DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Sabun
Sayang hari ini menjadi jenis kerja jarum yang agak popular. Dari bulu yang diputar, pereka koper berjaya menguasai segala-galanya: cenderamata, mainan, kain, kasut renda, selipar, barangan perhiasan dan banyak lagi. Hari ini saya ingin memberitahu anda mengenai bagaimana anda boleh membuat perkara yang indah, berguna dan asal "Sabun-sabun". Untuk memulakan proses pembuatan, perlu menyediakan bahan dan alat yang diperlukan:
  • bukan bulu spun warna yang berbeza;
  • bar sabun;
  • jarum felting;
  • air panas;
  • sabun cecair;
  • filem dengan jerawat.
  • tuala atau tuala.


bahan dan alatan


Bahan-bahan disediakan dan anda boleh mula bekerja. Pertama sekali, kami mengambil sekeping sabun dan meletakkannya pada sebuah filem.

sabun


Kemudian dari atas kita mula meletakkan potongan-potongan bulu berputar.

meletakkan kepingan bulu berputar

meletakkan kepingan bulu berputar


Anda boleh melakukan ini dalam pelbagai warna, supaya kain lap lebih menyeronokkan dan menarik. Jadi letakkan lapisan pertama secara mendatar, kedua menegak dan bergantian seperti itu. Kami menyebarkan kira-kira 4 lapisan, kemudian buka sabun dengan rambut dan mula meletakkan di sisi lain dengan cara yang sama. Kami menyebarkan kira-kira 4 baris juga.

meletakkan kepingan bulu berputar

timbunan di sisi lain

timbunan di sisi lain


Selepas itu, kami mengambil sekeping sabun di tangan kami dan memberikan bulu bentuk sabun. I.e. kita membengkok hujung bulu, membentuk satu sabun keseluruhan yang berterusan dalam kulit.
Selepas itu, kami mengambil jarum untuk membuat gunting dan mula lembut mencucuk bulu, tetapi supaya tidak menyentuh sabun.

berikan bulu bentuk sabun


Oleh itu, kita mengetuk jumlah bulu dan menenun serat bersama-sama. Selepas bulu telah diselesaikan sedikit dan dikawinkan, anda boleh mula menggulung sabun. Untuk melakukan ini, merobek sekeping bulu dan sabun bungkus dengannya. Kami melakukannya dengan teliti. Oleh itu, kita membungkus beberapa lapisan.

berikan bulu bentuk sabun


Kemudian sekali lagi kami mengambil jarum untuk felting dan kami mula menghormati bulu. Selepas bulu telah menurun dalam jumlah, kami beralih ke pelembap basah. Tuang air panas ke dalam mangkuk dan tambah sabun cecair sedikit. Air panas melembutkan kot, manakala sabun meningkatkan lekatan serat. Kemudian kami mengambil sabun kami, taburkan sedikit dengan air sabun panas dan mulailah beransur-ansur melancarkannya di tangan kami, seolah-olah menghancurkan bulu.

berikan bulu bentuk sabun


Kami menggulung sabun sehingga rambut menetes sedikit.

Sabun roll

Sabun roll


Selepas itu, anda boleh menggulung menggunakan filem dengan jerawat. Hanya tiga sabun kami dari pelbagai pihak tentang filem ini.

Sabun roll


Kerana di bawah pengaruh air, sabun itu sendiri akan dibasuh dan membuat buih busa, maka air atau sabun yang berlebihan dapat dikeluarkan dengan tuala atau tuala. Anda juga boleh mencuci sabun di bawah air panas.

bilas sabun


Gulung sabun sehingga bulu padat mengetuk sabun dan kot atas dipenuhi dengan lapisan yang tersisa. Kami mendapat sabun seperti ini.

di sini adalah sabun


Biarkan ia kering dan sabun kami sedia untuk digunakan. Juga, anda boleh membuat pola, bunga, surat daripada bulu dan, dalam proses pemalsuan, gulung kepada sabun, dengan itu mencipta karya unik. Sabun tersebut akan menjadi hadiah asli untuk keluarga dan rakan-rakan, dan mencuci dengan kain lap ini akan menjadi menyenangkan dan selesa.

Sabun mandi sabun

Sabun mandi sabun
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh