DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Lukisan cat air
Isu hari ini adalah lukisan cat air. Ramai, ketika berhadapan dengan cat air, lebih suka memintasnya, kerana cat ini cair dan sangat sukar untuk ditangani. Walau bagaimanapun, jangan takut. Seperti yang mereka katakan, syaitan itu tidak begitu dahsyat kerana dia dicat.

Untuk membuat lukisan cat air anda perlu:
- pensil dan pemadam;
- berus - adalah yang terbaik untuk mengambil berus yang dibuat daripada bahan buatan (sintetik) dan "calibers" yang berbeza;
- dua helai kertas - satu untuk lukisan, yang kedua - untuk mencuba cat. Adalah dinasihatkan bahawa dia khusus dalam cat air;
- kaleng air;
- tablet untuk lukisan. Jika anda ingin membuat lukisan cat air menggunakan teknik "mentah", maka lebih baik mengambil kaca itu, kerana lembaran kertas basah akan mematuhi lebih rapat dan tidak akan kering lebih lama. Di samping itu, span diperlukan untuk teknik ini untuk membasuh format;
- pita pelekat atau penggali untuk menetapkan format pada tablet. Saya lebih suka pita pelekat, kerana ia berfungsi dengan baik, tidak merosakkan kertas dan mudah digunakan;
- dan, sudah tentu, anda memerlukan palet. Di manakah seorang artis tanpa dia?
Sekarang mari kita mulakan. Mula-mula anda perlu melukis lukisan di sekeping kertas dengan pensil dan pemadam. Saya memutuskan untuk menarik bunga:

lukiskan bunga


Sekarang kita mengambil cat air itu. Adalah penting untuk bertindak dengan betul dan sering menukar air. Apa artinya bertindak dengan betul? Memegang berus, anda tidak perlu hanya "mencelupkannya - mencelupkannya dalam cat - mencubinya di atas kertas." Anda perlu melembapkan sepenuhnya berus, tanpa menekannya untuk menarik cat, melembapkannya semula ke dalam air dan hanya sekarang anda boleh mula melukis di atas kertas.
Ia adalah yang terbaik untuk memulakan dengan elemen asas objek utama. Sebagai contoh, saya adalah orang pertama yang melukis hal berkembang. Mula-mula saya mengambil warna utama - oren, dan kemudian menambah limau kuning dan bercampur-campur warna-warna, menyingkirkan kesan sempadan yang jelas.

warna primer adalah oren


Dengan cara yang sama, saya menarik semua daun dan latar belakang.

Saya menarik semua daun dan latar belakang


Agar cat tidak disebarkan di atas kepingan dan tidak bercampur bersama-sama dengan tidak perlu, anda hanya perlu mengingati satu peraturan: anda perlu menarik sempadan imej dengan lancar tanpa mengambil tangan anda dan sebelum anda mula menggunakan cat di sisi lain sempadan, anda perlu membiarkannya kering terlebih dahulu. Walau bagaimanapun, ia tidak perlu dibimbangkan jika warna bercampur, kerana cat airnya cantik, kerana sebarang kecacatan di dalamnya cantik dan boleh dipenuhi pada bila-bila masa dalam proses membuat lukisan.

lukisan cat air


Sekarang anda boleh memperbaiki latar belakang. Jangan segera cuba menjadikannya sempurna. Penting untuk hanya menggunakan cat asas. Butiran kecil harus dielakkan, terutama jika mereka harus jelas.

lukisan cat air


Jadi, bunga saya dicat, latar belakang digunakan. Ia hanya untuk membetulkan beberapa kelemahan, kelemahan, menambah warna gelap di tempat, mengeluarkan pita dan mengubah suai sudut. Segala-galanya sudah siap.

lukisan cat air


Terakhir, saya ingin mengatakan bahawa, seperti mana-mana seni, cat air memerlukan senaman yang berterusan. Tetapi, pada masa yang sama, tidak begitu sukar untuk menguasai teknik ini. Pertama sekali, untuk melaksanakan lukisan cat air, anda perlu bersabar dan merendah diri. Untuk apa - anda akan faham dengan mula menarik.
Jadi, saya harap anda berjaya!
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh