DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Pembalut hadiah
Hari ini anda akan belajar bagaimana untuk membentangkan biasa hadiah dengan cara yang luar biasa. Bungkus kertas berkilat dalam bunga dan tali leher dengan busur - ini tentu saja lucu dan cantik. Tetapi bagaimana untuk membuat pembungkusan bukan sahaja cantik, tetapi juga berfungsi? Lihat arahan langkah demi langkah.

Langkah 0. Sesungguhnya, di Internet anda telah menjumpai pelbagai model mainan. Selalunya ini adalah haiwan kecil lucu atau watak-watak kartun yang terkenal. Kelebihan susun atur ini:
1. Rangkaian mereka bukan satu perkara;
2. Semua yang diperlukan oleh anda adalah memilih, mencetak dan memotong.
Semakin stabil mainan anda, lebih baik, terutamanya jika hadiah cukup berat: misalnya, jerapah dengan kaki kertas panjang tidak dapat menahan beberapa coklat.

Langkah 1. Selanjutnya, "kelinci biasa" akan dianggap sebagai pembungkusan, yang, jika dikehendaki, beberapa aksesori boleh dilampirkan. Sebagai contoh, lobak merah di mana anda menulis ucapan tahniah.
Maklumat berguna: Dalam gambar di bawah, kertas foto matte padat format A1, yang mana 3 susun atur sesuai. Ia tidak perlu menggunakan kertas foto - kertas biasa juga sesuai, tetapi beratnya 250-300 gram. Jika anda tidak pasti, maka anda boleh pergi, contohnya, ke industri percetakan, di mana anda mungkin tahu apa itu.

pembungkusan hadiah berguna


Langkah 2. Selepas anda mencetak susun atur warna / saiz / bentuk / ketumpatan yang dikehendaki, anda perlu memotong dan melipat mainan mengikut lipatan yang ditunjukkan.

pembalut hadiah


Langkah 3. Kumpul pembungkusan dan pada masa yang sama mula secara berperingkat menumpukan hadiah / hadiah.

pembalut hadiah


Langkah 4. Supaya pada masa akan datang pembungkusan tidak mengalami dan mengekalkan penampilan semula jadi, melekat Velcro di sisi (atau di mana ia lebih sesuai mengikut susun atur anda). Seterusnya, dengan cara yang sama, bahagian kedua Velcro harus terpaku. Kelentit jenis ini akan berubah.

Maklumat berguna: Velcro boleh didapati:
a) Di rumah di dada lama nenek
b) Di kedai perkakasan
c) Di kedai perkakasan.

pembalut hadiah


Langkah 5. Pada akhirnya, anda juga boleh menghiasi pembungkusan dengan aksesori tambahan yang anda suka, atau seperti yang diperlukan. Sebagai contoh, untuk kelinci dalam gambar di bawah, topi Krismas yang bagus dibuat secara berasingan daripada kertas berwarna dan bulu kapas.

pembalut hadiah


Langkah 6. Nasib baik dan mood yang baik!

pembalut hadiah
Kembali
Komen (1)
  1. Denis
    #1 Denis Tetamu 16 Ogos 2014 06:08
    0
    Templat pembungkusan boleh dimuat turun di sini - /

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh