Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Kertas beralun bangkit
Kertas bergelombang mempunyai sifat khasnya sendiri, berkat yang anda boleh membuat bunga menarik dari itu, yang akan menjadi tiruan besar spesimen hidup.

Kertas beralun Rose Bud


Untuk membuat tunas sedemikian, anda perlu bekerja:
Bahan:
- kertas tebal tebal dalam warna berikut: hijau dan merah jambu.
- wayar.
- bola kecil bulu kapas.
Alat:
- gunting.
- pinset.

Membuat bunga. Perkara pertama yang perlu anda lakukan dari sekeping kertas beralun merah jambu ialah memotong segi empat tetap dengan sisi 6x7 cm dengan sepasang gunting, adalah penting untuk memastikan bahagian itu tidak condong.

kertas itu


Kemudian anda perlu mengelilingi dua sudut atas dan tandakan ujung yang ditunjuk di tengah.

Membuat bunga


Kini, anda perlu memotong 15 cm dari garis memancing yang disediakan. Pada segmen yang diperolehi, anda perlu mengambil satu tepi dan bengkokkan jari anda di sekelilingnya, membuat cincin kecil dan membebaskan tangan anda untuk memperbaiki wayar dalam bentuk ini.

Membuat bunga


Di sebelah bahagian merah jambu di tengah-tengahnya, anda perlu meletakkan cincin dawai dan sekeping bulu kapas. Ia diperlukan untuk mendapatkan kepenatan putik dan memudahkan penciptaannya. Kini anda perlu menggunakan sudut yang betul untuk membalut bahagian kapas dan wayar yang dilipat di tengah. Di persimpangan kapas dan kertas, anda perlu sedikit meregangkannya.

Membuat bunga


Selepas itu, anda perlu membuat lipatan yang sama, tetapi di sisi lain.

Membuat bunga


Seterusnya, anda perlu sekali lagi melipat bahagian bawah pucuk yang dihasilkan. Untuk melakukan ini, lebih baik memutar kertas dengan jari anda di sekitar kawat, semakin kuat, lebih baik.

Membuat bunga


Kini anda boleh mula membuat risalah. Untuk melakukan ini, potong segi empat tepat besar dari kertas beralun hijau, sebelahnya akan menjadi 6x9 cm.

Membuat bunga


Selanjutnya sepanjang bahagian terpanjang bahagian ini, anda perlu membuat banyak potongan zigzag.

Membuat bunga


Selepas ini, dengan dedaunan yang disediakan, anda perlu membalut asas putik yang dibuat. Bahagian bawah juga perlu diketatkan dengan ketat dan lebih baik untuk mengetatkan dawai untuk mengunci selamat.

Rose bud


Dari sekeping kertas hijau yang lain, anda perlu membuat jalur lurus 3 cm lebar dan kira-kira 15 cm panjang dan balut wayar dengannya. Dengan jalur ini, anda perlu menutup pangkal pucuk dan secara beransur membungkus dawai pada sudut 45 darjah, mencipta tangkai bunga.

Bahagian panjang daun yang menyentuh putik, anda perlu berhati-hati memutar jari anda.

Kertas beralun Rose Bud


Sekarang rosebud sudah siap. Dari bunga sedemikian, anda boleh membuat sejambak yang sangat menarik!

Kertas beralun Rose Bud
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh