DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Kami memasang sistem pemanasan pemungut
Sistem pemungut ini sudah luar biasa kerana ia adalah universal, pemasangannya dilakukan oleh orang tanpa kemahiran profesional. Lebih-lebih lagi, sistem sedemikian membolehkan anda memasang pemanasan dengan pendawaian paip tersembunyi.

Atas sebab-sebab ekonomi, keratan rentas paip harus dipilih dengan minimally mungkin, tetapi di ambang berfungsi. Bahagian salib pengumpul diri juga harus kecil, kerana semua halangan ini dapat menghalang sirkulasi, yang dapat meningkatkan ketahanan hidrolik dari seluruh sistem. Kita tidak boleh melakukan tanpa pam edaran dalam sistem sedemikian, kerana penyejuk mesti dipaksa untuk bergerak. Ini menjadikan sistem pemungut bergantung kepada elektrik, dan juga mengurangkan daya tahannya.

Pemasangan sistem pemanasan.

1. Di rumah peribadi ini, dandang gas lantai dipasang di ruangan bawah tanah. Dandang dipasang di atas tebal konkrit bertebaran lima sentimeter.

dandang gas


2. Kami memasang paip logam yang mempunyai diameter 32 mm ke "suapan" dan "kembali" dandang.

gunung paip logam


3. Kami memasang tangki pengembangan tertutup pada paip "suapan".

tangki pengembangan


4. Seterusnya, kami memasang pemungut pada paip "suapan".

memasang pemungut


5. Pada "pulangan" paip memasang pam edaran.

pam edaran


6. Kren mesti dipasang di kedua-dua belah pam. Ini adalah perlu untuk menggantikan pam jika mudah kegagalan. Dalam kes ini, anda tidak perlu mengalirkan penyejuk.

letakkan kren


7. Pada "return" paip kita melancarkan paip di mana sistem akan diberi makan.

kami melancarkan kren pulang


8. Kami juga memasang pemungut untuk "paip kembali".

melancarkan pengumpul


9. Di ruangan bawah tanah, tidak perlu dipasang di kabinet khas, oleh itu, dalam kes ini, pengumpul dipasang di sudut logam.

pada sudut logam


10. Semua paip pengumpul mempunyai paip terbina dalam yang membolehkan anda mematikan radiator tunggal.

mempunyai paip terbina dalam


11. Pengedaran balok di ruangan bawah tanah dibuat pada siling. Dalam hal ini, paip logam digunakan.

Pendawaian balok


12. Sambungan sinaran pemanasan dengan pengumpul dibuat menggunakan paip plastik.

paip plastik


13. Di dalam papak, lubang dibor di mana paip disambungkan terus ke peranti pemanasan.

paip


14. Pipa plastik logam juga digunakan untuk menyambung radiator kepada balok pemanasan.

sambungan radiator


Saya telah mengendalikan sistem pemanas pemungut untuk tahun kedua. Tidak ada kegagalan serius dalam kerja.
Kembali
Komen (7)
 1. Dmitry
  #1 Dmitry Tetamu 17 Februari 2014 10:39
  0
  Gambar gambarajah mudah akan menjadi lebih bermaklumat daripada satu set foto yang tidak dapat difahami.
 2. Vladimir
  #2 Vladimir Tetamu 25 Mei 2015 17:07
  0
  Oh! Datang merentasi idea)))
  Rumah saya dibina "tanpa komunikasi." Di atas panggung.
  Skim "balok" anda, ya DI BAWAH rumah - apa yang anda perlukan!
 3. Alexander
  #3 Alexander Tetamu 24 Mac 2018 07:44
  1
  persoalan besar mengapa paip logam? untuk berubah selepas 5 tahun dan cat.
 4. Sergey tetamu
  #4 Sergey tetamu Tetamu 7 April 2018 1:55 p.m.
  0
  Satu skema yang baik dengan pengumpul, saya akan menambah termometer (di Ali, mereka adalah 50 rubel setiap) untuk setiap bateri dan tidak ada keperluan untuk membuat larian, semuanya ada di sini !!
 5. Pavel
  #5 Pavel Tetamu 4 Mei 2018 10:28 p.m.
  0
  ia adalah lebih baik untuk meletakkan pam pada bekalan, ia adalah suhu tinggi dan tidak memuatkan dandang dengan tekanan selepas pam, injap bukan kembali untuk permulaan yang lancar sistem dan tolok suhu pada manifolds untuk mengawal suhu dan tekanan mod.Untuk make-up itu adalah injap bukan kembali.Jika terdapat kurang tekanan pemanasan dalam sistem bekalan air, pam pemanasan akan memerah air dari pemanasan kepada bekalan air. Penuras kasar diperlukan pada penyemburan, dengan mengambil kira sistem heterogen dari sistem. Sebuah tangki pengembangan dengan injap tutup dan pelepasan, jika tidak ada cecair anti-beku dalam sistem jenis tulang friterm akan diganti apabila tangki mengalirkan semua sistemu.uroven pelaksanaan tahun -kolhoz.escho atau dua operasi yang baik mengetuk lubang vyydet.voda naydet.eto pengalaman pemasangan dan 25 tahun perkhidmatan dengan permulaan kemunculan peralatan tersebut.
 6. Pavel
  #6 Pavel Tetamu 4 Mei 2018 10:51 p.m.
  1
  Letakkan EXPANSION TANK pada garis pemulangan dan bukan pada pembekalan, melengkapkan radiator dengan termostok dengan kepala terma untuk menjimatkan tenaga haba, dan anda juga memerlukan injap keselamatan untuk mencegah overpressure dalam sistem.Jika anda menggali lebih dalam, adalah baik untuk mempunyai pemisah hidraulik dan secara automatik menghidupkan pam dengan dandang bersama apabila sistem menyejukkan dan tiada apa yang menarik.
 7. Oleg Brazhnikov
  #7 Oleg Brazhnikov Tetamu 6 Disember 2018 15:28
  0
  Terdapat banyak pelanggaran .: 1-Air sentiasa diletakkan pada suapan, ini akan menjimatkan dandang dari kejatuhan suhu yang tajam, yang tidak dapat diterima oleh banyak dandang. Dengan cara ini anda akan kehilangan jaminan pengeluar. Pam 2 mesti mempunyai penyaring dan mengambil penyejuk selepasnya. 3-Press kacang mempunyai keupayaan untuk melemaskan dari masa ke masa disebabkan oleh perbezaan suhu dan memerlukan pengetatan, menggantikan dengan kelengkapan akhbar untuk tong tekan. 4-Setiap bateri mesti ada keran dengan Amerika dalam kes pembaikan, tidak perlu untuk menghentikan keseluruhan sistem pemanasan, tetapi hanya satu peranti. 5- Penggunaan sambungan berulir di tempat yang tidak mungkin untuk perkhidmatan mereka tidak dibenarkan - ganti dengan kimpalan. 6- Tangki pengembangan boleh berdiri dan pulangan di sana akan bertahan lebih lama tanpa terdedah kepada haba 7. Tidak dikatakan mengenai kumpulan keselamatan yang mengawal sistem dengan suhu dan tekanan. Ia adalah jenayah untuk memberi nasihat yang salah kepada orang yang akan mempercayai anda dan melakukan semua yang tidak seperti yang anda nasihatkan. Ini berguna bagi seseorang untuk membaca ini.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh