Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
Di manakah sarung kaki pergi sepanjang masa? Dan di sinilah - sepasang kaus kaki yang biasa sekali berubah menjadi mainan lembut yang lucu! Anda boleh menjahit mainan sedemikian dengan anak anda, dan kanak-kanak yang lebih tua dapat mengatasinya sendiri - tidak ada yang rumit mengenainya. Semuanya sangat mudah dan mudah.

Jadi, marilah kita melampaui - untuk mainan kita yang kita perlukan:
  • 1 pasang kaus kaki (kaus kaki boleh diambil dengan kedua-dua jelas dan dengan corak, dalam mana-mana hal ternyata sangat indah).
  • kapas atau apa-apa pengisi lain.
  • benang dengan jarum.
  • gunting.
  • butang untuk mata dan hidung mainan kami.
  • renda untuk menghiasi burro (di sini anda boleh menyambung imaginasi dan menggunakan mana-mana unsur hiasan lain - contohnya, menggunakan pita atau kain yang indah, butang, tocang, dan lain-lain).


Bahan untuk mainan


Kami memotong bahagian badan keldai kami dari kaus kaki, seperti yang ditunjukkan dalam gambar. Untuk menjelaskannya, saya menghitungnya:
1- torso
2- pen
3- telinga
4 kepala

Potong bahagian badan dari kaus kaki

Potong bahagian badan dari kaus kaki

Potong bahagian badan dari kaus kaki


Kami menguruskan semua bahagian badan keldai di tempat mereka agar tidak keliru, dan mula menjahit mereka pula.
Sekarang semua bahagian kami siap untuk mengisi. Kami mengambil tubuh dan dengan berhati-hati, perlahan-lahan, dengan kepingan-kepingan kecil bulu kapas kami mula mengisi. Untuk menjadikannya lebih mudah untuk mengisi dengan sukar untuk sampai ke tempat - anda boleh menggunakan pensel. Selepas badan keldai penuh dengan kapas, kami mengikat tepi dengan jarum dan benang dan tariknya bersama-sama. Mainan mainan kami siap. Kemudian dengan cara yang sama kita mengisi kepala, pinggir yang juga diikat dengan jarum dan benang, diperketatkan dan diperbaiki. Sekarang kita mengendalikan tangan dengan kapas, tetapi telinga tidak perlu dipenuhi dengan kapas, mereka harus tipis.

Kami barang dengan kepingan kapas

Kami barang dengan kepingan kapas

menjahit mainan

menjahit mainan

jahitan yang dijahit


Selepas kita membentuk semua bahagian badan, berhati-hati menjahit mereka ke tempatnya. Dan sekarang keldai kami sudah siap, ia tetap hanya untuk menghiasnya. Untuk bermula, mari kita lihat wajah keldai itu. Butang akan melayani kita dengan mata dan hidung hidung. Sudah tentu, butang boleh diambil dalam warna yang berbeza (contohnya, untuk mata - biru, dan untuk hidung hitam), ia akan menjadi lebih menarik. Tetapi saya hanya mempunyai warna putih, jadi untuk menggelapkannya sedikit, saya meletakkan titik hitam di tengah masing-masing dengan penanda. Kemudian dengan benang berwarna (hitam atau merah) kita perlahan menyulam senyuman. Sekarang kita perlu berpakaian keldai kita, kerana ini kita perlu renda. Kami mengambil jalur renda dan benangnya di sepanjang tepi dengan jarum dan benang, sedikit ketat, membentuk lipatan skirt. Menjahit skirt ke badan mainan. Untuk membuat imej keldai Nyasha lebih harmoni, saya memutuskan untuk membuat busur keluar dari renda yang sama dan menjahitnya ke salah satu telinga. Selesai!

keldai hampir siap

Donkey Nyasha


Berikut adalah mainan comel yang diperbuat daripada kaus kaki. Anda boleh bayangkan berapa banyak kegembiraan dan kebanggaan anak anda, kerana dia menjahit mainan ini dengan ibunya! Donkey Nyasha pasti akan menggembirakan anak-anak anda !!!

Donkey Nyasha melakukannya sendiri
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh