DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Pernikahan kaca
Perkahwinan adalah hari yang paling istimewa dalam kehidupan setiap orang. Upacara perkawinan selalu dihiasi dengan berbagai aksesori, gelas pengantin menempati salah satu tempat penting di meja pengantin baru, oleh karena itu perhatian khusus diberikan kepada mereka. Pada masa ini, semakin banyak penekanan diletakkan pada majlis perkahwinan berwarna. Dalam penerangan ini, saya akan memperkenalkan anda bagaimana untuk membuat kaca perkahwinan dalam warna merah jambu yang halus.

Gelas perkahwinan


Anda memerlukan patch tulle atau kain lain yang terdiri daripada mesh. Saiz 20 cm dengan 40 cm Untuk hiasan anda memerlukan rhinestones merah jambu dan tengah untuk bunga. Bunga itu sendiri dibuat dari pita, dibutuhkan kira-kira 7 keping 4 cm setiap satu, berjumlah kira-kira 30 cm dari pita merah jambu satin pucat, yang lebarnya 4 cm. Bagi cawangan sisi, cari dua segmen putih 4 hingga 4 cm dan dua merah jambu. Untuk membaiki segala-galanya pada kaca, gunakan gam. Pistol lem adalah ideal, kerana gam menyerupai plastik telus, dengan sempurna memegang bahan dan tidak mempunyai bau yang buruk.
Mari kita buat tujuh kelopak bunga utama. Untuk melakukan ini, kami memotong pita merah jambu menjadi kosong, iaitu, 4 hingga 4 cm persegi. Kami melipat persegi seperti dalam angka.

bengkok persegi


Kemudian bengkokkan bahan kerja sekali lagi dengan cara sedemikian rupa untuk membuat segitiga.

bengkok persegi


Kini anda perlu membengkokkan kerja dengan sama rata. Cuba untuk membuat sudut yang tajam, jangan tergesa-gesa dan semuanya akan berubah! Kunci dengan pinset semua lapisan.

bengkok persegi


Untuk membuat kelopak terbalik, adalah perlu untuk memangkas asas bahan kerja supaya apabila ia bengkok, ia boleh diperbaiki dan tidak ditarik balik. Potong dengan gunting tidak selari dengan pangkal, tetapi pada sudut akut.

dipotong


Membakar pangkal kelopak dengan lebih ringan, dengan tindakan ini semua lapisan disolder bersama-sama dan anda mendapatkan kelopak bunga.

mencairkan


Hidupkan kelopak, jika pangkalan (bahagian yang lebih dekat ke tengah) sangat mencuat, kemudian trim.

kelopak itu


Potong bulatan dengan diameter 1-1.5 cm dari pita dan tampal 7 kelopak merah jambu yang sama di atasnya.

bunga


Untuk menghiasi tengah-tengah bunga, rhinestone besar atau atas dari gunting rambut, yang digunakan untuk menghiasi gaya rambut perkahwinan, sesuai. Sekiranya anda mengalami kekacauan seperti itu, maka "topi" nya akan menjadi pusat bunga terbaik. Sediakan sekeping reben dan tulle untuk membuat "skirt" pada kaca perkahwinan.

untuk menghias gaya rambut perkahwinan


Keluarkan bahagian ini ke tempat di mana kaki kaca masuk ke pangkalan, lebih mudah untuk memasang "skirt" pada pita. Sekiranya terpaku pada kaca, maka terdapat kebarangkalian yang tinggi bahawa grid hanya akan jatuh dari kaca.

untuk menghias gaya rambut perkahwinan


Bend bahan hampir separuh, melangkah 1-2 cm dari tepi bawah. Ini perlu supaya skirt mempunyai 2 tiang dan kelihatan lebih megah. Jahit jaring dengan jahitan besar, terus tarik benang.

untuk menghias gaya rambut perkahwinan


Anda sepatutnya mendapat sesuatu seperti skirt halus ini.

gelas di pangkalan


Melekatkan skirt di sekitar kaki. Pastikan untuk merapatkan persimpangan, jika tidak semuanya akan dilekatkan dalam arah yang berbeza.

gelas di pangkalan


Sekarang tampalkan bunga di tengah-tengah kaca. Secara simetri membuat ranting bunga kelopak putih dan merah jambu.Semua ruang kosong boleh dihiasi dengan rhinestones. Ia adalah perlu untuk menutup tempat melekat skirt dengan pita merah jambu, mengikat busur dan juga menghiasi keseluruhan skirt dengan rhinestones merah jambu. Gelas untuk pengantin baru siap.

Gelas perkahwinan
Kembali
Komen (1)
  1. Alina
    #1 Alina Tetamu 29 Oktober 2014 12:38
    0
    Gelas yang sesuai untuk meja perkahwinan!

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh