DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Kaca berwarna pada cermin
Cermin - ini mungkin satu-satunya perkara yang semua orang mempunyai, tanpa mengira gaya, gaya hidup dan ruang lantai. Ia tidak begitu sukar untuk membuat cermin elemen aksen hiasan, hanya sedikit kesabaran dan ketekunan. Saya fikir anda telah melihat tingkap kaca berwarna megah, mengagumkan dengan kecantikan dan keimanan mereka. Mereka dibuat dengan cara melengkapkan kepingan kaca berwarna. Kami akan menangani kaca pseudo-berwarna - tiruan tingkap kaca berwarna dengan menggunakan kontur dan menuang cat telus ke dalamnya. Seringkali, artis membuat lukisan keseluruhan dalam gaya kaca pseudo-berwarna, mengisi garis besar dengan akrilik legap untuk bekerja pada kaca.
Untuk kaca berwarna anda memerlukan kontur, cat kaca berwarna, berus, varnis akrilik.

Cat kuas


Mereka dijual di salun seni atau di kedai bekalan pejabat. Kini dijual sebilangan besar bahan untuk tingkap kaca palsu pseudo pengeluaran domestik dan asing.
Lakaran mesti dimajukan terlebih dahulu dan diterapkan pada cermin yang telah dipikirkan, cuba meminimalkan garisan bantu. Sebelum melukis degil degil dengan alkohol perubatan. Ini adalah perlu untuk melekat cat ke permukaan yang lebih baik. Melukis pada kaca boleh digunakan dengan penanda, yang mudah dibersihkan dengan alkohol jika terdapat garis yang tidak betul. Adalah penting untuk mengambil kira bahawa jejak dari penanda yang telah jatuh di bawah kontur tidak lagi boleh dibasuh dan di permukaan cermin ia akan kelihatan, yang akan memberikan tetingkap kaca berwarna yang kelihatan tidak kemas. Garis besar yang terbaik dilakukan di sebelah corak. Oleh sebab fakta bahawa sekarang sejumlah besar warna kontur telah muncul dijual, anda boleh melukis karya hebat, hanya menggunakannya.

lukis kontur


Sebelum mencurah cat, litar mesti kering selama beberapa jam. Hanya selepas ia kering, anda boleh mengelap jejak penanda perlahan-lahan dengan kapas yang dicelup dalam alkohol.

lukis kontur


Kontur kering dikemas dengan mudah oleh bilah, kesalahan kecil dan garisan berlebih dibuang.

lukis kontur


Cat kaca berwarna sangat cair dan sedia untuk digunakan. Jika anda ingin membuat lapisan yang lebih telus dan corak halus - anda boleh menambah pelarut khas untuk cat. Tetapi anda perlu mempertimbangkan bahawa lebih banyak dicairkan cat, lapisan yang kurang stabil. Berus cat harus dibuat daripada rambut semulajadi: tupai, lajur, kuda dan tidak kehilangan serum semasa operasi. Kami melukis cat yang disediakan dengan berus dan jatuh dengan perlahan dengan drop ke dalam sel antara kontur. Semua garis kontur mesti disambungkan untuk mengelakkan warna bercampur.

Cat over


Ia adalah sangat mudah untuk bekerja dengan jarum suntikan perubatan, jarumnya boleh masuk ke dalam sudut paling tajam lukisan. Adalah penting untuk diingat bahawa lapisan kedua tidak dapat diterima - komposisi cat itu sedemikian rupa sehingga apabila diterapkan pada lapisan pertama, maka kemudiannya bereaksi dengannya dan permukaannya licin berubah dan merosot.
Selepas pengeringan akhir, corak keseluruhan perlu dibuka dengan varnis akrilik selesai. Pernis mengekalkan warna, melindungi corak dari habuk, pendedahan kepada cahaya matahari dan kelembapan. Pelukis varnish yang sama meliputi kanvas mereka untuk pemeliharaan yang lebih besar dalam bentuk asalnya.

Tingkap kaca berwarna di cermin

Tingkap kaca berwarna di cermin


Tetapi orang yang kacak itu tinggal di pintu cermin almari pakaian. Ia diperbuat daripada cat akrilik yang tidak jelas.
Perhatikan cermin dengan tingkap kaca berwarna diabaikan.Lap dengan kain kering dan basuh beberapa kali setahun dengan sabun dan air. Produk aerosol untuk kaca adalah lebih baik untuk tidak menggunakan komponen mereka yang boleh menjejaskan warna.

Tingkap kaca berwarna di cermin
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh