Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Seluar jeans denim wanita
Kami menjahit sebuah windbreaker wanita tanpa pad 40-42 saiz siluet langsung, tanpa kerah, dengan lengan panjang dan kunci perpecahan - ritsleting. Hasilnya mestilah produk berikut.

Seluar jeans denim wanita


Untuk windbreaker anda akan memerlukan 60 cm denim dengan lebar sekurang-kurangnya 150 cm.

Seluar jeans denim wanita


Kami menjalankan pemotongan di sepanjang talian yang dikongsi. Untuk ini, kami menggunakan asas corak, belakang dan lengan. Di rak, tisak tori dipindahkan ke jahitan lateral. Kami membuat lengan set-in dengan satu dengan satu jahitan. Kami meletakkan pola pada kain itu. Kami membuat elaun untuk cecair longgar 4-6 cm Kami memotong 2 rak, belakang dan 2 lengan. Lingkaran dengan kapur berwarna, potong.

Kami mula merakit produk. Adalah disyorkan bahawa kerja bermula dengan menutup tori toraks di rak dan tucks bahu di belakang.

Seluar jeans denim wanita


Kemudian kami menjahit tali bahu dan sisi pada benang yang hidup, berlepas dari pinggir sekurang-kurangnya 1.5 cm. Kami memeriksa bahawa tunjang dada sepadan tepat dengan pengukuran pusat dada. Selepas pemasangan, anda boleh menjahit lipit sisi dan bahu pada mesin taip. Kami menyapu mereka. Menyeterika ke arah rak.

Seluar jeans denim wanita


Bermula dengan lengan baju.

Seluar jeans denim wanita


Untuk memulakan, kami melakukan jahitan sampingan. Kemudian kami melampirkan kepala sedikit lengan. Untuk melakukan ini, tetapkan nilai stitch terpanjang dan ketegangan benang minimum yang membolehkan mesin jahit anda.

Seluar jeans denim wanita


Kami menjahit lengan ke dalam lubang pada benang hidup. Kami pastikan bahawa bahagian atas lengan bertepatan dengan jahitan bahu. Cuba, selaraskan. Kemudian kami menjahit lengan pada mesin, tepi jahitan diproses dengan overlock.
Bahagian bawah lengan dibuat dalam bentuk manset. Kami memotong segi empat tepat panjang sama dengan ukuran liputan lengan di kawasan pergelangan tangan, lebar 5 cm x 2. Jahit pinggang sampingan pada lengan. Kemudian sapukan cuff dengan bahagian depan ke bahagian hadapan bahagian bawah lengan dan mengisar. Begitu juga, lengan kedua. Selepas itu, dari dalam ke luar, tepi cuff mesti diproses pada overlock dan dijahit supaya dari sisi depan stitch masuk ke jahitan yang menghubungkan antara lengan dan cuff. Menyeterika.

Seluar jeans denim wanita


Kami beralih kepada pemprosesan leher. Untuk melakukan ini, kami kembali kepada pola yang berasaskan. Kami meletakkan kain di sepanjang tudung dan memotong kepalanya secara berasingan untuk 2 rak dan belakang. Jahirkan butiran di tepi sampingan. Kami memproses kelebihan percuma dengan overlock. Kemudian kita memohon bahagian depan penalaan halus ke bahagian depan produk dan mengisar mereka. Kami berpusing, diperbaiki dengan jahitan tambahan, besi. Buang trim secara manual ke lipit bahu.

Seluar jeans denim wanita


Masuk ke bahagian bawah produk. Selepas mencuba, kami menggariskan tahap di mana ia akan lulus. Dalam kes ini, ia adalah pertengahan femur. Kami memproses kelebihan dengan overlock, bengkok dan menetapkan. Kemudian kami menjahit. Menyeterika. Langkah terakhir adalah istana. Untuk melakukan ini, bengkokkan lebar yang perlu di sepanjang tepi pusat rak dan gulungkan panel utama dan hem di kawasan leher. Kami menyembunyikan pinggir trim di bawah hem.
Kami duduk di thread langsung kunci boleh tanggal secara berasingan untuk setiap rak. Kemudian kita menukar kaki di mesin jahit ke yang khas untuk melampirkan kunci dan melaksanakan operasi ini. Pastikan bahawa pinggir produk adalah sama.

Seluar jeans denim wanita


Ia tetap menjadi besi dan produk sudah siap.

Seluar jeans denim wanita
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh