DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »T-shirt dengan gambar
T-shirt dan T-shirt dengan pelbagai corak dan cetakan pada masa ini sangat popular. Di antara semua kepelbagaian ini, anda boleh memilih sesuatu untuk citarasa anda. Walau bagaimanapun, tidak ramai yang berfikir bahawa T-shirt asal boleh dibuat secara bebas dengan usaha yang minimum dan kos kewangan.
Apakah yang diperlukan untuk mencipta item almari pakaian baru ini?

1. T-shirt. Adalah lebih baik untuk mengambil produk kapas, kerana ia adalah kain sedemikian rupa sehingga corak ternyata lebih jelas dan cerah dan ia berlangsung lebih lama daripada pada perkara lain.

2. Penanda tetap. Ia mudah digambar dengan penanda tersebut pada kain (bagaimanapun, serta pada permukaan lain). Mereka tidak dibasuh dengan air dan kering dengan cepat. Selain itu, satu penanda boleh digunakan untuk masa yang lama. Satu tolak adalah bau yang kuat. Oleh itu, apabila menggunakan penanda, perlu membersihkan bilik.
Penanda kekal boleh dibeli di mana-mana pejabat atau kedai perkakasan. Pilihan warna ada yang hebat, tetapi harganya rendah (dalam 130 Rubles).
Untuk menarik baju T, anda perlu memilih warna yang berbeza untuknya. Dalam kes ini, kami mempunyai penanda emas untuk T-shirt hitam.

Penanda tetap dan pisau


3. Lukisan corak. Menggunakannya, cat akan digunakan untuk kemeja-T. Terdapat sebilangan besar templat di Internet, jadi semua orang boleh memilih gambar untuk rasa mereka. Dalam versi ini, kita mempunyai pola sawit dengan hati.

4. Gunting dan alat tulis pisau. Alat ini diperlukan untuk memotong bahagian.

5. Kadbod. Sekeping kecil kadbod atau penutup kadbod yang tidak perlu dari kotak adalah berguna supaya apabila anda menggunakan lukisan, ia tidak mencetak di sisi lain baju.

6. pita pelekat. Dengan itu, kami akan menetapkan corak ke kain itu.

bahan


Proses membuat corak pada t-shirt.

Pertama kita memerlukan templat corak. Dengan bantuan gunting, kami mula memotong butiran putih.

dipotong


Apabila memotong bahagian-bahagian kecil, lebih baik menggunakan pisau perkeranian.

dipotong


Selepas kami memotong semua butiran mengikut templat, anda harus mendapatkan gambar ini:

dipotong


Seterusnya anda perlu melekatkan kadbod dalam kemeja t. Untuk melakukan ini, anda mesti terlebih dahulu menentukan tempat mana yang paling baik ditempatkan pada lukisan, dan hanya kemudian letakkan kadbod.

kami letakkan


Selepas kadbod berada di tempat yang betul, letakkan templat di atasnya dan padanya dengan pita. Ia mesti memastikan bahawa kain di bawah templat tidak mengalir, jika tidak corak boleh diputarbelitkan. Di samping itu, ia akan menjadi sangat menyusahkan untuk sentiasa menyesuaikan fabrik semasa proses lukisan. Adalah perlu untuk melekat pita pelekat secepat mungkin supaya template tidak bergerak dari tempat.

gam dengan pita


Selepas semua tindakan selesai, kita mula mengisi ruang kosong dengan penanda dalam templat. Ia lebih mudah untuk memulakan lukisan di sebelah kiri (sisi bertentangan tangan kerja) supaya tidak mencemarkan tangan dan tidak melancarkan lukisan.

cat dengan penanda


Cat di atas imej yang tinggal.

cat dengan penanda


Selepas itu, anda perlu mengeluarkan pita pelekat dan templat dan cat dengan gambar yang banyak dihasilkan.

T-shirt dengan gambar


T-shirt kami yang unik dan asli sudah siap!

T-shirt DIY
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh