DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Bunga jantung
Kadang-kadang saya benar-benar ingin menarik gambar atau gambar di sekeliling tepi, tetapi tidak semestinya mungkin untuk membeli bingkai siap. Selalunya perkara kecil itu jauh lebih mahal daripada penampilannya dan tidak selalu sesuai dengan keinginan anda. Saya mencadangkan untuk menyelesaikan masalah ini dengan bantuan kerja jahitan. Untuk membuat bingkai bunga seperti bentuk hati, saya memerlukan bahan berikut:
reben satin sebanyak 0.6 dan 12 mm;
jarum mata lebar;
kain
gelung;
benang biasa dalam nada kepada reben;
gunting.

reben satin


Pertama sekali, dengan bantuan plastik kosong (kita boleh melakukannya dengan tangan), kami menggariskan kontur jantung masa depan.

tandakan garis besar masa depan hati


Pada saya sendiri, saya memutuskan untuk menggunakan dua jenis bunga, jadi saya menetapkan mereka dengan dua jenis lukisan.

dua jenis lukisan


Saya memohon maaf kerana penyelewengan, artis dari saya, tentu saja, tidak penting). Saya memutuskan untuk memulakan dengan mawar labah-labah. Untuk menyulam mereka, anda perlu membuat lima jahitan dari tepi ke pusat dengan benang mudah dalam bentuk web labah-labah.

membuat lima jahitan


Sekarang lanjutkan ke pita. Dari pusat web pertama kami mengeluarkan pita.

pita keluaran autinki


Sekarang kita mula mengikat thread dengan pita. Untuk melakukan ini, lukiskan pita ke atas jahitan pertama, kemudian di bawah kedua.

tarik pita ke atas jahitan pertama


Secara beransur-ansur, jahitan pertama dan kedua akan mengubah tempat.

jahitan akan bertukar


Kami meneruskan ini sehingga rosette memperoleh dimensi yang diperlukan.

akan mendapat saiz yang betul


Ia sama sekali tidak perlu untuk membuat semua bunga dengan satu pita. Saya memutuskan untuk membuat selebihnya mawar dengan reben warna yang berbeza.

membuat reben warna yang berbeza


Menggunakan teknologi yang sama, kami terus membuat sebanyak mungkin mawar seperti yang kami merancang.

terus berbuat begitu banyak mawar


Kini anda boleh melakukan bunga yang lain. Untuk melakukan ini, kami melukis pita sempit dari garis bulatan dalam, dan mengakhiri jahitan sedikit di belakang garis lingkaran luar.

pita sempit dari garis bulatan dalam


Supaya bunga sebegini tidak kehilangan keindahannya terhadap latar belakang mawar, saya memutuskan untuk menjadikannya dua nada.

selesaikan jahitan


Untuk mengisi tengah "daisies" ini, saya menggunakan teknik sulaman simpul Perancis. Pada peringkat pertengahan, kerja kelihatan seperti ini.

menjadikannya bicolor

simpulan Perancis


Sudah tiba masanya untuk hijau membersihkan sedikit. Dengan bantuan reben hijau sempit dan jahitan jahitan biasa, kami menggambarkan daun dan batang.

teknik sulaman rompi


Adalah penting bukan sahaja untuk menjahit jahitan dalam warna hijau dengan cara yang huru-hara, tetapi untuk memberikan rosebud rupa yang telah selesai. Oleh itu kerja akan kelihatan lebih nyata dan menarik perhatian semua tetamu. Kerja sudah siap.

Bunga jantung


Oleh itu, dengan kos yang sedikit, anda boleh dengan mudah membina bingkai yang cantik sendiri.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh