DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Violet kecil manik kecil
Girls-craftswomen, wanita rompi, hari ini saya mahu berkongsi dengan anda kelas induk untuk membuat bunga-violet dari manik-manik. Produk dari manik dibezakan oleh kecantikan, rahmat, keasliannya dan sentiasa menarik perhatian, sementara yang lain akan menghargai keahliannya. Secara peribadi, saya sangat menyukai jenis kerja jarum ini, kerana proses pembuatan itu sendiri sangat menenangkan dan memukau. Produk dari manik adalah perkara yang paling indah dan paling menarik yang akan kekal dengan anda selama-lamanya dan akan menjadi hadiah indah kepada saudara-mara dan rakan-rakan.

Oleh itu, untuk kerja kita perlu:
  • Wayar nipis;
  • Manik Raspberry, kelabu dan kuning;
  • Gunting;
  • Kertas pita pelekat hiasan (pita kertas hiasan).


untuk kerja yang kami perlukan


Mari kita mulakan bunga kita dan buatlah tengah. Potong sekeping kecil kawat, kira-kira 15 cm Kami memakai manik kuning pada dawai.

manik kuning


Kemudian, kira-kira separuh dawai, kami membaikinya dengan membalut. Kami mendapat seperti manik tetap.

manik tetap


Selepas kira-kira 1 sentimeter, kami meletakkan manik lain dan juga memperbaikinya. Begitu juga dengan empat manik. Kami mendapat pertengahan di sini.

Kami sampai di sini tengah


Masuk ke pembuatan kelopak. Potongan sekerat kawat kira-kira 15-18 cm. Rentetan padanya lima manik warna ungu. Kami membentuk bulatan dan membungkus satu hujung dawai pada yang lain. Kami mendapat cincin tetap.

cincin tetap


Kami tali manik pada hujung percuma wayar.

manik tali


Selepas itu, kita membungkus wayar dengan manik-manik di sekitar gelang manik dan membungkusnya di hujung wayar yang lain, dengan itu menghidupkan cincin itu.

memegang cincin


Kami mendapat kelopak sedemikian.

buat empat perkara kecil


Kelopak kecil itu perlu melakukan empat perkara.

buat empat perkara kecil


Mendapatkan pengeluaran kelopak besar. Kami melakukan semuanya sama seperti kelopak sebelumnya, hanya tambahan membungkus manik lain. Akibatnya, kami mendapat kelopak dengan tiga cincin.

kelopak dengan tiga cincin


Kami membuat lima kelopak sedemikian.

membuat lima kelopak


Kami memulakan pemasangan bunga kami. Letakkan tengah dalam gelanggang, bungkus kelopak kecil di sekeliling. Kami membetulkannya.

Kencangkan


Kemudian kita melampirkan kelopak besar ke yang dihasilkan. Kami membetulkannya.

Kencangkan


Hujung bebas wayar akan menjadi tangkai kami. Untuk memberikan gambaran yang lebih realistik, kita bungkusnya dengan pita kertas hiasan hijau.

pita hijau


Kami meluruskan daun dan ungu kami siap.

Kami menyebarkan daun dan ungu kami

Kami menyebarkan daun dan ungu kami

Kami menyebarkan daun dan ungu kami


Bunga sedemikian akan menjadi hiasan yang indah. Mereka boleh digunakan untuk membuat perkiraan bunga, anda boleh memasukkannya ke dalam pasu, atau anda boleh membuat sejambak besar dan megah dan meletakkannya dalam periuk.

Violet kecil cantik dari manik

Violet kecil cantik dari manik


Dengan meletakkan periuk violet di tingkap, anda pasti akan menarik perhatian orang lain, dan yang paling penting, bunga-bunga ini akan mekar sepanjang tahun dan sila mata. Selain itu, berdasarkan teknik ungu, bunga saiz besar boleh dibuat.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh