Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Sampul Tangan Asal Dibuat
Dalam sampul hadiah asal, anda boleh, katakan, memberi wang. Menulis surat pengiktirafan kepada kekasih anda, dia pastinya akan senang dengan sampul seperti itu. Hadiah dalam gaya "Tangan Dibuat" sentiasa asli dan unik dan sama sekali tidak setanding dengan yang dibeli di kedai. Untuk membuat kad sampul dalam teknologi scrapbooking lakukan sendiri:
1. kertas A4 tebal;
2. Kertas atau kertas hiasan, label;
3. Gunting, pensil, penguasa;
4. pita alat tulis dua belah;
5. Senapang patah;
6. Reben kapas, bunga kertas.

bahan dan alatan


Mula-mula anda perlu melipat A4 lembaran ke dalam sebarang saiz kosong. Untuk melakukan ini, bengkokkan helaian di dua tempat. Kemudian kami memotong bahagian kertas hiasan, bersaiz, sepadan dengan bahagian luar sampul surat. Kertas hiasan dan label boleh dibeli di banyak kedai seni.

memotong maklumat dari kertas hiasan


Untuk memberi mereka gambaran yang lengkap, serta menekankan kerja manual, anda boleh menyalakan tepi bahagian-bahagian pada mesin jahit. Lebih baik menggunakan benang dalam nada kertas hiasan, walaupun dalam beberapa kes jahitan yang berbeza juga sesuai.

kilat tepi bahagian


Kemudian, menggunakan pita bermuka dua, pasangkan pita kapas di tengah sampul surat. Riben yang diperbuat daripada bahan semulajadi adalah baik untuk menghias apa-apa barang yang dibuat dalam gaya buatan tangan. Tidak perlu melekat pita di dalam poket dalam, jika tidak, sampul surat itu tidak akan ditutup!

Pita bahan semulajadi


Selepas pita diperbaiki, gamkan bahagian kertas hiasan ke dalam bahan kerja. Kerja, secara beransur-ansur mengambil rupa selesai.

gam butiran kertas hiasan


Sekarang, dengan bantuan jalur sempit pita pelekat, anda boleh gam sisi poket dalam.

gam di sisi poket dalam


Anda boleh mula menghiasi sampul surat itu. Untuk melakukan ini, pilih label hiasan yang diingini. Jika label tersebut tidak tersedia, anda boleh mencetak sebarang tahniah dan potong dengan gunting kerinting.

pilih label hiasan yang diingini


Mendapatkan hiasan bunga kertas. Bunga-bunga itu dijual di kedai-kedai khusus untuk kerja-kerja jahitan. Ia perlu memilih dengan teliti bentuk dan saiznya agar komposisi selesai kelihatan harmonis dan digabungkan dengan skema warna dan gaya kertas hiasan. Pertama anda perlu berhati-hati memotong kaki kawat mereka, dan memutar kancing bersama berpasangan.

Mendapatkan hiasan bunga


Menggunakan gam panas, gamkan bunga di sepanjang pinggir label. Di tengah-tengah kami memperbaiki bunga terbesar, maka, dekat dengan tepi - bunga yang lebih kecil, dan selesaikan komposisi dengan tunas kecil.

Tangan Sampul Asal Dibuat


Anda boleh menambah sentuhan akhir dalam bentuk rhinestones atau manik-manik ke sampul surat, mengikat pita ke dalam tunduk yang indah dan sampul surat asal menggunakan teknik scrapbooking yang sedia!

Sampul asal


Hadiah di dalam sampul seperti itu tidak akan pernah hilang antara lain dan akan menekankan sikap semangat dan sikap istimewa. Menggunakan teknik di atas, anda boleh membuat poskad dan sampul surat untuk sebarang cuti dan acara.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh