DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Kotak jarum
Setiap daripada kita mempunyai sekurang-kurangnya sekali dalam seumur hidup yang dihadapi dengan masalah kehilangan jarum, selepas itu mengikuti pencarian panjang dalam panik. Oleh itu, untuk mengelakkan ini berlaku lagi, saya cadangkan anda membuat bar jarum dengan mana anda akan sentiasa tahu di mana jarum anda. Di samping itu, perkara kecil yang lucu bukan sahaja akan menyimpan jarum dan menggembirakan mata, tetapi juga akan berfungsi sebagai bekas untuk barang-barang kecil, yang biasanya sangat banyak di setiap rumah. Ia dilakukan dengan sangat cepat dan mudah. Untuk melakukan ini, anda tidak perlu membeli apa-apa lagi. Bahan asas di tangan akan cukup, dan bar jarum akan siap.

katil jarum


Untuk kerja, kita perlukan:
• kain
• balang kecil
• kadbod
• getah busa
• gunting
• gam
• pensil
• benang
• jarum
• reben untuk hiasan

kita perlukan


Potong satu lingkaran kadbod yang sama saiznya ke permukaan atas tudung anda. Saya mempunyai penutup dengan diameter 5 cm.

Potong dari kadbod


Sebagai pengisi, saya akan menggunakan getah buih. Jika anda lebih suka pengisi yang berbeza, maka anda boleh melangkau langkah seterusnya. Tetapi jika anda, seperti saya, memutuskan untuk memilih getah buih, maka anda perlu memotong 2 bulatan, satu lingkaran adalah 5 mm lebih kecil daripada diameter tudung, kedua 1-2 cm lebih besar daripada diameter tudung. Ini dilakukan supaya topi jarum kami lebih tebal dan lembut.

Potong buih


Kami mengambil kain itu. Anda boleh mengambil apa sahaja kain yang boleh didapati di rumah anda. Potong bulatan dua kali lebih tinggi sebagai permukaan atas tudung. Untuk penutup saya adalah 10 cm.

topi jarum kami


Kami menjahit tepi dengan jahitan yang biasa dan mudah.

topi jarum kami


Kami mula membentuk topeng jarum kami. Untuk bermula, kami meletakkan bulatan getah busa yang lebih besar saiz.

masukkan busa


Kemudian yang lebih kecil saiz dan ditutup dengan bulatan kadbod. Perlahan-lahan mengetatkan benang dan selesakannya dengan baik.

masukkan kadbod


Ini adalah topi yang menyeronokkan.

pad


Melekatkannya ke tudung. Saya menggunakan gam pada masa ini, anda boleh mengambil gam yang paling anda percayai.

gam


Hiaskan balang. Bercakap tentang balang. Saya ada di bawah makanan bayi, 6 cm tinggi, 5 cm diameter. Dalam balang kecil seperti itu, madu sering masih dijual jika anda tidak dapat menemuinya di jabatan makanan bayi.
Kami mengambil pita hiasan, gam penutup. Anda boleh menggunakan manik, renda, reben satin - semua imaginasi anda akan memberitahu anda ... dengan baik, atau apa sahaja yang ada di rumah.

menghiasi


Kami menyembunyikan tempat pita bersama di bawah busur. Bar jarum kami siap!

katil jarum


Saya menggunakan permukaan bar jarum untuk tujuan yang dimaksudkan, dan di dalam saya menyimpan manik kaca.

bar jarum di sebelah


Kerana Sekiranya saya suka sulaman, saya lebih suka menyimpan jarum sulaman saya daripada jarum biasa. Untuk ini, saya mempunyai bar jarum lain.

bar jarum di atas


Ia dibuat sama seperti yang pertama. Satu-satunya perbezaan adalah bahawa di dalam saya meletakkan topi yang sama yang kita terpaku pada tudung. Oleh itu, jarum sulaman saya sentiasa berada di tempat yang selamat dan tidak dibingungkan dengan orang lain.

katil jarum


Ini adalah perkara-perkara kecil yang menarik. Anda juga boleh membuat katil jarum seperti itu hadiah kepada kakak perempuannya. Pastikan mana-mana gadis canggung akan gembira!
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh