DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Apricot puree untuk kanak-kanak
Apricot bukan mitos, tetapi fakta. Tubuh anak yang semakin meningkat mesti menerima vitamin sepanjang tahun. Dan di mana untuk mendapatkannya? Sudah tentu, dalam aprikot. Apricot mengandungi banyak vitamin yang bermanfaat, termasuk fosforus dan magnesium. Ia mempunyai kesan yang baik terhadap perkembangan otak manusia dan meningkatkan perkembangan sistem rangka. Oleh kerana kandungan vitamin A yang tinggi, aprikot dapat meningkatkan penglihatan.
Untuk menyediakan buah yang sihat untuk anak anda untuk musim sejuk, anda boleh memasak jus aprikot, mash atau membuat pengeringan.
Pertimbangkan kaedah membuat aprikot puri. Untuk memasak, anda memerlukan 6 kg aprikot. Untuk kentang tumbuk, aprikot yang terlalu masak juga sesuai.
Proses memasak:

Aprikot


1. Sediakan aprikot. Buah-buahan mesti dibasuh dengan baik dan dirajam. Dari 6 kg aprikot keseluruhan, anda mendapat baldi 8-liter penuh dengan slaid buah tanpa batu.

ember aprikot


2. Menggunakan pengisar, pukul aprikot ke buburan homogen.

Apricot puree untuk kanak-kanak


Aprik dalam mangkuk pengisar mesti dicurahkan dalam kuantiti yang kecil untuk sebatan berkualiti tinggi.

Apricot puree untuk kanak-kanak


3. Tin masak. Semasa proses pemprosesan aprikot sedang berjalan, anda perlu selari untuk mensterilkan tin. Untuk melakukan ini, kita selalunya menetapkan bank-bank di atas stim sehingga wap meninggalkan tin. Bank-bank kering diketepikan sehingga masa yang sesuai.
4. Kentang tumbuk yang terhasil secara beransur-ansur dicurahkan ke dalam satu bekas. Selepas memproses semua aprikot, 5 l daun kentang tumbuk.
5. Letakkan bekas dengan aprikot puri pada api dan beri masa untuk mendidih.

masak kentang tumbuk


6. Setelah kentang rebus rebus, biarkan panas di atas dapur. Biarkan kentang lenyek rebus selama 15 minit. Dalam proses memasak, anda harus sentiasa mengeluarkan busa.
7. Kentang lecek masak dimasak. Tuangkan aprikot ke dalam balang yang disediakan dan gulung.
8. Balik balang kentang lenyek, letakkan pada tudung. Oleh itu, kita lakukan dengan semua bank.

Apricot puree untuk kanak-kanak


9. Balut botol kentang tumbuk dengan selimut hangat dan biarkan mereka seperti itu selama 3 hari. Bank-bank perlu sejuk sepenuhnya.
10. Kemudian kami meletakkan kentang tumbuk yang sudah siap di dalam bilik bawah tanah.

Apricot puree untuk kanak-kanak


Semua pemeliharaan yang dimaksudkan untuk kegunaan kanak-kanak tidak boleh disimpan selama lebih dari satu tahun. Oleh itu, setiap boleh dengan pemeliharaan harus ditandai, menandakan tahun penyumbatan. Apabila memelihara gula adalah lebih baik untuk tidak menambah. Ia boleh ditambah sebelum digunakan. Gula digantikan dengan madu. Dalam kes ini, kentang tumbuk akan membawa lebih banyak faedah kepada kanak-kanak.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh