru. Kami mencipta karya di rumah dalam masa 2.5 jam. Untuk kraf anda perlu: cawangan, garam, air, mainan Krismas dalam bentuk bola, cakera, kon atau hiasan lain.

ranting

garam


Langkah No. 1. Tuang 0.5 l air ke dalam kuali, tambahkan 4 sudu garam (dengan slaid) ke atasnya, campurkan dengan teliti. Kami meletakkan cawangan di dalam air garam supaya airnya ditutup sepenuhnya. Anda boleh menekan "minuman" dengan sudu. Kami meletakkan kuali pada api perlahan. Jangan tutup dengan tudung. Masak sehingga airnya menyejat ke maksimum, dan garam mengambil bentuk berkrim.

Masak cawangan salji


Langkah nombor 2. Berhati-hati mengambil cawangan yang ditutup dengan fros garam pada plat yang luas (papan pemotong). Untuk memudahkan tugas, anda boleh melakukan ini dengan pinset. Biarkan selama beberapa jam kering.

Masak cawangan salji


Langkah nombor 3. Kami menyediakan pot bunga untuk cawangan salji. Kami melampirkan mainan pokok Krismas ke cakera dengan plastik, bola, selepas mengeluarkan plag plastik untuk kelopak mata. Seterusnya kami memasang unsur hiasan tambahan, dalam kes kami, ini adalah benjolan, daun dan chestnut. Selesai.

Masak cawangan salji


Nombor langkah 4. Batang pohon kering sedikit rendah ke dalam lubang bola.
Langkah 5. Kami menghias kerajinan dengan bahan-bahan yang diperbaiki: topi kecil, butang.

Masak cawangan salji


Produk Krismas akan siap sepenuhnya dalam sehari.

Masak cawangan salji


Pada masa ini, garam akhirnya akan kering dan berkilau. Salji sedemikian kelihatan sangat menarik dan, tidak seperti bulu kapas, secara semulajadi. Tetapi kelebihan utamanya ialah walaupun pada suhu 40 ° C ia tetap dalam bentuk aslinya. Komposisi ini akan melengkapi rombongan Tahun Baru, bersorak. Dan akhirnya, tambahkan nota kecil: dalam kuali dengan garam, anda boleh menambah air lagi dan ulangi prosedur dengan objek lain berulang kali.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh