DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » "Superinvention" Bebas elektrik tanpa penggulungan meter


LISAN ELEKTRIK UNTUK PERCUMA (JANGAN MENGINSTAL COUNTER)
Untuk lampu, menyalakan TV, peti sejuk, peralatan elektrik lain. Tidak perlu "memperbaiki meter elektrik, sambungkan ke jiran, ganti peralatan elektrik yang sedia ada - anda tidak perlu berbuat apa-apa!"
PRINSIP BARU PEMBEKALAN KUASA APLIKASI ELEKTRIK DI RUMAH
Di apartmen, peralatan elektrik disambungkan ke rangkaian selari, kerana U = 220 V dan sentiasa dalam magnitud, maka setiap kemasukan baru meningkatkan penggunaan semasa:


Kami menawarkan anda ciptaan baru. Intinya adalah bahawa sebahagian daripada beban diberi makan kapasitans besar C = (10 - 50 μF). Apabila arus melepasi kapasitor, peralihan fasa antara arus dan voltan sebanyak 900 berlaku. Arus dalam litar biasa tidak lagi sama dengan jumlah arus individu, tetapi dikira dengan formula:


Lebih kurang daripada saya? = I1 + I2 + .... Dalam, tanpa kapasiti C.

Anda boleh menyalakan kuasa, peranti pemanasan, peti sejuk jenis Morozko (tanpa motor elektrik), televisyen baru (tanpa pengubah) dan peralatan elektrik lain.

! PENGGUNAAN KOMERSIL INVENSI INI YANG DIBERIKAN OLEH UNDANG-UNDANG.

Kembali
Komen (39)
 1. turkishboy
  #1 turkishboy Tetamu 31 Mei 2010 03:14
  7
  bolehkah anda menunjukkan bagaimana semuanya kelihatan pada rajah. Atau adakah anda perlu menjalankan aliran hanya melalui kondensor?
 2. dimansid
  #2 dimansid Tetamu 31 Mei 2010 14:30
  17
  Lihatlah.
 3. Zinko
  #3 Zinko Tetamu 9 Februari 2011 12:54
  2
  Dan ia diperiksa sendiri atau ia adalah torium. mungkin ada tangkapan. Saya berdaftar secara khusus di laman web ini kerana anda. Hanya tidak faham jika memang benar mengapa tidak ada komen dari pakar juruelektrik yang fumbles. menunggu komen. tepukan
  1. zor
   #4 zor Pelawat 29 Mac, 2018 13:45
   1
   Saya juga berdaftar kerana beberapa skim sejuk. Benar, saya lebih berminat untuk menjimatkan dan mengewangkan elektrik dalam bentuk grub - dan rakan saya petani itu tidak semestinya: dia memanjat tiang tiang dan tongkat "melewati pengundian" selepas ahli elektrik ladang kolektif mencabut kabelnya. Jadi, bukan 5 rubel, mereka mengira 8.50 p.
   Tetapi siapa yang akan memberitahu anda, dia mempunyai 300 meter terakhir yang masuk kabel di dalam tanah. Bolehkah saya membungkus kabel dengan wayar dan mengeluarkannya? Bagaimana untuk melakukan yang terbaik? Nah, semata-mata secara teoritis?) Untuk, misalnya, memanaskan rumah hijau.
  2. Stavr
   #5 Stavr Tetamu 18 April 2018 12:59
   1
   Untuk setiap beban, adalah perlu untuk memilih kapasiti kapasitor: contohnya, saya mempunyai 4 lampu di dalam tab mandi di siling terbina dalam dengan jumlah kuasa 200 watt. Kapasiti dipilih dan ternyata menjadi 8 mikrofar. 5 tahun sudah bekerja.
 4. Abihsot
  #6 Abihsot Tetamu 16 November 2011 17:45
  18
  Abstrak karut.Konambungkan lampu melalui Conder kesan menjimatkan beban pada litar yang anda akan mendapat 0. Dan litar pintunya agak mungkin kerana perubahan akan menyebabkan pencucuhan peranti ini dan hasil api.Oleh itu, pengarang artikel ini tidak tahu mengapa mereka menggunakan peranti penyimpanan cas elektrik dan meletakkannya di mana-mana sahaja dan formula ini kerana kekurangan bukti itu hanya sekadar murahDia menyeru ciptaannya dalam keadaan tupai. Orang ramai, wajar, jangan dedahkan diri anda dan orang tersayang kepada bahaya! Jurutera KIPA Abihsot kering
 5. yts
  #7 yts Tetamu 2 Disember 2011 13:31
  2
  Dan siapa yang akan memberitahu anda bagaimana? di mana untuk di sini dengan pengarang untuk membuat sambungan tidak jelas menangis
 6. shulc0
  #8 shulc0 Tetamu 28 Disember 2011 18:28
  10
  Rupa-rupanya kamu mengetuk Kipovian, dan juga seorang jurutera. biarkan ia diketahui bahawa melalui conon bukan kutub yang mengalir melalui pas dengan sempurna. cuba menghidupkan besi pematerian melalui conder (dengan pemilihan kapasiti yang betul, anda boleh mencapai kurang haba besi penyolder). Saya mempunyai enjin di hud berkuasa melalui 1 microfarad bertukar pada 1/3 kuasa. Dan walaupun lebih mudah untuk membaca buku teks fizik
 7. laservis
  #9 laservis Tetamu 13 Januari 2012 11:26
  8
  Semuanya sangat mudah, pampasan kuasa reaktif digunakan di sini, tentu saja, elektrik untuk menyalurkan peranti selari akan digunakan seperti sebelumnya, tetapi meter akan berputar lebih perlahan (hanya mekanikal). Ciptaannya adalah baru seperti mentol cahaya, sebagai contoh. Sebelum ini, litar pensuisan tersebut tidak digunakan, kerana sukar untuk mencari kapasitor dengan penarafan kapasitans yang cukup besar dan voltan yang dibenarkan tinggi. Pada pelajaran fizik, kami telah menunjukkan operasi sebuah bank kapasitor yang termasuk dalam rangkaian lampu konvensional, saiz bateri adalah baik. Pengiraan semasa yang diberikan oleh pengarang artikel, Linden jauh-jauh. tepukan
 8. vitas
  #10 vitas Tetamu April 20, 2013 23:08
  6
  Abihsot apa jurutera awak? Anda mungkin seorang doktor haiwan. SEMUA KERJA DENGAN BURRY !!! Ambil kapasitor pada kadar 100 mikrofar untuk 7 ampera beban. Kapasitor untuk 450-600 volt. elektrolitik. Jangan serbuk otak tamak kepada orang ramai. Ia berfungsi untuk saya pada pencahayaan, saya menjimatkan sehingga 30-40 peratus pada pencahayaan.
  1. Andrey tetamu
   #11 Andrey tetamu Tetamu 12 Mei 2018 10:14 p.m.
   0
   beritahu saya, dan dia mempunyai con V 400. Lampu tidak akan terbakar?
 9. DOK
  #12 DOK Tetamu 3 Julai 2013 9:08 p.m.
  7
  Perceraian lain.
 10. cardo
  #13 cardo Tetamu 25 Disember 2013 12:00
  3
  Ia adalah perlu untuk mendengar pendapat jurutera kuasa (Vimas betul), tetapi tidak KIPOVTS banjir Rusia akademi surat-menyurat SGA ...
 11. A1adin
  #14 A1adin Tetamu 11 Januari 2014 19:36
  3
  mentol yang dihidupkan melalui kapasitor kecil tidak akan menyala dengan kecerahan penuh. di bawah voltan dikurangkan ini sangat ketara. kapasitans yang lebih besar, peralihan kurang fasa dan oleh itu kurang penjimatan tenaga.
  Di samping itu, bagi setiap kuasa mentol, kapasitans kapasitor yang berbeza akan menjadi optimum.
  Nah, penjimatan tenaga akhir juga bergantung pada meter. dua kaunter berbeza semasa peralihan fasa akan menunjukkan kuasa yang berlainan. Dengan cara ini, apabila menggunakan litar seperti itu, meter elektronik mungkin mengira lebih banyak elektrik daripada tanpa ia, kerana mereka menganggap nilai amplitud voltan dan arus tanpa mengambil kira pergeseran fasa.
 12. Vasya ada di sini
  #15 Vasya ada di sini Tetamu April 14, 2014 03:53
  3
  Saya mesti mengecewakan: reaktansi tidak boleh diperoleh daripada kapasitor sahaja. Penjaga juga diperlukan. Dan cara yang paling berkesan ialah arka melalui jurang api yang diikuti oleh pengubah langkah ke bawah. Titiknya adalah dalam penjanaan arus RF yang tidak mendaftarkan sebuah ammeter (wattmeter). Sebagai bonus - sekumpulan gangguan radio dalam lingkungan RF keseluruhan. ("Anda boleh melakukannya" - dari 80-an, penjana Rodin Brovin ... Saya tidak ingat sudah. ​​Dan skim yang menentu untuk kestabilan.) ... Terdapat kaedah yang lebih dipercayai dan mudah. : lidah:
 13. Denis
  #16 Denis Tetamu 31 Mei 2014 11:04
  4
  adalah sukar untuk menukar sinusoid, perceraian di headstock.
  INTERTER POWER REAKTIF adalah THING hanya perlu lakukan sendiri
 14. Sergey
  #17 Sergey Tetamu 1 Jun 2014 17:49
  2
  Ternyata tidak kira bagaimana anda menyimpan ... Saya hanya mempunyai sebuah kedai di pajakan, 50 kotak. Dan ada juruelektrik gila dari tuan tanah yang setiap bulan membawa bil elektrik. Ya, tidak ada apa-apa, dia akan membayar, tetapi dia membawa bil-bil dengan tarif yang terlalu besar, sama seperti dia tidak bertarung dengan mereka, satu jawapannya tidak suka kepadanya - bergerak keluar. Kami mempunyai 52 lampu hari di sana, selama 10 jam + pengukus, secara umum, saya sedang mencari alat untuk menyimpan.
 15. mikrob
  #18 mikrob Tetamu 1 Februari 2015 16:36
  5
  karut lengkap.
  anda tidak boleh menipu fizik
 16. nicholas
  #19 nicholas Tetamu 25 Januari 2016 15:32
  14
  [b] Sergey [/ b],
  Letakkan mentol LED-gosok hidung anda. anda akan menukar bilik, lampu dengan anda ...
 17. Oleg
  #20 Oleg Tetamu 4 Januari 2017 20:08
  11
  Ini sama ada kebodohan yang disengajakan atau buta huruf penulis.Pertama, semasa dalam litar selalu sama dengan jumlah arus individu, dan kedua, arus bolak balik sentiasa mempunyai nilai serta-merta (pada masa tertentu) arus dan voltan. Oleh itu, jika satu nilai serta-merta dikurangkan (contohnya, pada puncak sinusoid), maka yang lain akan meningkat. Contohnya, sifar tidak lagi menjadi sifar. Saya rata-rata dan kuasa akan kekal tidak berubah. Jika hanya disebabkan oleh kemasukan kapasitor, kuasa mentol akan berkurang dan, akibatnya, jumlah penggunaan kuasa dan arus. Sayang sekali bahawa orang buta huruf memanjat di Internet dengan tips. Belajar fizik dan jangan dengar semua orang.
 18. sergey
  #21 sergey Tetamu 31 Januari 2017 07:34
  5
  jujur, ini bukan ciptaan. Saya tidak mahu bercakap lagi
 19. Valery Prusenko
  #22 Valery Prusenko Tetamu 26 November 2017 10:43
  2
  Saya meletakkan 5 untuk idea itu. Tetapi dari sudut pandangan manfaat dalam penjimatan, saya meletakkan 2-a. - jurutera kuasa.
 20. Tetamu Nikolay
  #23 Tetamu Nikolay Tetamu 3 Disember 2017 7:46 p.m.
  2
  Penulis sama ada tidak memahami apa-apa pun dalam sifat vektor arus elektrik dari sudut pandangan analisis matematik dan prinsip operasi peranti elektrik yang menjana tenaga reaktif semasa kerja mereka, atau troll orang yang tidak munasabah untuk menggalakkan mereka membeli peranti penjimatan tenaga "bodoh" yang diiklankan pada ruang terbuka di Internet. Dan kadang-kadang lelaki yang tidak menyedari di jalan, bersenjata, berkata, penunjuk pengukur elektrik, mungkin menyedari bahawa apabila peranti penjimatan kuasa yang dinyalakan dihidupkan, arus yang mengalir melalui meter elektrik berkurangan. Tetapi masalahnya ialah: dengan tenaga elektrik aktif tenaga apa-apa, mekanikal atau elektronik, bil elektrik, dengan tabiat yang sama, tidak menyimpan perkhidmatan utiliti ini, tidak akan berkurangan !!!!! Orang, hanya menjimatkan tenaga. Ini adalah kunci kejayaan!
 21. Victor
  #24 Victor Tetamu 10 Disember 2017 11:17
  6
  kaunter menganggap hanya tenaga aktif, dan reaktif tidak dikira. Kapasitor berkumpul dan memberikannya kembali ke rangkaian, tetapi jika ia dibebaskan ke beban, ia menjadi aktif dan kaunter akan mengira ia. jadi keju percuma hanya dalam perangkap tikus.
 22. Alexander
  #25 Alexander Tetamu 21 Disember 2017 11:24
  2
  Terdapat beberapa nuansa:
  1) Rangkaian dan meter mestilah 3 fasa.
  2) Meter mesti disambungkan dalam litar 2-fasa (semasa dipantau dalam 2 fasa).
  3) Kapasitor kapasiti yang cukup besar (bukan elektrolit, tidak kurang daripada 50 mikrofarad). Dan anda perlu mencari pilihan di mana pengurangan penggunaan tenaga dicapai (iaitu antara fasa untuk menghubungkan kapasitor, dan antara yang - beban)
  4) Beban hanya perlu dihubungkan antara wayar talian (induk 380/220, beban 380V)
  5) Kapasitor disambung selari antara wayar linear
  6) Beban rangkaian 3 fasa mestilah tidak sekata.
  Menyimpan sebanyak 20%
  untuk rangkaian fasa tunggal, meter akan menunjukkan kurang setiap unit masa, tetapi kuasa jatuh pada pemanas, masing-masing, ia akan bekerja lebih lama dan kemudian ia akan keluar
  1. Alexander
   #26 Alexander Tetamu 24 januari 2018 00:56
   11
   Untuk penjimatan tenaga 100%, beli mesin kaki ZINGER, penjana kereta dan bateri. Sambungkan penjana dengan tali pinggang memandu ke roda gelangsar dan sentuhan, twist, twist.
   Dan untuk pencahayaan, anda boleh menggunakan lampu pijar atau lampu LED dengan jenis USB asas. Kuasa peti sejuk dari PSU komputer.
   Dan twist, twist, twist!
   Walaupun kaki anda berfungsi, teruskan kepala membaca buku sibuk pada fizik elektronik, dsb. dsb.
   Yang paling penting: tip paling berbahaya, tidak berguna dan, paling sering, seperti "ciptaan pemeluwap", hanya boleh didapati di Internet!
   Paradoks seolah-olah kelihatannya, ia adalah INTERNET yang menyatukan dan mencerminkan bahagian paling bodoh penduduk.
   "Gadis sedih" (Ostap Bender)
  2. D
   #27 D Tetamu 24 Januari 2018 10:49
   0
   Tidak masuk akal. Dalam kehidupan seharian hanya ada kaunter tenaga ACTIVE! Menurut skim itu, kita hanya mendapat penurunan semasa kerana kemasukan kapasitans. Dan, sebagai akibatnya, penurunan penggunaan kuasa. Dan pada masa yang sama, penurunan kecerahan cahaya lampu pijar. Semuanya mudah!
  3. Brother anon
   #28 Brother anon Tetamu 27 Jun 2018 09:17
   0
   Itu betul. Penambahan kecil tetapi penting: beban mesti reaktif.Lampu, seterika, pemanas tidak.

   Skim - karut tidak dapat dikalahkan. Formula membuat saya ketawa. Jurutera kuasa sendiri, 23 tahun pengalaman.
 23. PTsvn
  #29 PTsvn Tetamu 19 Februari 2018 10:51
  4
  Ini adalah kosinus terkenal Phi yang sebelum ini diberi pampasan awal di pencawang kuasa.
 24. zor
  #30 zor Pelawat 29 Mac 2018 13:38
  4
  Saya datang ke sini bukan sahaja kerana produk buatan sendiri, tetapi kerana komen, yang merupakan keseronokan untuk dibaca!)
  Ternyata terdapat banyak juruelektrik yang sudah bekerja!)), Mereka menuntut kebenaran umum, dan pada masa yang sama mereka mempunyai fantasi yang kaya, dan mereka juga bersumpah di antara mereka dan mengkritik. Nampaknya elektrik bukan puisi, ia harus jelas dan lama diketahui. Tetapi tidak, berapa ramai orang, begitu banyak pendapat! Tetapi saya takut menjadi juruelektrik, tetapi ternyata hampir semua orang boleh menjadi satu. Perkara utama adalah memastikan apa yang anda lakukan. Nah, seperti yang kita katakan, ia tidak boleh dilakukan tanpa "jerebu mula" dalam skim baru. Saya tidak mempunyai sebarang perbincangan, saya sangat berminat untuk membacanya!
  Nampaknya anda sedang membaca, dan yang satu ini betul. Anda membaca yang akan datang, yang memanggil yang sebelumnya sebagai conoval - dia kelihatan betul juga! Yang ketiga memanggil kedua-dua orang bodoh, dan pada masa yang sama dia berhujah - jika anda tidak membaca dua yang pertama, itu juga betul))
  Tidak, saya serius, teruskan, jika tidak seorang pun dari kami akan belajar apa-apa!))
  Nah, saya tertanya-tanya - adakah itu asap mula dalam litar ini, atau tidak?
 25. Everyman 2
  #31 Everyman 2 Tetamu 15 April 2018 13:42
  2
  Penulis artikel itu boleh belajar membaca dan menulis dengan baik. Kedua-dua penulisan formula dan fizik sekolah.
  1. Tetamu Yuri
   #32 Tetamu Yuri Tetamu 24 Jun 2018 1:58 p.m.
   0
   Meter elektrik mengira tenaga aktif, dan oleh itu beralih melalui kapasitor tidak akan memberikan simpanan apapun, meter akan menghitung energi yang digunakan oleh lampu. Peralihan fasa tidak akan menjejaskan penggunaan.
   1. Brother anon
    #33 Brother anon Tetamu 27 Jun 2018 09:21
    0
    Lampu tidak memberi beban reaktif. Kapasitor, sebagai tambahan kepada pelesapan kuasa yang tidak berguna pada dirinya sendiri, tidak akan membantu. Meter mengira beban aktif (fasa tunggal). Tetapi jika ia hanya mekanikal. Elektronik dengan sempurna mempertimbangkan berbaring di kuasa sehingga 300 watt. Saya melihat dengan mataku sendiri bagaimana dengan kuasa 120 W meter elektronik memaksimumkan pembacaan sebanyak 3 kali. Benar, ini adalah dari opera lain.
    1. Tetamu Alexander
     #34 Tetamu Alexander Tetamu 18 Julai 2018 18:44
     1
     1. Kapasitor dalam litar ini benar-benar hanya mengehadkan semasa pada beban aktif, menjadikan seluruh beban aktif-kapasitif.
     2. Meter moden mengukur kuasa penuh, lama (elektromekanikal) diukur hanya aktif. Tidak kira meter tiga atau satu fasa.
     3. Mana-mana meter mempunyai zon ukuran semasa yang berfungsi, yang biasanya ditulis pada meter (contohnya 5-50 A). Jika meter adalah 5-50 A, maka di zon ini ia mempunyai kelas ketepatan yang ditunjukkan pada meter (1.0 atau 2.0 - untuk meter moden). Jika arus beban jatuh di luar zon ini, pengukuran meter tidak masuk ke kelas ketepatan yang dinyatakan. Sebagai contoh, jika anda mempunyai 300 W (ini adalah arus 1.4 A), maka ralat pengukuran untuk meter adalah 5-50 A, kelas 2.0 boleh sehingga 10%. Tetapi 2 atau 3 kali - ini tidak boleh. Sekarang, jika meter anda direka bentuk untuk mengukur kuasa tinggi (100-200 kW) dan dihubungkan melalui CT, maka apabila mengukur kuasa yang rendah kesilapan itu mungkin 5 atau lebih kali.
 26. Manuel
  #35 Manuel Tetamu 5 Julai 2018 2:55 p.m.
  2
  Saya terpakai dengan shemka ini. Mimpi buruk. Bagaimanapun, sesuatu berlaku. Powered melalui konduktor 70 mkf 450 V jubin 1000 watt. Penggunaan diukur awal tanpa Conder. Dan kemudian, dengan Conder. Jimat 70%. Conder tidak boleh elektrolitik.
  Terdapat ralat dalam litar. Setiap pengguna mesti dikuasakan melalui kapasitor.
  Apa gunanya. Ketidakseimbangan fasa mencipta potensi pada wayar neutral. Dan secara langsung di terminal kaunter, perbezaan potensial berubah. Semakin tinggi beban, semakin rendah perbezaan potensi antara fasa dan sifar pada meter.
  Pengukuran dengan beban menunjukkan perbezaan potensi 130 volt antara sifar dan tanah.
  Apabila meletakkan dawai neutral, litar tidak berfungsi. Sifar saya tidak berasas, tetapi kes-kes semua pengguna adalah berdasarkan.
  1. Tetamu Alexander
   #36 Tetamu Alexander Tetamu 18 Julai 2018 18:31
   4
   Manuel, adakah anda memahami apa yang anda tulis? Nampaknya saya - tidak. Apa yang anda sukakan simpanan sedemikian? Skim ini adalah delusi. Dengan cara ini, dia tidak didakwa di bawah undang-undang, sebagaimana penulis menulis.Jika anda memperkenalkan beban kapasitif yang besar ke dalam rangkaian, maka peralihan fasa arus oleh 90 derajat Darjah akan mengurangkan komponen aktif kuasa yang digunakan dalam rangkaian. Ia adalah komponen aktif yang diukur oleh kaunter elektromekanik lama, yang, lebih-lebih lagi, mempunyai ketepatan kelas 5 atau 10%. Meter moden mengukur jumlah kuasa, jenis beban dalam rangkaian tidak penting kepada mereka, anda tidak boleh menipu mereka. Dengan cara ini, jubin anda adalah beban aktif semata-mata, rintangannya ialah 48.4 Ohms. Rintangan (kapasitif) kapasitor anda ialah 45.5 ohm. Jubin anda tidak panas, kerana kapasitor menghadkan jumlah semasa. Itulah rahsia tabungan yang anda terima. Jadi semua ini tidak masuk akal kulibin buta huruf. Jika anda tidak mahu mempelajari TOE, baca "Kisah Tiga" oleh saudara Strugatsky - ini adalah tentang orang seperti anda dan penulis "ciptaan" ini.
 27. Valery
  #37 Valery Tetamu 29 Ogos 2018 15:30
  0
  beban moden dalam kehidupan seharian mengambil alih rangkaian selain tenaga aktif (tenaga)
  yang hanya melayani pengguna (orang) dan kehilangan haba; tiga lagi kuasa (Energi)
  yang hanya peralatan yang berkaitan dengan perkhidmatan - berdasarkan prinsip operasi
  ia adalah induktif. kapasitif dan penyelewengan (semasa atau voltan) tetapi ....
  semua meter isi rumah hanya boleh mengukur kerja yang dilakukan oleh peralatan yang berkaitan,
  jadi. kuasa aktif (tenaga) dan semua kehilangan haba
  dalam kes ini, undang-undang (sifat) tenaga dan kuasa sentiasa dipelihara .... i.e. bayaran oleh meter
  1. Tetamu Igor
   #38 Tetamu Igor Tetamu 9 Disember 2018 17:08
   0
   Dengan cara ini, saya juga menggunakan litar ini dan lampu diod berkilat kurang pada kaunter, yang bermaksud meter mula melaporkan separuh sebanyak yang saya perlukan.
 28. Lyokha
  #39 Lyokha Tetamu 9 April 2019 18:24
  1
  Lelaki tua geng, hanya omong kosong ...

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh