DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Telur rebus pada Paskah
Sejak masa lalat cepat, urusan, seperti biasa, penuh, kita duduk sekarang hiasan ke meja Paskah Setiap telur yang dibuat dengan cara ini menghangatkan jiwa dan menggembirakan mata. Jadi mari kita mulakan. Untuk menghiasi telur, kami memerlukan telur sebenar, dalam kes kami, cat kayu, cat akrilik, serbet, gam, varnis. Di samping itu, kita memerlukan perkara-perkara tambahan seperti berus yang berbeza, span, kertas pasir.

bahan


Untuk menjadikannya menyenangkan bagi kita untuk mengambil telur hiasan kita, kita mula-mula menggilingnya dengan kertas pasir.

gulung telur


Tahap kedua - dengan bantuan spons kami menutupi kosong kami dengan cat akrilik, selalu putih. Untuk mengekalkan latar belakang dengan lancar, tutup beberapa kali. Selepas setiap permohonan cat, untuk mendapatkan hasilnya secepat mungkin, tampuk kering billet kami. Kami berhati-hati untuk tidak terlalu panas produk kami, jika tidak mungkin terdapat penyelewengan kerana pengeringan yang tidak rata cat. Tetapi jika ini berlaku, tidak mengapa. Kami mengambil kertas pasir di tangan kami dan dengan hati-hati mengeluarkan ketidaksamaan.

Telur rebus

Telur rebus


Apabila latar belakang putih siap, teruskan ke serbet. Perlahan-lahan mengeluarkan serpihan yang kami perlukan. Kami merobeknya supaya tidak ada tepi yang ketara dari serbet selepas melekat. Agar tidak secara tidak sengaja merobek atau menghilangkan kelebihan itu, tahan serbet dengan jari anda berdekatan dengan pinggir di mana garisan pemisahan harus pergi. Anda boleh membaiki pinggir dengan kuku. Kemudian kami memohon elemen koyak ke bahan kerja - jadi kami menentukan di mana lebih baik untuk tetap motif.

Telur rebus

Telur rebus


Sekarang kita teruskan untuk merapatkan motifnya. Ini boleh dilakukan dengan dua cara: dengan cara kering dengan berus dan lem, dan dengan cara yang basah - selepas membasahkan potongan kami di dalam air. Dalam MK ini, kaedah kedua akan digunakan.
Kami mengambil fail yang kami akan melekatkan serbet (saya menggunakan selofan yang sangat lembut dan regangan, ia sangat mudah untuk saya). Kami meletakkan elemen yang terkoyak dari muka serbuk ke bawah, menyerapnya dengan botol semburan, berhati-hati melicinkan lipatan, pastikan untuk mengalirkan air yang berlebihan, ambil fail itu di tangan kami dan guna serpihan basah ke bahan kerja kami. Melalui selofan, menyelaraskan serpihan serbet, buang semua gelembung dan berhati-hati, dengan hati-hati keluarkan fail dari bahan kerja. Kami pastikan bahawa serpihan serbet tetap kosong, dan bukan pada fail. Selepas itu, perlahan-lahan membuang produk kami dari air berlebihan, kemudian tutup serpihan pada bahan kerja dengan pelekat decoupage. Sushim.

Telur rebus

hiasan meja Paskah

Telur rebus

Decoupage telur


Peringkat seterusnya, jika kita selesai melukis telur dan polish kita, untuk ini kita menutupi produk dengan lapisan pertama varnis. Apabila memoles, ia akan melindungi hiasan kami dari kerosakan yang tidak disengajakan. Saya mengambil pembinaan varnis. Kerja utama selesai. Kini - penerbangan mewah. Kami menyelesaikan unsur-unsur, yang sama ada tidak mencukupi atau rosak semasa merekatkan. Kami memberi tumpuan kepada sesuatu, menggunakan kontur, putties, stensil - yang suka apa yang ada di decoupage. Pastikan varnis kerja kita, sekurang-kurangnya tiga kali. Saya menutup kerja saya dengan lima lapisan, rupa produk seperti kaca yang ditutupi.

hiasan meja Paskah


Semoga beruntung dalam kerja anda, dears saya.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh