DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Bunny diperbuat daripada bulu
Untuk mencipta arnab mainan, ia tidak mengambil lebih dari 100 gram bulu kelabu, dan sejumlah kecil kuning dan merah jambu.

gram bulu kelabu


Dalam proses pemalsuan, jarum No. 60 dan No. 45 telah digunakan.
Untuk membuat kepala, jumlah bulu diambil, yang sesuai dengan telapak tangan anda.

jumlah bulu diambil


Kemudian, jarum dengan Serif No. 60 dimasukkan ke dalam bulu sebilangan besar kali, ini berlaku sehingga bola padat terbentuk. Proses berulang kali menusukkan bulu dengan jarum dipanggil bertindih atau terhenti. Agar bola menjadi bulat dan juga, ia mesti diputar sama rata di tangan.

bertukar menjadi sama rata


Jika benjolan muncul di beberapa tempat, ia boleh diperbetulkan dengan menambahkan lebih banyak bulu di sana.
Di kepala di kawasan wajah masa depan, gunakan sebilangan kecil bulu dan gulung, memberi bentuk. Kami membuat lekapan kecil untuk hidung dan mata.

membuat lekapan kecil

membuat lekapan kecil


Di atas kepala dan muka kami meletakkan bulu kuning untuk menghiasi arnab.

kami menambah bulu kuning


Kemudian kita membentuk hidung bulu merah jambu pada span khas.

gulungkannya ke muka


Satu span diperlukan untuk melindungi jari anda dari suntikan dengan jarum. Di satu sisi hidung bola berwarna merah jambu kami meninggalkan sekumpulan bulu yang kami akan menggulungnya ke muka.

telinga bujur terbentuk


Langkah seterusnya akan menjadi telinga pada span. Mata bujur terbentuk daripada sejumlah kecil bulu.

telinga bujur terbentuk

menghias dengan bulu kuning


Dalam kes apabila telinga ternyata besar atau tidak rata, lebihan boleh dipotong dengan gunting. Di bahagian atas kelopak mata kita juga meninggalkan bulu untuk mengulur kepala, dan menghiasi bahagian bawah dengan bulu kuning supaya mereka berubah dengan gaya yang sama dengan kepala.

dalam gaya yang sama dengan kepala


Manik gam di bahagian belakang untuk mata.

gam manik


Kemudian kami mengambil jumlah bulu yang sama seperti kepala, dan menggulung badan, memberikannya dengan tangan. Kami juga menyediakan dua lubang untuk pemegang. Langkah seterusnya adalah untuk melancarkan lengan dan kaki. Kami memberikan tangan penuh bentuk, kerana kita akan menjahit mereka ke badan dengan benang. Dan di kaki, di tempat kaki, tambah jumlah bulu yang diperlukan.

menggulung batang tubuh

gulung kaki dan lengan anda


Di samping itu, kami meninggalkan bulu di paha untuk mendapatkan kaki kami di atas badan.
Masuk ke pemasangan mainan. Terdapat dua cara untuk mengikat kepala dan badan. Cara pertama ialah membuangnya bersama-sama, dengan cara yang sama seperti semua butiran. Dalam kes ini, kepala akan ditetapkan. Cara kedua adalah untuk menjahit butang di kepala dan melalui itu mengikat kepala dan badan bersama dengan benang. Oleh itu, kepala akan dapat berpaling. Dalam kes ini, kemurungan kecil dibuat di bahagian bawah kepala ke mana butang menyembunyikan.
Sehingga tangan mainan dapat bergerak, kita menjahit mereka melalui tubuh dengan benang biasa. Dan tempat-tempat di mana benang dapat dilihat, kami memproses jarum No. 45. Jarum ini memainkan mainan, menarik bulu dari itu. Kemudian kami memberikan ekspresi wajah yang muktamad, membentuk mulut. Untuk melakukan ini, ambil flagellum nipis yang diperbuat daripada bulu dan perlahan-lahan melancarkannya. Kemudian, dengan lapisan merah jambu nipis, berikan pipi pada pipi dan gunakan cat kening. Walaupun mereka boleh dibuat, seperti mulut, bulu. Hasil akhirnya adalah seperti mainan.

kelinci mainan


Selain itu, anda boleh menjahit atau mengikat kelinci satu set pakaian, dengan itu menyerahkannya, oleh itu, jantina. Anak saya dan saya memutuskan bahawa ia akan menjadi seorang gadis-kelinci dan menjahit jubahnya dengan skirt.

kelinci mainan lembut
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh