Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »ABC of felt
Hippopotamus dari dirasai. Setelah mencuba tangan saya menjahit abjad dari merasakan bayi, saya memutuskan bahawa eksperimen itu berjaya, dan anda boleh mula melaksanakan bahagian kedua pelan itu - membuat abjad lengkap. Intipati idea itu: untuk setiap huruf abjad terasa, menjahit wakil dunia fauna. Kerja persediaan bermula dengan mencari corak, membiasakan diri dengan nuansa bekerja pada produk dan pembelian bahan-bahan yang diperlukan. Saya bersegera untuk berkongsi penjelmaan saya.

Untuk kerja anda perlu:
rasa berwarna-warni;
benang "floss" dalam warna merasakan;
corak wakil-wakil fauna, yang boleh dibuat secara bebas atau menggunakan yang disediakan;
holofiber untuk mainan mainan;
jarum, pin, gunting, alat untuk mengisi bahan pengisi, pen terasa untuk memindahkan corak yang dirasai;
manik untuk mata.
Dan juga ingat tali pinggang gelang dan tersembunyi, jahitan untuk tag jahit, simpul Perancis, yang boleh digunakan untuk menggantikan manik untuk mata.

Peringkat kerja utama akan dipertimbangkan di Hippo, melambangkan huruf "B".

ABC of felt


Kami mencetak corak. Tiada pencetak - tidak mengapa, kami menetapkan saiz yang diingini pada komputer dan memindahkannya dari skrin ke kertas nipis seperti kertas melacak. Potong butiran.
Kami memilih warna dan warna yang dikehendaki. Tunjukkan imaginasi anda, biarkan mainan baru anak-anak anda menjadi cerah dan luar biasa.

butir hippo


Kami meletakkan corak-corak yang dirasakan secara ekonomi sebagai mungkin, kami menggariskan garis besarnya.

bahagian


Kami memotong jumlah bahagian yang diperlukan: 1 - bahagian atas kepala - 2 pcs., 2 - bahagian bawah kepala - 2 pcs, 3 - telinga - 2 keping, 4 - badan - 5 pcs. - gigi (dari rasa keras) - 2 buah. Jangan buang kepingan kecil yang terasa, butiran kecil boleh dipotong daripada mereka, dan yang sangat kecil boleh digunakan semasa bekerja di kolaj.

kita barang-barang


Jahit bahagian dengan lubang butang. Saya menggunakan floss dalam 6 tambahan. Pertama, batang dan kaki, meninggalkan kawasan kecil setiap bahagian badan yang tidak dijaga untuk mengisi dengan holofiber.
Apabila menyusun butiran bahagian atas kepala, kami menjahit di telinga dengan jahitan tag. Apabila bekerja pada bahagian bawah kepala, gigi. Telinga perlu dibungkus sedikit ke dalam sebelum dijahit, maka mereka akan menarik perhatian, seperti hippo sebenar.

muka


Di bahagian bawah kepala kita menjahit butang kecil-lubang hidung atau menariknya dengan penanda (menyulam, menjahit bulu merasakan kecil). Kemudian menjahit bahagian bawah ke jahitan buta atas. Kami menjahit manik hitam - mata (kami melihat lokasi dalam foto). Mata juga boleh dibuat menggunakan simpulan Perancis. Saya menganggap bahawa nodul hitam tidak dapat dilihat di bahagian ungu gelap kepala, tidak ada manik hitam di tangan, suami saya mencadangkan mencuba manik logam kecil. Ternyata hebat.

hippo monopoli


Pandangan belakang kepala.

batang tubuh


Kami menjahit kaki ke badan dengan cara seperti butang (dengan cara ini butang dengan lubang biasanya dijahit) dan kepala dengan jahitan tersembunyi.

ABC of felt


Jadi huruf "B" mendapat penambahan sedikit rasa. Hippo bukan sahaja terletak pada sisinya, tetapi juga berdiri di atas empat kakinya. Ia masih belajar beberapa puisi kecil mengenai haiwan dan huruf "B", dan anda boleh mula menghiburkan permainan pendidikan dengan kanak-kanak.

Siapa hippo?
Dia mempunyai perut besar
Matanya besar
Telinga yang gemilang itu
Dia tinggal di kolam, -
Di sana dia menyembunyikan perutnya.

Kraf yang menarik dari rasa. Lawati kami lebih kerap, ada banyak perkara menarik yang akan datang!
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh