DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Decoupage terbalik di atas pinggan
Songsang decoupage - Ini adalah aplikasi kertas yang diletakkan di permukaan keras dan disalut dengan varnis dan / atau cat di atasnya. Terima kasih kepada teknologi ini, anda boleh mencipta karya sebenar dengan tangan anda sendiri. Jadi, sebagai contoh, jika anda mempunyai bahan biasa, anda boleh membuat koleksi plat kaca yang boleh melengkapkan dekorasi papan atau dinding. Untuk membuat decoupage terbalik pada pinggan, anda memerlukan bahan dan alat yang paling tidak rumit:

-Kelas kaca;
- Napkin kertas dengan lukisan atau kertas beras;
- gam PVA;
- Cat akrilik (putih, warna);
-Brush (berus mesti bersifat sintetik, serat semulajadi akan mula gugur semasa operasi);
Berkilau-kilauan;
-Sponge atau span.

bahan decoupage


Di negara kita, di kedai-kedai perindustrian anda boleh mencari serbet dengan lukisan, mereka akan diperlukan kraf. Selendang tersebut diimport dari Jerman, dan kertas beras boleh digunakan sebagai alternatif. Kaedah pemprosesan kertas beras yang sama dengan tuala. Jadi, dengan Tangan anda, mula memecahkan garis besar lukisan itu, meninggalkan tepi 1-3 mm.

tuala dengan lukisan


Napkin itu harus ketebalan minimum, jadi keluarkan semua lapisan berlebihan. Sebagai peraturan, serbet seperti tiga lapisan, jadi dua lapisan bawah perlu dikeluarkan.

memisahkan lapisan


Letakkan aplikasi kertas mengikut reka bentuk anda. Permukaan plat tidak boleh mengandungi cap jari, zarah gam dan kotoran. Basuh dengan teliti dan lap dengan tuala kain sebelum prosedur.

letakkan pada pinggan


Napkin akan digunakan di belakang pinggan, jadi perkara yang sama mesti dilakukan di bahagian bawah plat dengan sisi yang salah.

Permohonan kertas stack


Kini mula melekatkan gambar dengan gam PVA. Jika gam sangat tebal, cairkan dengan air - ini tidak akan kehilangan sifat pelekatnya. Lakukan ini dengan berhati-hati agar tisu tidak robek. Jika anda mahu, anda boleh taburkan dengan berkilau tempat-tempat yang dioles dengan gam - dengan cara ini plat akan kelihatan lebih cantik.

gam


Sekarang keringkan gam kering. Jangan cemas jika pada mulanya tisu akan mempunyai kelipatan putih kerana lem. Selepas pengeringan akhir, gam akan menjadi hampir telus.

tamparan kering


Sekarang span lapisan nipis cat akrilik. Latar belakang plat tidak boleh menjadi sangat terang, jadi cairkan cat warna dengan warna putih sehingga warna menjadi ringan.

lapisan cat akrilik


Sekarang pukulan keringkan rambut kering. Jangan cuba menonton karya anda dan sentuh dengan jari anda, jika tidak, cetakan akan kekal di cat.

untuk kering


Satu lapisan cat tidak mencukupi, jadi gunakan kedua. Jika ketebalan ini tidak sesuai dengan anda, anda boleh menggunakan lapisan ketiga dan seterusnya warna lain dengan selamat. Perkara utama adalah jangan lupa untuk mengeringkan setiap lapisan ke kekeringan. Jika anda merancang untuk menggunakan plat, gunakan lapisan varnis akrilik yang tipis di atas cat akrilik dan keringkannya. Oleh itu, varnis akan melindungi plat dari air.

memakai kot kedua


Plat ternyata sangat terang dan lucu, dan yang paling penting - dibuat oleh tangan anda! Dengan keinginan yang hebat, anda boleh membuat koleksi keseluruhan plat itu dengan pelbagai imej.

Decoupage terbalik pada pinggan

decoupage pada pinggan
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh