DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Tandas di taman
Anda telah membeli rumah persendirian atau rumah musim panas. Segera ada rancangan untuk pembinaan semula premis dan tapak itu sendiri untuk memahami keindahan dan kemudahannya. Di sini dan pembinaan rumah mandi, gazebo musim panas, kolam kecil dengan aliran hiasan dan kawasan rekreasi. Banyak kerja di taman. Jangan lupa tentang kemudahan di wilayah laman web anda. Sekalipun ada tandas hangat dan kumbahan pusat di rumah persendirian kediaman atau rumah musim panas, tandas musim panas di taman tidak akan keluar dari tempatnya. Dan mungkin, ia perlu untuk membinanya pada permulaan perubahan besar anda di laman web ini. Apabila mengusahakan pembinaan bangunan ladang atau di taman, ia akan menjadi sangat mudah untuk menggunakan tandas musim panas, dan bukan untuk berjalan ke rumah setiap kali. Di rumah, kebanyakan pemilik rumah persendirian dan kotej musim panas mempunyai sisa dari bahan binaan - batu bata, papan, kerikil, dll. Melemparkannya tidak bernilai, semuanya akan menjadi berguna di ladang. Sebelum membina tandas musim panas, anda perlu mempertimbangkan tempatnya di taman. Jalan ke tandas tidak sepatutnya sukar dari semua sudut tapak anda dan pada masa yang sama ia harus dikeluarkan dari bangunan kediaman, kolam renang, kawasan sukan dan kawasan rekreasi. Ia juga perlu memikirkan reka bentuk dan bahan dari mana anda akan membina tandas. Sudah tentu, anda boleh membina tandas jenis "tandas" dari papan lama atau papan lapis, tetapi ia tidak moden dan cantik. Mari kita bangun tandas supaya kelihatan hebat dan sesuai dengan landskap umum tapak anda. Setelah memilih tempat pembinaan, kami teruskan menandakannya. Marilah kita memilih pilihan tandas musim panas yang diperbuat daripada blok simen dengan tandas, bekalan air untuk musim panas dan elektrik. Ia agak mahal, tetapi ia akan kelihatan moden dan cantik. Kami memilih dimensi lubang 2 sebanyak 2.5 dan kedalaman 1.5 meter. Bahagian bawah lubang tidak dikumpulkan, dan dinding dibentangkan dengan bata merah dengan jurang antara lapisan di bahagian bawah dinding. Ini dilakukan supaya kelembapan itu masuk ke dalam tanah. Pada perimeter atas dinding lubang kami meletakkan acuan, meninggalkan lubang dengan diameter 150 mm. untuk membersihkan tandas dan 50cm. kembali untuk menetas cesspool. Kami meletakkan bar keluli di atas acuan untuk mengukuhkan lantai tandas dan menuang lapisan konkrit 10cm.

tuangkan lapisan konkrit


Beton akan benar-benar mengeras dalam beberapa hari. Sekiranya cuaca panas dan cerah, konkrit harus disiram secara berkala untuk mencegah retak. Sekarang kita menyebarkan dinding blok simen 12 cm tebal. Mereka digunakan dalam pembinaan untuk pembinaan dinding dalaman di rumah. Ia pertama kali diperlukan untuk menubuhkan tahap rangka pintu dan mengamankannya dengan jibs.

letakkan dinding

letakkan dinding


Sekiranya dikehendaki, pasangkan bingkai tingkap ke dinding. Di atas dinding kami memasang kerja dan kayu untuk siling dengan cerun untuk bumbung.

cerun untuk bumbung


Selepas mortar di atas dinding mengeras, anda boleh menutup bumbung, dan di dalam untuk mengetuk siling dengan plastik. Kami menggantungkan pintu dan memasang tingkap.

kita tutup dengan grid hiasan


Di dalam, kami meletakkan jubin seramik di lantai dan di dinding, memasang tandas, membuat saluran keluar di dinding dan menutupnya dengan jaringan hiasan.

tandas musim panas


Kami membawa wayar air dan elektrik. Keistimewaan tandas musim panas adalah bahawa pada musim sejuk ia tidak digunakan dan paip dan tandas boleh mengalir. Anda perlu mematikan air untuk musim sejuk dan mengalirkannya dari sistem. Oleh itu, lebih baik untuk mengendalikan paip logam-plastik melalui udara. Paip ekzos harus dipasang dari lubang sampah sehingga bau yang tidak menyenangkan tidak menembus tandas dan sesuai dengan penutup lubang sampah.

tandas musim panas


Dinding dalaman tandas boleh dicat di atas jubin dengan cat berasaskan air, dan luaran boleh dihiasi dengan batu hiasan.

menghias dengan batu hiasan


Tandas musim panas ini selesa dan akan kelihatan cantik di taman anda.


tandas musim panas
Kembali
Komen (5)
 1. Vyacheslav
  #1 Vyacheslav Tetamu 18 Mei 2016 20:24
  15
  Hormat saya Anda berjaya. Saya akan memberitahu anda terus terang tidak semua orang akan membina apa-apa perkara dengan kakinya, tetapi anda baik-baik saja.
 2. sinichka-v
  #2 sinichka-v Tetamu 21 Februari 2018 11:22 p.m.
  4
  Busur rendah.
 3. Veniamin
  #3 Veniamin Tetamu 26 Jun 2018 16:02
  1
  Anda seorang lelaki yang sebenar!
 4. Tetamu Igor
  #4 Tetamu Igor Tetamu 20 November 2018 08:57
  0
  Kerana berlaku! Saya tidak mempunyai jubin seperti itu di rumah) memerah
 5. satpayev baurzhan
  #5 satpayev baurzhan Tetamu 1 Ogos 2019 11:03
  0
  MANUSIA TERSEBUT!

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh