DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Sabun untuk pencinta
Perayaan semua pencinta menghampiri. Saya ingin membentangkan sesuatu yang penting dan tidak dapat dilupakan kepada separuh saya sahaja. Sabun buatan tangan adalah pilihan yang ideal. Untuk melakukannya sangat mudah, walaupun seorang pemula dapat mengatasinya. Dan jika anda mematuhi arahan dengan teliti, maka selepas beberapa saat sabun sabun wangi, disiapkan dengan tangan anda sendiri, anda pasti akan gembira dan diilhami oleh eksploit kreatif baru.
Apa yang kita perlukan untuk bekerja? Ia cukup untuk membeli asas untuk sabun, minyak berguna untuk penjagaan kulit, wangian dan pewarna kosmetik, gambar pada kertas larut air. Anda boleh membuat gambar sendiri, atau anda boleh, tentu saja, mendapatkannya di kedai khusus. Secara pilihan, anda boleh mengambil berkilau kosmetik. Nah, bentuk sabun juga perlu difikirkan. Banyak bentuk yang murah dijual. Anda boleh menggunakan bahan buatan. Kotak, bekas, kadbod atau plastik, yang akan memberitahu imaginasi.

Jadi apa yang diperlukan untuk membuat apa yang tidak biasa hadiah? Dan, yang paling penting, dengan tangan anda sendiri! Yang lebih baik lagi.
1. Ambil asas matte untuk sabun (100 g diperlukan) dan potong kiub kecil.

Ambil asas matte

asas untuk sabun


2. Potong asas telus untuk sabun dalam kiub. Kami akan memerlukan 20 g. Lebih kecil kiub, semakin cepat asasnya akan mencairkan.

Pangkalan telus


3. Cuba gambarkan gambar supaya sudut tidak bengkok.

borang itu

gambar berbentuk


4. Sediakan semua yang berguna dalam proses: tangki untuk lebur, sudu untuk mengganggu asas, batang buluh nipis juga boleh digunakan. Wangian untuk memberi bau yang menyenangkan, pewarna untuk menggembirakan mata, dan alkohol untuk mengeluarkan buih.

alkohol penghilang gelembung


5. Kami mencairkan asas telus dalam ketuhar gelombang mikro, tambah perisa, tuangkan ke dalam acuan dan taburkan alkohol di atas. Gelembung kecil akan dibubarkan.

Gelembung kecil akan dibubarkan

Gelembung kecil akan dibubarkan


6. Letakkan gambar kami di atas dan taburkan dengan berkilau. Biarkan ia kering dengan baik, tetapi tidak sejuk sepenuhnya.
7. Pada masa ini, mencairkan asas matte. Perkara utama adalah tidak membiarkan dia mendidih. Hanya cair. Tambah minyak isirong aprikot. Ia akan menjaga kulit, melembapkan dan menyuburkan. Kami tetapkan 6-8 titisan rasa. Dalam kes ini, ia adalah Pokok Teh. Ia mempunyai aroma halus yang sangat baik, sebagai tambahan, ia adalah antiseptik yang sangat baik.

mencairkan asas matte

Tambah minyak


8. Bahagikan asasnya separuh. Walaupun lapisan sebelumnya belum disejukkan lagi, ia agak sukar, tetapi plastik, tuang separuh asas dengan lapisan kedua dan semburan dengan alkohol.
9. Baki separuh yang berwarna dengan pewarna kosmetik, 1-2 titisan akan mencukupi, dan tuangkan di atas dan juga lapisan sebelumnya. Sehingga ia sejuk sepenuhnya. Sembur alkohol dan biarkan sejuk sepenuhnya.

bernoda dengan pewarna kosmetik

biarkan sejuk sepenuhnya


10. Apabila borang telah disejukkan, ia mengambil masa untuk mengambil sabun dan menikmati aroma halus.

Sabun untuk pencinta


Tidak mustahil untuk mencipta sabun yang sama dua kali untuk orang yang sayang. Setelah menyampaikan hadiah sedemikian kepada kekasih atau kekasih anda (lelaki juga boleh mencubanya sebagai pembuat sabun), anda pasti tahu bahawa hadiah itu adalah eksklusif, unik, dan yang paling penting, ia dibuat dengan jiwa. Kerana tanpa mood yang baik, mustahil untuk melakukan perkara yang baik.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh