DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Selendang hangat
Musim sejuk menghampiri, dan dengan itu masa untuk memilih topi hangat. Jika topi tidak menarik minat anda, jangan ragu untuk memberi pilihan kepada pakaian rajutan. Mereka bukan sahaja akan melindungi telinga anda dari fros, tetapi juga menjaga rambut anda dalam bentuk aslinya. Di samping itu, jika anda memakai ekor kuda atau bungkus, maka topi adalah kontraindikasi untuk anda.
Malangnya, tawaran hangat dan pada masa yang sama kepala yang cantik cukup terhad. Hari ini, di pasaran untuk produk sedemikian, terdapat spesimen yang sama tidak berkualiti sepenuhnya berjaya. Lebih-lebih lagi, untuk membeli salinan sedemikian perlu membayar sekurang-kurangnya 500 rubel.
Mengapa membayar begitu banyak wang apabila anda boleh membeli benang yang sangat baik untuk 100-150 rubles dan bersatu apa yang sesuai dengan anda pada satu petang.
Untuk kerja anda perlu bola benang (sebahagian daripadanya) dan cangkuk. Jika perlu, anda boleh menyimpan dengan manik yang berlainan, batu buatan, rhinestones, reben, dll.
Ukur lilitan kepala - ini akan menjadi panjang produk. Perlu diingat bahawa produk siap sepatutnya sesuai dengan ketat di kepala anda, jadi lebih baik untuk menjadikannya 1 sentimeter lebih kecil (dalam mana-mana, perkara yang dirajut akan meregangkan sedikit). Lebar pakaian bergantung sepenuhnya pada keinginan anda sendiri. Tetapi kerana ia sepatutnya membuat tudung kepala musim sejuk, maka perlu pembalut meliputi telinga. Berdasarkan ini, lebar paling optimum ialah 7-13 sentimeter.

kami merajut pembalut di kepala


kami merajut pembalut di kepala


Dapatkan 28 gelung udara dan mula merajuk barisan pertama. Pembalut seluruhnya adalah dari jawatan kancing tunggal. Corak sedemikian akan membuatnya agak padat dan pada masa yang sama membolehkan anda untuk sempurna mengambil bentuk kepala.

kami merajut pembalut di kepala


Selepas panjang yang diperlukan dicapai, sambungkan permulaan dan akhir. Tarik produk.
Sekarang anda perlu membuat cincin yang akan menarik pembalut di tengah. Mengenai model itu, ia akan terletak betul-betul di atas dahi.
Untuk melakukan ini, ikat 7-10 gelung udara dan teruskan dengan mengait tunggal. Secara keseluruhan, kira-kira 10 baris harus diperolehi.
Lampirkan bahagian yang dihasilkan untuk berpakaian dan tutupnya dengan menyambungkan jawatan.

ikat kepala hangat


Pernikahan sudah siap!
Jika anda ingin mendapatkan pilihan yang lebih elegan, maka cincin itu boleh dihiasi dengan rhinestones yang dijahit dengan saiz besar.

ikat kepala hangat

ikat kepala hangat


Sekarang anda tidak takut akan sebarang kerengsaan. Pakai dengan keseronokan!
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh