DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
Pada musim panas saya mahu kelihatan cantik dan cantik, perhiasan asal akan membantu dalam hal ini. Tetapi untuk memastikan bahawa tidak ada orang lain yang akan mempunyai perhiasan itu, anda boleh menjadikannya diri dari tanah liat polimer. Pelbagai tanah liat polimer adalah seperti yang anda boleh memilih mana-mana warna dan membuat hiasan tertentu untuk setiap pakaian, sama ada anting-anting, cincin, pendants atau hanya satu set. Anda boleh membuat anting-anting "Bunga" dari warna universal polimer tanah liat. Anting-anting ini sesuai untuk banyak pakaian.

Untuk membuat anting-anting itu, kita perlu:
Tanah liat polimer "Plastishka" putih, merah, kuning dan hijau.
Bilah tajam atau pisau.
Tudung gigi.
Uk hidung sempit.
Aksesori untuk perhiasan: cincin, cincin untuk anting-anting.
Varnish berkilat untuk tanah liat polimer.
Dakwat kecil, yang perlu untuk mengepam semua penyelewengan, cap jari.
Papan plastik untuk plastik atau khas untuk plastik.
Botol kaca untuk menggulung tanah liat polimer.
Plunger bersaiz sederhana dalam bentuk bunga.


Pertama, ambil sekeping tanah liat polimer putih. Knead dengan tangan anda dan letakkan di papan plastik. Dengan botol kaca dengan tepi yang licin dan tanpa prasasti timbul, kita mula melancarkan tanah liat polimer dengan nipis.

sekeping tanah liat polimer putih


Kemudian kami mengambil plunger yang dicelup dalam air dan memerah dua bunga pada tanah liat polimer. Kami mengeluarkan tanah liat polimer yang masih ada dengan pisau tajam dan hanya meninggalkan bunga di papan.

peluntur masuk ke dalam air


Potong sekeping kecil tanah liat polimer kuning dan buatkan dua bola keluar dari situ. Tekan bola ini dengan jari anda dan letakkan di tengah-tengah setiap bunga. Dan ia baik untuk menekan jari anda supaya bulatan itu melekat dengan ketat.

sepotong tanah liat polimer kuning


Sekarang, gilirannya pergi ke tanah liat polimer merah. Kukuk di tangan, dan tarik keluar sosej nipis daripadanya. Sekarang kita memotong dengan pisau banyak jalur yang sama - ini akan menjadi benang bunga masa depan.

melancarkan sosej nipis daripadanya


Pada setiap kelopak dengan tusuk gigi atau jari, perlahan-lahan menyebarkan stamens. Setiap kelopak harus mempunyai dua buah stamen. Jika anda membuat stamens sedikit lebih kecil, maka anda boleh meletakkan tiga stamens. Kemudian bunga akan kelihatan lebih besar.

Untuk setiap kelopak


Lebih jauh dari plastik hijau kami membuat sosej tebal. Dan potong empat bulatan yang sama. Dari kalangan ini kita membentuk daun. Dan dengan jari anda, kami memohon mereka untuk bunga, seperti yang ditunjukkan dalam foto.

sosej tebal

kita membentuk daun


Dengan tusuk gigi, buat lubang di dalam bunga dan hantar ke oven untuk membakar. Kira-kira 15 minit.

Selepas masa berlalu, kami mengeluarkan bunga dari ketuhar dan tunggu sehingga mereka sejuk. Kemudian kami mengeluarkan semua penyelewengan dengan kertas pasir dan cat dengan varnis berkilat untuk tanah liat polimer.

Bunga itu hampir siap. Ia tetap hanya memakai semua aksesori yang diperlukan. Dengan tang kita meletakkan dua cincin untuk setiap bunga dan cangkuk untuk anting-anting.

kami memakai dua cincin kecil di atas bunga


Kini anting-anting sudah siap dan anda sudah boleh memakainya.

Bunga catkins
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh