DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Sebuah sejambak mainan lembut
Bahan yang diperlukan untuk membuat sejambak mainan lembut:
1. Mainan lembut "Teddy" kelabu - 7 pcs.
2. Hadiah pembalut kertas kuning.
3. Bulat buih.
4. Sekeping hos 15 cm panjang.
5. Sisal merah.
6. Reben Satin dalam ungu.
7. pita pelekat yang telus.
8. Pita kertas sempit.
9. Thermogun.
10. merajut wayar.
11. Nippers.

Tahap pembuatan sejambak:
1. Potong lingkaran diameter yang dikehendaki menggunakan pisau perkeranian dari busa. Diameter bulatan bergantung kepada bilangan mainan dan saiznya. Untuk sejambak saya, saya memotong bulatan dengan diameter 12 cm. Di tengah bulatan busa ini, perlu menandakan lubang dengan sekeping hos.

bahan untuk sejambak


2. Tuangkan lubang ini dengan gam daripada pistol haba dan masukkan sekeping hos di sana, selepas itu, gosokkan semua perkara di sekeliling hos.

polistirena


3. Agar hos tidak memecahkan kertas dan tiada siapa yang akan meneka bahawa kami menggunakan hos sama sekali, hujungnya mesti dibalut dengan pita pelekat yang telus. Jika hos itu terlalu nipis, maka ia boleh dibalut dengan pita.

lingkaran buih


4. Menggunakan kertas pembalut hadiah kuning dan senapang termal, perlu menghias busa agar tidak kelihatan.

bungkus

balut buih


5. Ia juga perlu membentuk sejambak kami dengan bantuan kertas pembalut kuning. Ini boleh dilakukan dengan kertas warna yang berbeza atau dari bahan lain, yang akan menjadikan sejambak lebih cantik lagi. Perkara yang paling penting adalah bahawa jahitan kertas mestilah terpaku dengan berhati-hati supaya ia tidak dapat dilihat.
6. Pusat pemegang sejambak kami dibalut dengan pita kertas.
7. Untuk pembuatan sejambak kami, perhiasan mainan lembut saiz kecil (5-7 cm) paling sesuai. Anda boleh menggunakan bukan sahaja beruang, tetapi juga anak kucing, anjing, arnab, dll. Perkara utama ialah semua mainan akan sama.

balut buih

mainan lembut


8. Untuk melampirkan mainan lembut ke buih, ia perlu memotong 7 keping kawat merajut dan menembusi mainan berhampiran ekor.
9. Apa sahaja wayar yang menembusi melalui beruang kami, ia dan wayar itu sendiri mesti dirawat dengan teliti dengan gam dari pistol panas.

mainan lembut

mainan lembut


10. Untuk melakukan segala yang digambarkan dalam perenggan 7 dan 8 dengan mainan yang tinggal.
11. Sekarang pergi ke perhimpunan sejambak itu. Untuk melakukan ini, gam sisal merah kecil ke dalam sejambak, kemudian letakkan beruang dalam bulatan di atasnya di lereng sedikit supaya mereka saling menyentuh dengan kaki mereka, dan meletakkan satu beruang di tengah sejambak.

sekumpulan mainan lembut


Jangan lupa bahawa apabila memasang sejambak, jahitan kertas pembalut sepatutnya berada di belakang.
12. Agar sejambak itu tidak kelihatan kosong, anda boleh menambah sisal, sehingga ia menutup beruang sedikit. Pita kertas di pemegang sejambak mesti ditutup dengan reben satin dalam ungu.
13. Di tengah pita ini, saya menempel bunga dengan tulisan "Dengan sepenuh hatiku."
14. Jadi sejambak mainan lembut kami siap, yang akan menjadi hadiah indah bukan hanya untuk puteri yang sangat kecil, tetapi juga untuk seorang gadis muda. Sejambak ini tidak akan pudar!

Sekumpulan mainan lembut
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh