DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Kotak barang kemas
Jika anda adalah pemilik perhiasan kecil, dan tidak ada tempat untuk meletakkannya, maka anda boleh membuat tempat penyimpanannya sendiri. Kotak yang sangat mudah boleh dibuat dari bahan yang diperbaiki. Ambil kadbod (2 mm atau lebih), kain untuk bahagian dalam dan luar, gam PVA, gam Moment, berus gam, gunting, timbunan permukaan pelicinan dan kertas berat putih. Ambil hiasan untuk tudung kotak, jika sesuai. Pada mulanya, adalah perlu untuk mengurangkan kekosongan untuk peti mati. Kotak ini mempunyai parameter berikut: 3x15x8 cm.

Kotak ini mempunyai parameter sedemikian


Selepas kosong siap, kami memasang tudung dan pangkalan. Sila ambil perhatian bahawa dalam kedua-dua kes, kita mula memasang dengan melekatkan dua sisi panjang, dan kemudian, perlapkan gam ke tiga belah sekaligus, gamkan sisi pendek. Kencangkan dengan baik, berpegang selama beberapa saat. Anda boleh menggunakan bantuan penguasa segi empat tepat untuk menetapkan sudut-sudut dinding peti mati lurus.

kita mula mengumpul dengan melekat


Apabila semua bahagian dipasang, potong dan besi kain untuk bahagian luar kotak. Dengan kain ini, kami melekatkan dinding dalaman bahagian-bahagian itu juga. Iaitu, perlu memotong kain untuk dinding di kedua-dua sisi bersama dengan elaun. Untuk ukuran lekuk kami, kain tersebut akan mempunyai saiz 30x22 cm untuk asas dan 21.6x15 cm untuk tudung.
Kami melekatkan dua bahagian ke kain asas supaya tidak ada gelembung dan permukaannya licin. Untuk penutup dan asas, kami memotong fabrik dengan cara yang sama: kami memotong kotak pada empat sisi, berlepas dari selekohnya dengan 1 cm Kami memotong hujung gunting dari sudut potong ke sudut asas diagonal.

gam dinding dalaman dengan kain


Corak gluing kedua-dua bahagian adalah sama. Mula-mula, gamkan sisi panjang, elaun rekat pada bahagian tepi ke pangkalan kadbod. Kemudian, lenturkan tudung sama rata pada bahagian pendek, gam dua baki yang lain. Kami menutupnya ke dalam bahagian bawah, membantu timbunan untuk menyelaraskan sudut dan permukaan dinding.

Corak pelekat


Kami memotong sekeping kadbod dengan saiz 2.9 x 8 cm Ini akan menjadi partition dalam kotak. Dengan cara ini kita akan mewujudkan beberapa jabatan. Saiz jabatan terpulang kepada anda. Lem di kedua-dua pihak dengan kain di pangkalan yang luas, biarkan elaun 1 cm. Ia perlu sangat lancar dan perlahan-lahan memotong kain yang tidak diingini di sepanjang tepi yang akan bersentuhan dengan dinding.

partition dalam kotak


Kami melicinkan kedua-dua tepi potong dengan "Moment" gam, dan tempat di mana kelebihan lebar akan terpaku, kami melicinkan dengan gam PVA. Kami perekat partition supaya tidak mencemarkan dinding.

tepi lebar terpaku


Kami memotong kertas putih (selebar kertas apa pun) mengikut saiz bahagian dalam peti mati dan menyediakan kain dengan saiz yang sama, tetapi dengan elaun 1 cm.
Lem kertas ke kain supaya permukaannya adalah lebih baik (untuk ini kita memerlukan timbunan). Kami memotong sudut mengikut corak dan meterai semua elaun.

Potong kertas putih


Sebelum melekat di dalam tudung, kami melampirkan reben dan renda sebagai hiasan supaya hujung tidak kelihatan. Kami mengelak bahagian dalam tudung dengan bahan kerja yang sedia ada.

bahagian dalam penutup


Kotak perhiasan siap. Sekarang anda boleh menyimpan perhiasan anda selamat dan berbunyi!

Kotak barang kemas

Kotak barang kemas
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh