DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Kes pereka
Mungkin, setiap ibu mempunyai masalah harian, di mana menyimpan pereka pensil kanak-kanak. Lagipun, pakej mereka sering hilang kerana anda tidak mempunyai masa untuk mengikuti mereka. Saya menawarkan anda satu pilihan - ini adalah beg tangan yang diperbuat daripada botol plastik. Dengan bantuan ini mudah kraf anda akan mencapai tiga matlamat: keupayaan untuk memikat kanak-kanak (selepas semua, kerajinannya mudah, kerana anak berusia lima tahun boleh mengambil bahagian aktif dalam pembuatannya), kedua, ini adalah yang terbaik hadiah untuk anak perempuan yang bergaya, dan peluang untuk mengambil masa lapangnya.

Untuk membuat beg tangan, anda perlu menyediakan bahan berikut:
  • Botol plastik;
  • sebuah tisu yang tidak perlu;
  • pita atau renda;
  • kelopak mata (anda boleh lakukan tanpa mereka);
  • lilin;
  • jarum;
  • elastik kecil elastik.


bahan


Kami mula membuat beg tangan dari botol plastik.
Kami mengambil botol plastik, memotong bahagian atas, dan kemudian kami memakai tali elastik. Kami menyalakan lilin, di mana kami memanaskan jarum. Dengan jarum yang dipanaskan, kami membuat lubang di peringkat gusi (jarak di antara mereka ialah 2 - 4 mm).

membuat lubang


Band anjal digunakan untuk membuat jahitan walaupun. Tentukan panjang kain.

Tentukan panjang kain


Dengan cara ini, anda boleh mengambil satu kain dan hanya membuat kain di dalam beg itu, tetapi jika anda mengambil dua keping kain dan menyembunyikan bahagian bawah botol, beg itu kelihatan lebih baik. Untuk memotong panjang kain yang diperlukan, anda boleh mengambil sentimeter dan mengukur botol, atau anda hanya dapat mengukur dengan kain dan memotong jumlah yang diperlukan.
Segera menyediakan bahagian bawah. Untuk melakukan ini, menjahit kain, meninggalkannya hanya tidak dijahit. Kami mematikannya dan meletakkannya pada botol.

cibnm

Kami berpaling

memakai botol


Sekarang terus ke bahagian atas dompet. Kami membongkok kain (di satu sisi dengan 1 cm, dan sebaliknya, pertama dengan 0.5 cm, dan kemudian dengan tiga).

Kain bengkok

Kain bengkok


Seterusnya kita perlu membuat lubang untuk pita. Eyelets diperlukan untuk ini, tetapi jika tidak hanya untuk menjahit mereka dengan benang yang sesuai, maka kelopak mata tidak akan diperlukan. Secara umum, tanpa mereka, ia tidak akan kurang cantik.

membuat lubang untuk pita

Menjahit kain

ternyata bahagian atasnya


Jika anda mempunyai mesin jahit di rumah, kemudian membuat beg tangan akan membawa anda tidak lebih daripada satu jam, dan jika anda menjahit secara manual, ia akan mengambil sedikit masa lagi. Menjahit kain dari bahagian yang salah dan berputar.

menggunakan knot

Kes Pereka


Kini tiba masanya untuk menjahit kain ke botol, dan itulah sebabnya kami membuat lubang pada botol dengan jarum.

Kes Pereka

Kes Pereka


Botol diperlukan untuk kekakuan dan melindungi beg tangan dari objek tajam yang boleh disimpan di dalamnya. Kedua-dua flaps kain harus dijahit ke botol sekaligus, ia akan lebih mudah dan lebih cepat. Pada masa yang sama, berhati-hati supaya akhirnya anda boleh membuka bahagian atas.

Kes Pereka


Selepas itu, tarik pita atau kord ke dalam lubang nipis yang disediakan.

Kes Pereka


Untuk membuatnya cepat dan mudah, ambil pin.
Selepas itu, ambil panduan dan lampirkan ke kedua-dua hujung pita. Sebagai pembatas, anda boleh menggunakan dua manik besar. Kencangkan manik supaya mereka tidak melepaskan pita, salah satu pilihan, menggunakan knot.

Kes Pereka


Pada akhir kerja, periksa penciptaan anda dari semua pihak untuk memastikan bahawa tiada kecacatan. Jika terdapat kecacatan, mereka mesti diperbetulkan, dan hanya selepas itu mengeluarkan hadiah yang sangat berharga kepada anak itu.
Apa-apa jenis kraf yang anda buat dengan anak anda, cuba supaya kanak-kanak mengambil bahagian dalam kerja-kerja ini. Lagipun, tiada apa yang dapat menyatukan seorang ibu dengan seorang anak seperti aktiviti keseronokan yang sama.

Kes Pereka

Kes Pereka
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh