Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Topi rajutan" Kucing "
Topi kanak-kanak yang cantik dan cantik sentiasa memukau. Semua orang yang mengasyikkan mengagumi mereka. Dan topi yang indah itu dapat dihubungkan dengan diri sendiri, dan untuk ini anda memerlukan sedikit waktu dan kesabaran. Untuk kerja yang kita perlukan: Benang untuk merajut hal-hal kanak-kanak halus Alize Baby Wool. Warna kelabu. Mana-mana benang yang tidak tebal warna kelabu gelap, burgundy. Jarum besar. Menggunting saiz jarum 3 atau 3.5. Jadi, mari turunkan untuk membuat topi bayi. Tudung itu beralih kepada jumlah kepala 90-95 cm Kami mengambil merajut jarum saiz 3 atau 3,5. Jika anda ingin membuat topi lebih dekat ke jaring, maka anda boleh mengambil jarum mengait dan tebal dalam jumlah. Kami mengumpul 100 gelung pada jarum mengait. Gelung tidak perlu diketatkan terlalu banyak, jika tidak, topi tersebut akan menjadi tidak mantap dan akan berputar ke arah yang berbeza. Selepas gelung dijaringkan, kami merangkul satu barisan likat depan. Sekiranya anda mahu topi tidak berputar, anda boleh merangka barisan lima atau lebih getah dengan kira-kira dua gelung muka, dua yang salah. Saya mahu topi berpusing dan oleh itu saya tidak bersatu elastik. Jadi, bersatu baris pertama dengan likat depan, kemudian bersatu baris kedua dengan likat yang salah. Pada mulanya saya melakukan ini supaya pada masa depan topi tidak akan berputar sangat tinggi, kerana benang agak tipis, mereka dengan cepat mula memutar.

Kitty hat rajutan Kitty


Selanjutnya, saya sepenuhnya merajut keseluruhan kain dengan likat muka.

Kitty hat rajutan Kitty


Semasa merajut, jangan takut bahawa penutup akan mula curl dengan cepat, kesan ini diberikan oleh benang nipis. Sudah pada produk siap, kelebihannya tidak akan digulung.

Kitty hat rajutan Kitty


Selepas anda bersatu kira-kira 20-21 cm, anda boleh menyelesaikan merajut topi. Anda merangkul baris terakhir seperti ini: Kami merangkut dua gelung bersama-sama, dan kemudian kami memindahkan yang terhasil kembali ke jarum mengait sebelumnya, sekali lagi kami melakukan kerja yang sama dengan gelung. Jadi, kita lakukan sehingga kita mempunyai satu gelung yang tersisa pada bercakap. Potong thread dan lulus melalui gelung terakhir, dan ketatkannya dengan baik supaya benang tidak tergelincir.

Kitty hat rajutan Kitty

Kitty hat rajutan Kitty


Sekarang dia melipat kanvas pada separuh, kami mengambil jarum ke dalamnya, kami mengisi benang yang sama, kami menjahit bahagian atas dan satu tepi kanvas. Di sini topi itu dijahit, tetapi sekarang anda perlu membuat telinga dan muncung di atasnya.

Kitty hat rajutan Kitty


Lulus benang kelabu gelap ke dalam jarum supaya ia berbeza warna dari keseluruhan latar belakang topi. Dan sekarang, kita menjahit setiap sudut topi secara serong, supaya kita mendapat telinga dari kucing.

Kitty hat rajutan Kitty


Telinga dijahit, maka kita akan menyulam muncung.

menyulam telinga


Pertama, kita menggariskan tengah-tengah topi dan meletakkan titik di sana dengan kapur - ini akan menjadi hidung kucing. Selanjutnya pada jarak yang sama dari hidung kita membuat mata untuk mata.

menyulam mata


Kami menyulam mata dan hidung kucing dengan benang kelabu gelap yang sama. Hilangkan mata dan hidung seperti yang ditunjukkan dalam foto. Anda boleh segera mengikat mata, hidung dan mulut semasa proses mengait keseluruhan - mengikat benang, hitungkan gelung, kemudian keliru pada benang ini. Saya merasakan bahawa ia lebih lama dan oleh itu saya telah bersulam moncong pada topi saya dengan salib. Sekarang kita menyulam misai kucing dengan benang yang sama. Kemudian kami mengambil benang burgundy dan juga dalam gambar kami menyulam mulut kucing kami.

menyulam mulut


Oleh itu, perlahan-lahan mereka mengikat topi yang indah untuk kanak-kanak.

Kitty hat rajutan Kitty
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh