Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Melatih dari dulang telur
Kereta Api Dulang Telur


Untuk kelas dengan kanak-kanak, adalah penting untuk menggunakan pelbagai bahan. Kanak-kanak suka melihat sendiri perkara-perkara biasa, untuk fantasize. Setelah di rumah beberapa model lokomotif mainan, kanak-kanak itu masih berusaha untuk membuat mainan untuk permainan. Selain itu, sebagai peraturan, bahan yang dipilih sepenuhnya tidak dimaksudkan untuk ini.
Artikel ini mengenai dulang telur kertas dari pasar raya. Sebelum bekerja dengan kanak-kanak, disarankan untuk merawatnya dengan penyelesaian soda untuk mengelakkan kemungkinan mengambil sebarang jangkitan. Untuk melakukan ini, cairkan soda dengan air, tuangkan ke dalam penyembur dan taburkan dulangnya. Selepas pengeringan, anda boleh mula bekerja.

bahan untuk kereta api


Untuk ini anda perlukan:
  • dulang telur (2 pcs.);
  • gunting;
  • pita bermuka dua;
  • tekan pin (pilihan).


Kereta Api Dulang Telur


Sebuah sarung untuk lokomotif stim, lapan roda dan bumper (bahagian depannya) dipotong dari dulang.

Kereta Api Dulang Telur


Kemudian setiap bahagian dilampirkan ke pangkalan dengan pita bermuka dua. Roda boleh dihiasi dengan pin tekan atau bulatan kertas berwarna.

Kereta Api Dulang Telur

Kereta Api Dulang Telur


Juga, roda mesti ditambah dengan penyepit. Ini dilakukan dengan menggunakan pita dua sisi yang sama.

Kereta Api Dulang Telur


Segala-galanya bergantung pada imaginasi dan kesabaran anak dan orang yang membantunya. Dan walaupun kraf itu sama sekali tidak kelihatan seperti lokomotif stim, perkara utama adalah proses kreatif itu sendiri, yang sering menawan kanak-kanak lebih daripada hasil akhir.

Kereta Api Dulang Telur
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh