DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Kertas bunga
Untuk memberi hadiah kepada saudara-mara dan kawan-kawan ia sentiasa sangat bagus. Hadiah-hadiah yang meninggalkan memori yang panjang dan kenangan yang menyenangkan amat diingati. Di sini, misalnya, adakah anda akan pergi untuk ulang tahun, ulang tahun, atau hanya untuk bertemu seorang sahabat lama dan anda perlu memberi bunga. Bunga-bunga segar tentu saja indah tapi tidak lama. Beberapa hari dan bunga, kerana tidak. Nampaknya nampaknya ada hadiah, tetapi tidak banyak ingatan atau ingatan tersisa. Oleh itu, dalam kes seperti itu, sangat berguna untuk belajar bagaimana membuat bunga buatan tangan. Mereka kelihatan sangat cantik, seolah-olah hidup, dan kekal untuk kenangan yang panjang dan menyenangkan. Mereka tidak dibandingkan dengan bunga buatan, kerana mereka dibuat dengan tangan mereka sendiri, dan dianggap sebagai hadiah yang cukup berharga di zaman kita. Sebagai contoh, sejambak kecil yang sama juga boleh diperbuat daripada kertas berwarna menggunakan teknologi origami. Kos efektif, dan hasilnya berwarna-warni dan tidak dapat diingati.

Ia adalah kelas induk yang akan membantu kita membuat sejambak menggunakan teknik origami. Untuk melakukan ini, kita perlu mengambil yang berikut:
  • Kertas berwarna berwarna merah, oren, kuning, biru dan ungu;
  • Toothpicks
  • Gunting;
  • Gam PVA;
  • Penguasa;
  • Teip pita hijau;
  • Pasu untuk sejambak.


Bunga kertas origami

perlu mengambil yang berikut


Mula-mula kita perlu memotong kotak-kotak dari kertas berwarna, yang kemudiannya kita akan membuat kelopak bunga. Setiap bunga yang kami ada akan terdiri daripada lima kelopak. Secara keseluruhan, kami juga akan mempunyai lima warna dalam sejambak, jadi kami juga akan mempunyai lima kotak untuk setiap warna kertas. Oleh itu, kami memotong lima kotak dari setiap kertas 7x7 cm.

potong lima petak


Semua kertas akan menjadi satu belah, jadi kelopak akan berubah, seolah-olah dengan stamens di dalam. Akan ada coretan putih di tengah, kerana bahagian belakangnya adalah kertas putih. Kami mula membuat kumpulan pertama kelopak merah. Hidupkan persegi dengan bahagian putih ke bahagian atas.

Mula buat kumpulan pertama

Mula buat kumpulan pertama


Kami melipatnya secara menyerong di separuh, kami mendapat segitiga berganda.

Lipatnya separuh secara serentak


Sekarang kita tambahkan ke pusat pertama sebelah kiri segitiga, dan kemudian kanan. Dalam penampilan kita mendapat rombus kecil yang dilipat.

rombus kecil

rombus kecil


Sekarang kita menghidupkan bahagian terlipat tepat pada separuh, kita mendapat segitiga tajam di kedua belah pihak. Sisi protruding setiap segitiga muncul sehingga mereka menyelaraskan dengan sisi rombus.

bungkus begitu

bungkus begitu


Kami melipat setiap sisi dalam separuh. Kami mengambil berus dan dengan gam PVA kami melicinkan kedua-dua segi tiga.

kita mencuba kedua-dua segi tiga

kita mencuba kedua-dua segi tiga


Kami meletakkan satu sama lain dalam kelopak, ternyata betul-betul separuh, kami tekan secara literal selama sepuluh saat dan meluruskan seperti kelopak. Tengahnya diperolehi oleh urat putih.

Pertengahan diperolehi

Pertengahan diperolehi


Kami berbuat demikian dengan jumlah 25 kelopak lima warna. Kami mengambil tisu gigi, kami akan membentuk bunga.

bentuk bunga

bentuk bunga


Kami menjilat sisi satu kelopak dengan gam, bersandar dengan yang lain, genggamnya sedikit dan luruskannya. Jadi kelopak oleh kelopak, kita membentuk bunga lima kelopak. Untuk membuat sejambak itu cerah, kami menggabungkan warna kelopak: merah dengan oren, biru dan ungu, kuning dan biru, kuning dan ungu.

kot dengan gam

gam bunga


Di tengah setiap batang tongkat gigi. Sekarang kita bungkus setiap batang dengan pita hijau.

gam tusuk gigi

kita menukar pita hijau


Sejambak siap! Ia kelihatan sangat sejuk. Terima kasih atas perhatian anda.

Bunga kertas origami
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh