DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Skrin pada bateri
Di rumah lama, bateri sering dijumpai yang tidak diliputi oleh apa-apa dan mengelirukan dengan "kebogelan" kedua-dua pemilik pangsapuri dan tetamu. Mereka menyedihkan di bawah tingkap, dan maksimum yang dimiliki tuan rumah mempunyai imaginasi yang mencukupi adalah untuk melukis dengan enamel berwarna. Tetapi seperti raksasa timah, walaupun warna yang ceria, tidak menggembirakan mata. Sudah tentu, anda boleh menempah skrin atau kotak di mana-mana syarikat reka bentuk, tetapi ia secara semulajadi akan memerlukan banyak wang. Dalam artikel ini, saya akan memberikan contoh bagaimana anda boleh mempelbagaikan kawasan pedalaman anda, dan membuat kerja seni yang sangat asli dari bateri tanpa kehilangan haba. Segala-galanya sangat mudah bahawa anda sendiri akan terkejut dengan sikap lengang.

Skrin pada bateri


Jadi, untuk memulakan, anda dan saya perlu memilih bingkai tanpa kaca yang sesuai dengan saiz bateri anda. Tidak perlu terbang pada sayap semangat ke dalam rantaian pasar raya hiper pembinaan, nampaknya nenek anda di loteng mempunyai salinan yang sangat sesuai debu di sekitar. Oleh itu, anda perlu membuat audit mengenai dada dan peti simpan nenek. Sebaik sahaja anda telah menemui bingkai tersebut, pertimbangkan bahawa kerja sudah dilakukan 50%.
Sebagai tambahan kepada bingkai, anda dan saya masih perlu: kain burlap atau kain apa-apa dengan struktur padat (2.5 kali kawasan bingkai), bola benang, butang, empat cangkuk dengan skru mengetuk diri pada hujung dan dua rantai kira-kira 10-15 cm saiz, manik (diameter sesuai dengan ketebalan benang), reben dan barang-barang lain untuk menghiasi bingkai untuk citarasa anda. Semua ini boleh dibeli dengan selamat di mana-mana kedai di sekitar sudut atau mudah didapati di rumah.
1. Ambil fabrik (kain bunga) dan potong ke dalam dua segi empat tepat yang sedikit lebih besar (kira-kira 3-4 cm) daripada tepi bingkai kami. Dalam salah satu kepingan kami memotong lubang bulat dengan saiz "penangkap haba" yang dikehendaki, di tengah.
2. Seterusnya, kami membuat kain pada kain yang sama panjang seperti sinar matahari ke arah tepi bingkai. Kami mendapat flaps, lenturan yang kami mendapat lubang dalam kain, diameter yang lebih besar, tetapi dengan injap pelik di sekeliling perimeter bulatan. Kita perlu membetulkannya dengan cara selipar yang memegang tali pinggang dalam seluar dan benang thread melalui lubang yang terhasil, mengikatnya ke dalam lingkaran setan.

Skrin pada bateri


3. Akibatnya, kami mendapat bingkai bulat yang dibentangkan dengan kain (baik, atau kain yang direntang dengan rangka bundar, seperti yang anda suka). Kami membetulkan benang di atasnya dengan manik-manik diikat (terlebih dahulu !!!) dan memulakan perniagaan "labah-labah" kami. Kaedah tenunan ditunjukkan dalam rajah.
4. Lebih dekat ke pusat, kita mula mengikat benang dengan cara yang huru-hara, meninggalkan manik-manik dalam beberapa sektor penangkap. Adalah benar-benar perlu untuk meninggalkan lubang bulat di tengah penangkap, yang kami buat dengan menenun ke penangkap di tengah bingkai bulat, disiapkan dan dikepala terlebih dahulu, dari garis diameter sewenang-wenangnya. Oleh itu, apabila menghampiri pusat, kita hanya gelung mengelilingi perimeter cincin terikat ini, bergerak lebih dekat atau lebih jauh dari corak tenunan itu.

Skrin pada bateri


5. Ia hanya kelihatan rumit, sebaik sahaja anda mula, anda akan menyedari bahawa walaupun kanak-kanak boleh mengatasi corak mudah ini. Semua benang sebaiknya disimpan dalam ketegangan cahaya.
6. Kami telah memperoleh skrin siap dibina, anda hanya perlu membuat keputusan sama ada anda ingin meninggalkannya telus supaya haba dari bateri melewatinya pada musim sejuk, atau untuk menutup penangkap di belakang dengan kain kedua (burlap) untuk menutup sepenuhnya bateri. Untuk melakukan ini, kami melampirkan lapisan pepejal di belakang bingkai, seperti latar belakang, ke butang.

Skrin pada bateri


7. Reka bentuk muktamad. Bingkai ini boleh dihiasi dengan benang, reben, lencana, kerongsang lama atau anting-anting yang rosak dan tidak lengkap boleh dilampirkan pada kain. Segala-galanya imaginasi anda akan siap untuk mencari tempat di skrin ini.

Skrin pada bateri

Skrin pada bateri

Skrin pada bateri

Skrin pada bateri


8.Sekarang kita mengongkong cangkuk ke dalam tingkap dan di sudut atas bingkai dan menggantung karya seni kami pada rantaian panjang yang anda perlukan.
9. Selesai! Anda adalah tuan reka bentuk yang sukar ditandingi!

Skrin pada bateri


Hidup secara kreatif dan jangan berhenti mengejutkan tetamu anda dengan idea-idea yang bergaya dan sejuk!
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh