DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Bunga untuk hiasan tanah liat polimer
Masa telah berlalu apabila hanya tanah liat dan tanah liat biasa wujud! Kini terdapat pelbagai bahan untuk kreativiti yang kepala berputar dari apa yang perlu dilakukan. Tanah liat polimer adalah rahmat untuk orang-orang kreatif. Ini sangat menyenangkan untuk bahan sentuhan, yang senang dikerjakan.
Dalam kelas induk ini kita akan bekerjasama dengan tanah liat polimer pengerasan. Dia mempunyai kelebihan dan kekurangannya sendiri, yang akan anda kenali semasa kelas induk. Dan juga anda akan belajar bagaimana dengan cepat membuat bunga yang indah yang boleh didapati untuk hiasan.
Untuk sculpting, kami akan menggunakan FIMO Air Light self-hardening polimer tanah liat. Terdapat beberapa pengeluar yang layak lagi yang tanah liat anda boleh digunakan, sebagai contoh, Decoclay. Cahaya udara FIMO berbeza kerana ia benar-benar mesra alam dan menyenangkan untuk bekerja dengannya.
Kami juga memerlukan tusuk gigi, gunting dan timbunan. Dengan set alat dan tangan yang mudah, anda boleh membuat bunga cantik cantik.

bahan tanah liat


Menggunakan timbunan kami memotong seberapa banyak tanah liat yang kami perlukan dan segera bungkus tanah liat dalam filem dan beg supaya ia tidak kering.

potong tanah liat


Kami benar-benar memegang tanah liat di tangan kami dan melancarkan sosej kecil.

melancarkan sosej kecil


Mod menggunakan timbunan pada seberapa banyak potongan seperti yang kita akan mengukir bunga dan saiz yang kita perlukan. Segera hantarkan potongan dalam beg tertutup. Ini adalah kelemahan tanah liat pengerasan yang anda perlukan untuk mengukir dengan cepat sehingga semua kelembapan telah menguap dan tanah liat masih plastik.

Mod Stack


Kami membentuk bola dari setiap helai, dan dari sini jatuh dengan bantuan tangan (jangan lupa untuk bersembunyi di dalam beg).

bola

titisan


Kami mengambil gunting dan dengan tips kami memotong sebahagian besar titisan ke dalam empat bahagian.

empat titisan


Berhati-hati meluruskan kelopak terbentuk bunga masa depan dan membentuknya dengan tusuk gigi. Ia sangat mudah: kita menonjolkan kelopak ke jari telunjuk dan tekan dengan tusuk gigi dari awal hingga akhir sehingga bentuk yang kita perlukan terbentuk. Anda boleh membengkok tepi kelopak ke bawah, atau anda boleh membuat kelopak yang tidak dibuka - semuanya bergantung pada imaginasi dan tangan anda.

empat titisan


Kami membuat lubang di bunga dengan tusuk gigi untuk memasukkan manik di sana.

masukkan manik di sana


Anda boleh membuat kelopak sebanyak yang anda perlukan. Permukaan tusuk gigi membolehkan anda membuat kelegaan yang luar biasa pada kelopak, tetapi untuk kedalaman anda boleh menarik beberapa "goresan" dari tengah ke tengah kelopak dengan ujung tusuk gigi.

tusuk gigi


Bahagian bawah dapat dipangkas jika perlu untuk permukaan yang dihiasi.

dipotong


Jika anda tidak mempunyai pelbagai warna tanah liat, maka anda boleh mencipta sendiri. Anda hanya perlu menambah beberapa titisan cat akrilik dan menghancurkan tanah liat di tangan anda dengan baik. Hanya jangan keterlaluan sehingga tanah liat tidak kehilangan semua sifatnya dan tidak melekat pada tangan anda.

permukaan untuk dihiasi

titisan


Kami menyusun bunga kami di atas tompok gigi dan membiarkannya kering.

membuat kelopak

Dengan bantuan cat kita boleh mewarna di tengah-tengah bunga kita.

cat


Hingga tanah liat telah kering di tengah, anda boleh memasukkan manik-manik atau manik-manik - ia adalah sempurna untuk saiz lubang. Kami mendapat bunga yang cantik yang boleh menghiasi permukaan mana-mana.

Bunga untuk tanah liat polimer


Kelebihan tanah liat polimer pengerasan adalah bahawa ia membolehkan anda dengan cepat membuat bunga yang sangat ringan, hampir tanpa berat.

Bunga untuk tanah liat polimer
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh