Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Khemah haiwan
Lodge tenda untuk haiwan kesayangan


Tidak rahsia lagi bahawa semua kucing mempunyai tabiat bersembunyi di sudut paling terpencil di apartmen. Kadang-kadang seperti menyembunyikan dan mencari permainan dapat menyebabkan banyak masalah kepada pemilik, karena hewan peliharaan mereka dapat mulai menggigit kawat atau hanya terjebak di salah satu tempat ini. Untuk mengelakkan masalah sedemikian, perlu menyediakan haiwan dengan sudut tenang dan tenang sendiri. Khemah sedemikian sesuai untuk tujuan ini. Di dalamnya, haiwan itu akan merasa terpencil dan dilindungi. Dengan cara ini, di rumah seperti ini, anda boleh meletakkan bukan hanya seekor kucing, tetapi juga seekor ferret atau anjing kecil.
Untuk pengilangan, anda memerlukan bahan-bahan yang paling mudah yang boleh didapati di rumah atau di dalam garaj:
- kadbod untuk pangkalan (kotak kasut sesuai; saiz bergantung pada saiz haiwan kesayangan);
- dawai tebal (anda boleh mengambil penyangkut mantel lama untuk pakaian dan meluruskannya);
- T-shirt (saiz juga bergantung kepada haiwan peliharaan);
- kertas dan pita kosong;
- gunting;
- benang dan jarum;

buat bingkai


Pertama sekali, kami akan membuat bingkai tersebut. Untuk melakukan ini, ambil dua keping dawai (40-50 cm setiap satu) dan bengkokkannya dengan arka. Jika wayar nipis, ambil dua kali lebih banyak dan putar separuh seperti berikut:

buat bingkai


Kemudian bungkus wayar dengan pita kertas, ini akan membantu menjadikannya lebih tahan lama. Bungkus hujung dengan teliti supaya haiwan itu tidak cedera.

bungkus wayar

bungkus wayar


Sekarang kita menyeberangi lengkok selesai dan membetulkan di tengah dengan pita mana saja.

kawat salib untuk menyeberang


Menyediakan pangkalan khemah. Untuk melakukan ini, anda boleh mengambil sekeping kardus yang tahan lama atau kotak kasut. Yang terakhir ini tidak boleh dipotong sepenuhnya, tetapi meninggalkan bahagian sisi, ini akan menjadikan bingkai lebih kuat.

pangkalan khemah


Potong lubang kecil di sudut dengan gunting.

membuat lubang


Kami masukkan bahagian atas bingkai ke dalamnya dan bengkok hujungnya.

sambung dengan bingkai

bengkok


Kami dengan teliti membaikinya dengan pita, memastikan bahawa tepi tajam tidak mengintip. Anda juga boleh membaiki setiap arka berhampiran tepi kotak.

gam


Kami mendapat asas khemah kami. Ukurannya bergantung sepenuhnya pada keinginan anda dan saiz hewan peliharaan.

bingkai sudah siap


Sekarang sediakan baju t-shirt. Lipat lengan bersama-sama seperti berikut dan pasangkannya:

menyediakan kain itu


Anda boleh cuba menarik kaos di bingkai untuk memeriksa sama ada ia cukup besar. Laraskan jarak antara lengan baju, dan kemudian menjahitnya bersama-sama.

Lodge tenda untuk haiwan kesayangan


Pilihan lain adalah meninggalkan lengan di sisi supaya haiwan peliharaan boleh bermain bersama mereka atau digunakan sebagai terowong. Jika baju terlalu panjang, potong lebihan itu. Dari situ, anda kemudian boleh menjahit bantal kecil dan meletakkannya di dalam rumah.

Lodge tenda untuk haiwan kesayangan


Sekarang perlahan-lahan tarik baju di bingkai. Kolar akan berfungsi sebagai pintu masuk. Letakkannya pada tahap supaya ia selesa untuk memanjat haiwan di dalam, tetapi perasaan privasi kekal. Selesaikan kerja dengan sewenang-wenangnya mengamankan kaos di belakang. Anda hanya dapat menariknya dan mengikatnya menjadi simpul, atau berhati-hati menjahit tepi bersama-sama. Ia tidak boleh diregangkan terlalu ketat supaya tidak ubah bentuk kerangka.

Lodge tenda untuk haiwan kesayangan


Letakkan di dalam pangkal lembut dan rumah khemah untuk haiwan kesayangan anda sudah siap!
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh