DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Souffle dari sabun biasa
Sabun boleh menjadi sangat berbeza, dan tugasnya hari ini bukan hanya untuk membersihkan kulit, tetapi juga untuk menenuninya dengan vitamin, melembapkan, dan tentu saja membawa keseronokan estetik apabila menggunakannya. Sabun souffle adalah sabun mudah lembut yang tidak pernah tenggelam di dalam air. Ia mempunyai buih yang banyak dan kesan yang sangat lembut pada kulit, dan yang paling penting, ia dibuat dengan cinta, dengan tangan anda sendiri dan termasuk komponen-komponen yang anda ingin lihat di dalamnya.
Untuk menyediakan dari sabun biasa yang diperkaya dengan vitamin, soufflé sabun lembut dan lembut, anda memerlukan sekeping bayi atau sabun lain, 1.5 sendok teh gula, satu sendok teh madu, minyak penting kategori yang anda perlukan, vitamin dalam bentuk cair (contohnya , vitamin E), untuk hiasan, anda boleh menggunakan serutan berwarna dari sabun atau sisa lain.
Oleh itu, ambil sabun dan gosokkan pada grater halus.

ambil sabun

tiga pada parutan halus


Kemudian anda perlu mengambil dua periuk tidak perlu dan mencairkan sabun sabun dalam mandi air.

shavings mandi air


Semasa lebur jisim, anda perlu menambah gula dan madu, ini pada masa yang sama akan mempercepatkan proses, kerana komponen ini adalah melamping yang sangat baik.

tambah gula

tambah gula


Apabila kandungan kuali menjadi homogen, tambah setengah gelas air.

tambah separuh segelas air


Sekiranya dikehendaki, ia boleh menjadi beberapa merebus berguna, seperti chamomile atau calendula. Selepas jisim dipanaskan dan kelihatan seperti krim masam, keluarkan dari mandi air dan tambah beberapa titis minyak penting.

beberapa titis minyak penting


Di peringkat yang sama, vitamin dan minyak yang sihat ditambah seperti yang anda inginkan. Kemudian pukul semua dengan pengadun.

mengalahkan segala-galanya dengan pengadun


Komposisi yang dihasilkan perlu meningkatkan volume dalam beberapa kali dan menjadi sejuk. Tambah seragam berwarna, jika anda mahu, dan berhati-hati meletakkan dalam tin yang telah disediakan. Ia boleh menjadi bentuk khas untuk sabun atau bahan buatan sendiri, cawan krim masam atau yogurt.

serutan berwarna-warni

cawan krim masam atau yogurt


Biarkan sabun sejuk sepenuhnya pada suhu bilik, biasanya ia sudah siap sepenuhnya dalam dua belas jam. Berhati-hati mengeluarkan sabun siap dari acuan. Seperti yang dirancang, ia harus berangin dan ringan, dan juga, tidak boleh tenggelam di dalam air. Hasilnya tidak tenggelam.

Hasilnya tidak tenggelam


Dengan pengeluaran sabun ini, anda bukan sahaja memperkayakannya dengan minyak dan vitamin yang berguna, tetapi juga menjimatkan dengan ketara. Dari bar biasa sabun kita mendapat empat udara keseluruhan. Dalam kes ini, tiga kepingan biasa dan beberapa kecil yang sangat gemar kanak-kanak.

Souffle sabun


Proses membuat sabun seperti ini adalah benar-benar mesra alam dan selamat. Dalam kaedah ini, tiada pengiraan yang tepat dan alkali berbahaya, seperti dalam penyediaan sabun dari awal, yang bermaksud anda tidak boleh takut bahawa bahan-bahan berbahaya akan jatuh ke tangan atau pinggan anda. Bahagian yang terbaik ialah anda boleh menarik minat anak-anak untuk kreativiti tersebut, yang akan membantu mereka bukan sahaja menyediakan produk yang sihat, tetapi juga membantu mengembangkan imaginasi dan belajar melakukan sesuatu dengan tangan mereka sendiri.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh