DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Lilin" Angels "
Pada masa ini, ramai yang suka membuat perkara yang indah dengan tangan mereka sendiri. Sekiranya anda perlu memasak dengan cepat hadiah kepada orang yang dikasihi - membuat lilin dalam teknik ini decoupage, menghiasinya dengan hiasan kecil dan hadiah eksklusif sudah siap.

Untuk membuat apa-apa hadiah yang kami perlukan:
- lilin putih atau beige;
- Satu serbet kertas biasa untuk berkhidmat (dengan corak cantik);
- manik kayu atau logam (dalam kes kami, barang kemas kayu yang dibongkar lama digunakan);
- tuala terry lembut;
- sudu logam;
- gunting;
- kebakaran.

bahan


Potong corak yang diperlukan dari serbet.

Potong lukisan serbuk


Keluarkan lapisan putih. Napkin datang dalam dua dan tiga lapisan.

memisahkan lapisan


Sila ambil perhatian bahawa tidak ada lapisan putih yang tersisa - corak tersebut harus dilihat. Panaskan sudu di atas api.

panaskan sudu


Hanya memanaskan bahagian dalam sudu; permukaan kerja (luar sudu) tidak boleh bersentuhan dengan api. Sila ambil perhatian bahawa di tempat pemanasan filem hitam jelaga boleh terbentuk, dan jika anda mencampurkan permukaannya, tidak mustahil untuk memadam jelaga dari produk. Lampirkan lukisan ke tempat yang diingini dan mula bergerak ke atas dan ke bawah dengan sudu, "tergelincir" serbet ke dalam lilin.

lilin decoupage

lilin decoupage

lilin decoupage


Lilin akan mula mencair dan menonjol di atas kertas. Napkin mesti tenggelam sedalam mungkin supaya ia sepenuhnya tepu dengan lilin, jika tidak, ia mungkin menyala apabila terbakar. Di samping itu, yang lebih dalam, serbet berada di bawah lilin, semakin cantik lilin akan kelihatan. Sekiranya anda bekerja dengan senyap sepenuhnya, anda akan mendengar bagaimana sudu menyengat pada serbet. Tetapi apabila kertas ditutup dengan lilin, bunyi akan hilang.
Mula bekerja dari tengah-tengah gambar, secara beransur-ansur bergerak ke arah tepi. Sekiranya anda bekerja dengan senyap, anda akan mendengar sudu mengais di atas serbet. Tetapi apabila kertas ditutup dengan lilin, bunyi akan hilang.

lilin decoupage

lilin decoupage


Ulangi prosedur dengan corak yang berbeza di bahagian belakang serbet.
Pada lilin akan ada kesan kotoran dari lilin, jadi ia perlu untuk memoles lilin.
Selepas bekerja dengan sudu panas, tunggu 5 hingga 10 minit untuk lilin untuk menguatkan sedikit. Ambil tuala terry dan catkan lilin dengan sedikit tekanan. Jika lilin mengeringkan terlalu bersih dan tidak menggilap, panaskan lilin dengan udara panas dari pengering rambut.
Permukaan lilin harus menjadi sangat licin, dan noda mesti hilang.

lilin decoupage

lilin decoupage


Ambil manik dan gunakan pinset atau gunting untuk memanaskan satu sisi ke atas api.
Cincirkan bahagian yang dipanaskan dengan cepat ke permukaan dan tekan dengan tegas, menjunam manik ke dalam lilin.
Buat lukisan yang diperlukan, ulangi sebaliknya.
Untuk mencipta keindahan itu akan mengambil masa 20 hingga 60 minit. Petunjuk: jangan basuh tuala terry yang digunakan di mesin basuh. Lilin akan kekal di gentian, dan selepas mencuci, ia boleh menyumbat lubang dan merosakkan mesin. Cuci tangan sahaja.

lilin decoupage

lilin decoupage


Hadiah yang cantik dan asli sudah siap!
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh