DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Rosette diperbuat daripada mastic
Triumph akan datang tidak lama lagi, dan anda ingin mengejutkan tetamu dengan sesuatu? Dan adakah lebih baik bahawa "sesuatu" ini dilakukan dengan tangan anda sendiri? Kemudian anda melihat alamat! Dalam kelas induk ini, anda akan belajar cara menghias kek dengan bunga mawar yang indah yang diperbuat daripada mastic, yang tidak dibuat di confectioneries mahal dengan perintah, tetapi oleh pelayan wanita itu sendiri! Ia tidak begitu sukar kerana ia sepertinya sepintas lalu dan anda akan melihatnya dengan jelas!
Apa yang kita perlukan?

Apa yang kita perlukan


 • Permukaan kerja licin.
 • Mat silikon adalah wajar (tetapi anda boleh lakukan tanpa itu).
 • Tikar kuih-muih.
 • Ia juga boleh digantikan dengan span tebal biasa untuk hidangan.
 • Pisau itu.
 • Kapasiti dengan air.
 • Berus
 • Gula serbuk.


Ada yang menggunakan kanji kentang dan bukannya serbuk atau bersama dalam nisbah 1: 1, tetapi saya tidak suka pilihan terkini. Selepas produk dari pendirian keradangan sebegitu lama, mereka menjadi tidak enak.
 • Pin Rolling.
 • Toothpicks.
 • Mastic.


Anda boleh membelinya (bahasa Itali, Modelplast digunakan dalam kelas induk), atau anda boleh membuatnya sendiri dari souffle marshmallow. Alat kuih (dengan bola besar pada akhir). Ia juga boleh digantikan, sebagai contoh, dengan tongkat dari xylophone bayi.

Jadi, mari kita mulakan?
1. Letakkan tikar, taburkannya dengan gula pasir.

Menyebarkan tikar


2. Untuk kelopak mawar, anda boleh mengambil warna yang sama dengan warna yang sama, atau anda boleh menjadikannya lebih menarik, menjadikan putih pertengahan, dan pinggang berwarna merah jambu. Untuk melakukan ini, gulunglah sosej di antara tapak tangan kusta putih.

Untuk kelopak mawar


3. Gulungkan mastic merah jambu dengan pin rolling.

melancarkan dengan pin rolling


4. Masukkan flagellum putih pada pancake merah jambu.

Letakkan flagellum putih


5. Balut dengan ketat.

Ketat ketat


6. Inilah yang perlu anda dapatkan.

harus berjaya


7. Naikkan tourniquet yang dihasilkan di atas tikar dengan jari anda dengan sedikit usaha.

Naik di atas tikar


8. Potong beberapa keping (12-15 kepingan) dengan pisau kira-kira 5 mm lebar. Sekiranya anda ingin membuat mawar yang kecil, maka diameter diameter tourniquet itu cukup, tetapi untuk bunga yang besar, "sosej" mesti dibuat lebih tebal.

Potong dengan pisau


9. Dengan jari-jari anda, kupas setiap kepingan mastic, memberikan bentuk kelopak.

menguli setiap bahagian

membuat nipis dan anggun


10. Dan sekarang setiap kelopak perlu dibuat nipis dan anggun, menjadikannya sedekat mungkin dengan rupa semulajadi. Untuk melakukan ini, letakkan kelopak pada tikar dan gulung tepinya dengan bantuan bola confectionery dan sedikit tekanan.

membuat nipis dan anggun

membuat nipis dan anggun


Jangan keterlaluan. Sekiranya mastic dibuat terlalu kurus, ia akan mudah koyak dan ia akan menjadi mustahil untuk bekerja dengannya.

membuat nipis dan anggun


11. Di sini anda mempunyai kelopak bunga masa depan.

kelopak


12. Selekoh tupai gigi datang. Anda mungkin hairan mengapa - apa yang mereka buat? Tetapi sebenarnya, segala-galanya sangat mudah: mudah untuk memutar tepi kelopak dengan mereka, memberi mereka semula jadi.

balut


13. Separuh kosong, memutar tepi ke dalam - ini akan menjadi kelopak masa depan kita, yang masih belum berkembang. Biarkan satu kosong tidak tersentuh, dan pusingkan baki dengan tepi ke luar - ini adalah kelopak "luar" yang akan datang.

kelopak selesai


14. Ambil tangan anda bahan kerja yang masih belum disentuh. Merapikan kuas dengan air dan sikat tepi kelopak di pangkal dengan huruf V. Air untuk mastic adalah gam sebenar!

mengurapi tepi kelopak


15. Letakkan benda kerja ke dalam tiub. Ini akan menjadi "jantung" putik kami.

Putar bahan kerja ke dalam tiub


16. Jika semasa kerja anda merasa bahawa anda terlalu basah mastic dan ia "terapung", menjadi lembut dan nakal - hanya taburkan gula tepung di tempat ini dan semuanya akan kembali normal.

gula icing


17. Dalam langkah seterusnya, kita hanya akan bekerja dengan kelopak yang tepinya bengkok ke dalam. Juga basah tepi dengan huruf V.

basah tepi


18. Letakkan kelopak pertama kita ke teras.

Gali kelopak pertama kami


19. Melekat kelopak kedua, separuh berlepas dari yang pertama, supaya mereka berbohong "bertindih".

Gali kelopak pertama kami


20. Dengan cara yang sama, kita dapat menguruskan dengan selebihnya "kosong" dalaman.Mengenai bunga ini pada tahap ini, anda harus mendapatkannya.

membentuk mawar

membentuk mawar


21. Putaran kelopak luar datang. Juga basah masing-masing dengan air.

basah tepi


22. Lem kepada tunas.

membentuk mawar

membentuk mawar


23. Selepas semua kosong di tempat, bunga segera mengambil rupa "megah".

rosette itu hampir siap

rosette itu hampir siap


24. Selepas semua manipulasi, dasar berlebihan, terlalu lama putik boleh dipotong.

rosette mastic


25. Agar bunga itu mudah dilekatkan pada kek, walaupun ke sisinya, tanpa rasa takut bahawa ia akan jatuh atau dimakan, kami melekatkan tompok gigi secara menegak ke pangkalannya.

rosette mastic


26. Dengan tusuk gigi yang lain, menembusi pangkal dengan mendatar.

rosette mastic


27. Dapatkan gelas atau mana-mana bekas lain di mana putik itu diletakkan. Turunkan bunga supaya ia terletak di atas tompok gigi.

rosette mastic


28. Kedudukan ini mesti diberikan kepada mawar manakala mastic akan kering. Jadi semua kelopak mengeras dalam bentuk yang betul selama 24 jam. Selepas itu, anda boleh mengeluarkan injap gigi mendatar dengan selamat.

rosette mastic


Berikut adalah bunga mawar yang indah, saya pasti ia akan berfungsi untuk anda juga! Sekiranya berlaku sesuatu yang salah pada kali pertama, jangan risau dan cuba lagi! Lagipun, semuanya datang dengan pengalaman. Dan dalam masa yang singkat anda akan dapat menyenangkan kawan dan saudara mara dengan pencuci mulut yang bergaya dan dengan bangganya berkata: "Ya, saya membuat kek ini sendiri!"

rosette mastic
Kembali
Komen (1)
 1. helga-1412
  #1 helga-1412 Tetamu 7 Ogos 2017 09:16
  0
  Mawar yang indah. Akan ada masa lapang - anda boleh mencuba, kerana anda masih perlu mengerjakannya).

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh