Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Autumn sejambak
Musim luruh Emas adalah masa untuk majlis perkahwinan dan pucuk foto. Dan jurufoto apa yang tidak akan membuat gambar mereka cerah, tepu, dan yang paling penting - pada tema musim luruh. Pada hari yang lain saya menerima pesanan segera untuk sejambak musim gugur kreatif untuk menembak foto pasangan muda. Tidak ada masa untuk refleksi, saya terpaksa melakukan dengan bahan-bahan yang diperbaiki. Dan inilah yang saya lakukan.

Sejambak jatuh


Kami berharap bengkel ini akan memberi inspirasi kepada anda dengan idea yang berbeza untuk mewujudkan bunga musim luruh. Jadi apa yang kita perlukan:
• akhbar
• gam PVA
• asas bulat dalam bentuk bola
• busa pembinaan
• pemegang kayu
• gunting, pisau
• trim putih trim (anda boleh mengambil pita biasa)
• kertas pejabat putih
• kertas beralun putih
• benang putih
• bunga buatan dan daun
• sayur-sayuran buatan dan buah-buahan kecil
• superglue

Kembang sejambak akan banyak, kerana ini adalah perlu untuk membuat pangkalan yang bulat di bahagian atas dan rata di bahagian bawah (di mana pemegang akan). Untuk tujuan ini saya menggunakan bank piggy, ia dibuat dalam bentuk bola bagi saya. Anda boleh mengambil sebarang item pusingan. Saya membungkusnya dalam beg plastik dan mula menyiapkannya dengan kepingan akhbar dan gam PVA.

Sejambak jatuh


Buat beberapa lapisan akhbar supaya asas kami untuk sejambak itu pepejal. Biarkan selama beberapa jam sehingga kering sepenuhnya. Selanjutnya, kita berhadapan dengan tugas mengisi pangkalan kita dengan sesuatu dari bahagian dalam agar pemegang teguh. Dan jangan buat buket yang lebih berat. Saya mendapat busa pembinaan. Saya terpaksa melepaskan bahan kerja kami, tetapi jangan lupa untuk memasukkan pemegang panjang yang dikehendaki di dalamnya. Hinggiku panjang 15 cm.

Sejambak jatuh


Biarkan reka bentuk ini semalaman. Segala-galanya hendaklah kering dengan teliti. Keesokan harinya kita memotong buih berlebihan, menyelaraskan tepi, dan di sini kita mempunyai kulat seperti itu.

Sejambak jatuh


Saya ingin perhatikan bahawa bahan kerja ternyata sangat padat dan tahan lama, dan yang paling penting - hampir tanpa berat badan. Pemegang itu sangat tegas bahawa tidak mustahil untuk memindahkannya walaupun dengan milimeter. Untuk menyembunyikan sekeping akhbar yang berwarna-warni, saya menyisipkan kosong dengan potongan kertas pejabat putih dan gam PVA.

Sejambak jatuh


Kemudian pasangkan kosong dengan kertas beralun putih dan tetapkannya di bahagian bawah pemegang dengan gam dan selamatkannya dengan benang di sekeliling pemegang untuk kebolehpercayaan.

Sejambak jatuh


Kami membungkus pemegang dengan tatah putih yang miring dan dengan itu menyembunyikan tepi kertas bergelombang.

Sejambak jatuh


Jangan risau, jika anda tidak berjaya dengan sempurna melekatkan kertas beralun dengan sempurna, anda tidak akan dapat melihatnya dalam bentuk yang telah selesai. Kini, kami akhirnya menjadi yang paling menarik - untuk hiasan. Kami mula menghiasi benda kerja dari tepi, menampalnya dengan daun buatan. Untuk ini, saya menggunakan superglue. Kami mengelak lapisan daun dengan melekat di atas daun yang berbeza warna dan tekstur dari yang sebelumnya.

Sejambak jatuh


Kami melekatkan bunga tiruan pada daun, seperti yang ditunjukkan dalam foto.

Sejambak jatuh


Di baris berikutnya, kami menanam bunga dengan sayur-sayuran dan buah-buahan.

Sejambak jatuh


Dan kita perlu menutup sejambak bunga dengan bunga dan buah-buahan.

Sejambak jatuh


Saya masih mempunyai patung sayur-sayuran dan buah-buahan, dan saya memutuskan untuk mengelak mereka dengan lapisan bunga yang paling rendah. Berikut adalah foto sejambak siap dari sudut yang berbeza.

Sejambak jatuh

Sejambak jatuh

Sejambak jatuh
Kembali
Komen (1)
  1. Alina
    #1 Alina Tetamu 26 Oktober 2014 16:24
    0
    idea yang menarik! Saya tidak fikir pada pandangan pertama bahawa kerja ini sangat sukar!

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh