DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Lelaki benang
orang lelaki benang


Setiap tukang kayu yang berjimat di rumah menyimpan sisa benang berwarna. Cuba untuk membuat kesilapan mudah dengan tangan anda sendiri untuk mereka dari kanak-kanak. Lelaki lucu dan baik akan menyebabkan kegembiraan yang benar pada anak-anak, dan proses pembuatan mereka akan menghiburkan anak-anak dan mengembangkan kemahiran motor mereka dengan baik.

Anda perlu:

orang lelaki benang


• Benang berwarna (untuk mengait atau sulaman) dalam dua warna
• gunting
• Kertas berwarna (biru, merah, dan putih)
• Dua keping segi empat tepat kadbod (lebih besar dan lebih kecil)
• gam

Proses membuat lelaki:

orang lelaki benang


1. Ambil sekeping kadbod yang tebal. Ketinggiannya harus sama dengan panjang yang anda berikan untuk memberikan kepalsuan anda.
2. Di tengah kadbod persegi panjang ini, hati-hati angin rentetan warna utama. Ini akan menjadi bahagian utama lelaki masa depan anda.
3. Perlahan-lahan keluarkan benang dari kadbod dan di sebelahnya mengikatnya dengan benang. Ini dilakukan supaya mereka tidak runtuh.
4. Sekarang buat tangan untuk lelaki kecil anda. Untuk melakukan ini, angin benang warna yang sama dan cara yang sama pada sekeping kardus yang lebih kecil.
5. Keluarkannya dan ikat kedua-dua hujung dengan benang, belakang sedikit dari kedua-dua hujung pangkal tangan.

orang lelaki benang


6. Buat seorang lelaki sedikit kepala. Tarik kembali jarak yang cukup untuk kepala atas dasar badannya, dan balut bahagian atas pangkal dengan benang (perlahan-lahan menyembunyikan hujungnya).
7. Di bawah kepala yang terhasil, bahagikan benang menjadi dua bahagian dan benang tangan anda, dibuat supaya mereka sama rata menonjol dari kedua-dua pihak.

orang lelaki benang


8. Di bawah, tarik badan dengan benang. Jadi anda mendapat bahagian seperti kepala, batang badan dan tangan lelaki lucu anda.

orang lelaki benang


9. Potong bahagian bawah pangkal dengan gunting, kini anda seorang gadis kecil perempuan.
10. Pasang rambut ke kepalanya. Buat mereka dari benang warna yang berbeza. Pilih panjang yang anda inginkan untuk rambut anda. Lampirkan benang-benang ini ke kepala sehingga tepi turun pada panjang yang sama sepanjang sisinya. Di tengah kepala, pasangkan rambut filamen ke mahkota.
11. Potong mulut kertas berwarna merah, dan buatlah mata biru dan putih. Melekatkannya dengan gam ke pangkal - itulah muka sudah siap.

orang lelaki benang


12. Untuk membuat budak lelaki, skirt (asas-asas gadis) mesti dibahagikan kepada dua bahagian yang sama. Betulkan mereka di kaki dengan benang. Kaki ternyata.
13. Seperti gadis itu, buat mata dan mulut dari kertas berwarna untuk budak lelaki anda.
14. Kekal thread unik anda akhirnya siap. Cepat, mudah dan cekap.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh