DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Selipar" Little Muck "
Kepada setiap daripada kita seringkali datang tetamu. Bilangan dan umur tetamu boleh sangat berbeza. Dan tentu saja, saya ingin segera melakukan sesuatu yang baik untuk orang-orang yang dijemput, entah bagaimana mengejutkan mereka. Perkara pertama yang kami tawarkan adalah sandal. Marilah para tetamu tidak dengan sandal biasa dari kedai, tetapi kami akan menjadikannya diri sendiri untuk setiap tetamu!

Selipar sedikit selipar


Selipar boleh dijahit pada mesin, memproses butiran dengan overlock.

Selipar sedikit selipar


Saya menawarkan arahan langkah demi langkah bagi mereka yang tahu bagaimana untuk bekerja dengan cangkuk.

Kita perlukan
Potongan kulit tebal yang lama (anda boleh menggunakan kulit dari kasut lama), kepingan bahan panas yang tebal (seperti tenunan mantel, bulu, atau sesuatu seperti itu), benang sintetik, gunting, cangkuk, serta objek yang boleh membuat lubang (anda boleh menggunakan lubang lubang, tetapi dengan itu anda mendapat lubang yang besar. Untuk tujuan ini, saya meminta suami saya ke mesin untuk membuat lubang khas dari tang, itu sangat mudah!)

lubang khas lubang


Proses pembuatan
1. Kami mula dengan corak lukisan.

corak


Kami melakukan corak kami, dari masa ke masa anda tidak akan mengalami kesukaran untuk membuat selipar apa-apa saiz. Cuba bermula dengan selipar kanak-kanak kecil. Hantarkan semula semata-mata dari selipar biasa, memanjangkan "hidung", seperti yang ditunjukkan dalam foto.
2. Mengikut corak, kami memotong butiran.

Potong maklumat mengikut corak.


Pertama, satu-satunya selipar: ini adalah 2 bahagian di bahagian dalam (bulu) dan 2 bahagian di luar selipar (kepingan kulit padat sesuai. Anda boleh mengambil dermantine untuk tujuan ini).
Untuk kemudahan dalam kerja, lakarkan bersama bahagian 1 dan bahagian 2 (bahagian dalam dan luar sandal).

menyusun bahagian


3. Kami membuat bahagian atas selipar. Kami akan memerlukan bahan yang sama (bulu dan kulit (ia boleh sedikit lebih lembut daripada untuk produk tunggal). Pada output terdapat 8 bahagian untuk dua sandal dan kami juga menyapu dua bahagian (bahagian luar dan satu dalam).

sapu mereka dalam dua bahagian


4. Dengan lubang lubang, kita membuat lubang di bahagian-bahagian yang disediakan. Jarak antara lubang dan dari bahagian tepi tidak melebihi 1 cm.

membuat lubang di bahagian yang disediakan


5. Tanpa tergesa-gesa, kami mengait tunggal, dan kemudian bahagian atas.

mengait tunggal


6. Di antara kita kita menyambungkan 2 bahagian atas.

merenda


7.Sambungkan bahagian atas dan bawah. Pertama, sapukan jarum supaya bahagian-bahagiannya berbaring dengan tepat, dan kemudian kita mengait.

merenda


8. Satu selipar, dan satu lagi!

Satu selipar dan satu lagi


9. Salah satu elemen hiasan penting produk kami adalah pompoms. Untuk membuat pompom, anda perlu memotong 2 lingkaran yang sama. Dalam setiap bulatan lukis bulatan lain, dengan diameter lebih kecil. Potong bulatan batin. Sambungkan bahagian-bahagian yang terhasil bersama-sama, bungkus dengan benang.

benang


Potong benang di diameter antara dua corak. Kencangkan benang potong dengan tali yang kuat. Alihkan pompon yang terhasil.
10. Menjahit pompons ke "hidung" sandal. Produk sudah siap!

Selipar sedikit selipar


R.S. Untuk reka bentuk produk siap, anda boleh menggunakan bordir atau applique. Bagi setiap sepasang sandal, tampil dengan tema anda sendiri untuk hiasan (bulatan, corak, cincin, dll.). Setiap daripada anda boleh menghiasi model yang telah siap, menunjukkan imaginasi kreatif! Dengan kejutan "selipar" sedemikian, anda tidak akan hanya mengejutkan tetamu anda, tetapi juga membuat jelas bahawa mereka sedang menunggu mereka. Semoga berjaya
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh