DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Kerusi goyang kanak-kanak
Adakah rumah anda mempunyai bayi yang sangat aktif? Dia telah berkembang dengan ketara, sedang mencari pengembaraan dan memerlukan hiburan tambahan? Adakah anda mempunyai keinginan untuk mencari sesuatu di kedai? Dan tidak perlu. Dari bahan yang diperbaiki, anda sentiasa boleh membuat sesuatu yang sangat diperlukan. Tolong tomboy kecil anda: membuat kerusi goyang yang selesa dengan tangan anda sendiri - agak mudah dan tidak memerlukan kos bahan tambahan khusus. Dan anda akan menyampaikan banyak emosi positif kepada penyelidik kecil anda dengan kemahiran anda.

Bahan yang diperlukan untuk membuat ayunan kanak-kanak:
- papan lapis, papan atau papan partikel;
- Tiub lama atau tiub plastik;
- pakaian baju;
- gerudi.
Peringkat kerja:
1. Dari sekeping papan lapis tebal, papan serpai, papan (yang ada di dalam rumah) kami memotong persegi. Ia akan menjadi kerusi swing. Kami menggerudi empat lubang di sudut-sudut bahan kerja.

kami menggerudi

gerudi empat lubang


2. Dari pemegang squeegee lama atau paip plastik (tidak kira apa yang ada) kami memotong 7 batang sepanjang kerusi itu, dan 8 batang lebih pendek.

batang panjang ini

batang panjang ini


3. gerudi melalui lubang di kedua-dua belah setiap batang panjang dengan gerudi. Batang pendek mesti berongga, atau mereka mesti dibor dari atas ke bawah.

gerakkan rak

set kayu


4. Kami mengukur jarak dari tempat lampiran masa depan ke lokasi tempat duduk yang diinginkan. Kami memotong dua ketinggian jarak dari garis pakaian, ditambah 20 sentimeter per simpul. Lipat satu bahagian tali dalam setengah, berundur 15 sentimeter dari tepi bengkok, simpulkan simpulan. Gelung yang dihasilkan adalah perlawanan di bahagian atas ayunan. Ulangi prosedur lipatan dengan bahagian kedua tali potong.

tali


5. Kami meletakkan ujung tali ke lubang sisi dua tongkat panjang, kami menyentuh batang pendek di atasnya. Kemudian kita lulus tali melalui lubang dua tongkat panjang yang akan datang, sekali lagi kita menyambungkan yang pendek. Kami menyeret tali ke lubang tepi kerusi, mengikat beberapa simpulan.

kumpulkan jumpelang itu


6. Hujung kedua tali ini dibalut melalui lubang tongkat panjang yang baru, kami melekatkannya ke dalam lubang bebas batang yang diikat pada ujung tali yang lain. Seterusnya - melalui tongkat pendek, tambah lama yang panjang, masukkan ke dalam lubang kedua tong panjang, yang sudah diikat pada ujung tali yang lain, tambah batang pendek. Kencangkan tempat duduk dengan knot di bahagian bawah. Hasilnya adalah "sisi" ayunan.

kumpulkan jumpelang itu


Ulangi segalanya dengan sekeping tali lain, putar tongkat panjang yang sudah dipasang pada sudut 90 darjah, meletakkannya selari dengan tepi kerusi.

Kerusi goyang kanak-kanak


Kerusi goyang sedia untuk terbang dan menunggu penumpangnya!
Kini di rumah atau taman anda akan menjadi dua kali suara suara kanak-kanak. Lagipun, seorang budak pasti akan memanggil semua kawannya untuk menunggang buaian yang indah itu.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh