Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Dahlia dari foamiran
Foamiran dahlia


Foamiran (buih, fom, suede plastik atau lateks buih hanya) adalah sesuatu yang baru dalam dunia kerja jahitan, yang membolehkan anda dengan mudah membuat bunga cantik dan aksesori rambut. Fom telah memperoleh kaitan khusus untuk ibu-ibu bayi yang menawan yang ingin membuat band getah dan klip rambut dengan tangan mereka sendiri. Cukup menarik, bunga dengan sebilangan besar kelopak kecil - dandelion, aster, dahlias, krisan, adalah yang paling mudah untuk dihasilkan.
Kebiasaan bunga bergantung pada warna foamiran yang dipilih dan warna catnya dengan cat atau pastel.

Bahan dan alat.
Pernahkah anda cuba untuk menggelapkan getah? Sudah tentu, untuk ini anda memerlukan gam "Moment" dan banyak usaha. Buih juga lembaran getah busa nipis, yang menimbulkan masalah dalam kerja. Cara terbaik untuk memperbaikinya adalah gam panas. Oleh itu, untuk kerja hanya memerlukan senjata gam dan rod untuknya.

Di samping itu, anda perlu:
 • Besi
 • Dua helai foamiran - putih dan hijau.
 • Satu tiub cat berwarna limau.
 • Gunting.
 • Sekumpulan ladybugs secara melekit.
 • Band elastik, jepit rambut atau pembalut, mengikut budi bicara anda.
 • Berus sintetik.


anda perlukan


Peringkat kerja.
Pertama sekali, anda perlu menyediakan jalur busa, 30-40 cm panjang, lebar yang berlainan:
 • 2 keping 15 mm
 • Satu 20mm
 • 25 mm
 • 30 mm


jalur busa


Kami memotong salah satu jalur dengan lebar 15 mm ke dalam pinggir kecil.

dari jalur lebar

dari jalur lebar


Pertama, potong jalur kedua ke dalam jalur 5 mm, kemudian buat "cengkeh" dari masing-masing.

dipotong menjadi jalur


Jalur seterusnya dipotong sama, tetapi dengan peningkatan lebar "cengkeh" sebanyak 2 mm.

dipotong sama


Seterusnya, setiap jalur yang disediakan mesti dibentuk. Lembaran foamiran lurus, seperti kertas, bunga, sebaliknya, mempunyai kelopak melengkung dan kelinci bergelombang. Bahan ini menarik kerana ia mudah memodelkan dan membentuk apabila dipanaskan. Secara konsisten, kami memohon setiap jalur kepada seterika yang dipanaskan dalam mod sederhana (kapas).

memohon kepada besi


Jangan takut - lateks tidak melekat pada permukaan besi yang dipanaskan dan tidak meninggalkan sebarang residu di atasnya. Semakin tebal, lebih banyak anda perlu berusaha untuk membengkok kelopak - nipis, tebal 1 mm dipintal sendiri, 2 mm - anda perlu meregangkan dan membengkok.
Setelah menyediakan setiap jalur, kami teruskan ke pemasangan bunga.
Untuk kemudahan, lebih baik mengambil tusuk gigi atau kawat di mana anda akan memutar "kelopak". Sebelum giliran pertama, letakkan gam sedikit pada permulaan jalur dan pasangkannya di sekitar "paksi". Secara beransur-ansur perekat jalur pinggang pertama dalam bulatan: gam panas mengeras dengan cepat, jadi anda tidak perlu memohon lebih dari 2 cm panjangnya.

mula memasang bunga itu


"Fringe" perlu digunakan sepenuhnya, tidak kira berapa lama jalur anda, hasilnya anda akan mendapat bunga yang serupa dengan krisan.

mula memasang bunga itu


Jalur berikut, kecuali yang terakhir, yang paling luas, terpaku dalam satu baris.

mula memasang bunga itu

mula memasang bunga itu


Strip terakhir terpaku sepenuhnya dan panjangnya lebih lama, semakin dahlia akan berubah.

mula memasang bunga itu


Tetapi setiap bunga, sebagai tambahan kepada putik mewah, juga mempunyai dedaunan, yang akan kami buatkan daun hijau.

risalah

risalah


Kami juga memohon risalah kepada besi, kami membentuk dan meletakkan lukisan pada mereka dengan gunting yang dilipat atau tusuk gigi. Kami melekatkan bahagian belakang bunga dalam lingkaran yang dipotong dari buih, sama dengan saiz ke bahagian bawah bunga.

Foamiran dahlia


Kemudian gam dan risalah.

Foamiran dahlia


Toning.
Anda dapat warna foamiran dalam pelbagai cara, yang paling mudah diakses ialah teknik "berus kering". Sebilangan kecil cat, akrilik atau minyak, digunakan untuk sekeping kertas. Berus kering dicelup ke dalamnya, yang kemudiannya harus dibersihkan dengan lebihan di atas kertas dan hanya kemudian meneruskan untuk mewarnai kelopak.

Foamiran dahlia


Gosok sepasang bikini kepada kelopak, dan gelang rambut atau anjal di belakang. Aksesori bergaya untuk pesta puteri atau pewawancara kecil siap.

Foamiran dahlia
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh