DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Menamatkan bilik mandi di rumah kayu
Hiasan dalaman di rumah kayu mempunyai beberapa ciri yang mesti diambil kira supaya anda tidak membuang masa dan wang anda. Kayu adalah bahan yang sentiasa bertindak balas terhadap suhu dan kelembapan di luar, dan terutamanya di dalam rumah. Oleh itu, hiasan bilik mandi harus didekati dengan kesungguhan dan pemahaman tentang keadaan ini. Dalam kes ini, jubin seramik dianggap sebagai kemasan bahan penamat. Dan kerana jubin tidak boleh terpaku pada pokok, ia perlu untuk memancarkan dinding dengan bahan yang boleh dipercayai kalis air.
Dinding telah dijahit dengan kepingan serat gipsum yang tahan kelembapan.

dijahit dengan helai


Lembaran tersebut mempunyai ketebalan 2-2.5 cm, ini akan berfungsi sebagai perlindungan yang serius untuk pokok dari kelembapan yang akan terbentuk di bilik mandi anda.
Dalam rangka untuk jubin untuk mematuhi dinding dengan sempurna dan menggembirakan anda dengan keindahannya selama bertahun-tahun, dinding diproses dengan teliti dengan sebatian Konkrit Kenalan.

penutup

penyelesaian khusus


Pemasangan jubin bermula dengan lantai. Jubin lantai diletakkan di dalam satah yang sempurna mendatar, untuk ini anda perlu kerap menggunakan tingkat bangunan.

Pemasangan jubin bermula dari lantai


Sekiranya satah lantai asal jauh dari ideal, adalah perlu untuk mengatasinya, secara beransur-ansur meningkatkan lapisan gam.

secara beransur-ansur meningkatkan lapisan


Jubin dinding mesti terpaku dari baris bawah, secara beransur-ansur bergerak ke atas.

Jubin dinding


Apabila pemasangan ubin dinding selesai, kami teruskan ke sambungan. Proses ini dijalankan dengan penyelesaian khusus untuk jahitan bersama. Penyelesaian itu disapu ke dalam sendi jubin dengan spatula getah lembut.

kain kering lembut


Anda perlu bekerjasama dengan penyelesaian grouting dengan cepat, kerana ia berkilau agak cepat dan kering. Lebih baik tidak merawat seluruh permukaan sekaligus, tetapi segmen kecilnya.
Mortar berlebihan dikeluarkan dari permukaan jubin dengan kain lembut dan kering.

Menamatkan bilik mandi di rumah kayu


Agar siling mempunyai permukaan licin yang lancar, ia telah memutuskan untuk menggunakan lembaran drywall bukti kelembapan. Untuk bermula, bingkai rak dipasang di siling.

bingkai rak


Kemudian, lembaran tuala kering dipadatkan ke bingkai ini.

diproses oleh komposisi


Drywall konvensional tidak digalakkan untuk digunakan di dalam bilik dengan kelembapan yang tinggi. Dan kerana ia dirancang untuk memasang tab mandi dengan hydromassage di bilik mandi kami, adalah perlu untuk menghampiri pemilihan semua bahan dengan penjagaan istimewa. Drywall dirawat dengan dempul simen moden dan dicat di beberapa lapisan dengan cat salji putih untuk bilik basah.

lembaran tuala


Untuk membuat garisan persimpangan di antara siling dan dinding kelihatan jelas dan harmoni, papan papan buih polistirena putih telah dipasang di sepanjang garis perimeter. Papan skirting ini dilekatkan ke permukaan mana-mana menggunakan gam pemasangan konvensional.
Agar papan basuh sesuai dengan sempurna, sudut harus dipotong dengan menggunakan alat khas bangunan.
Sekarang ia masih untuk menghapus kesan cat dan dempul dari dinding dan lantai. Bilik mandi moden yang indah kami siap.

Hiasan bilik mandi
Kembali
Komen (1)
  1. Andrey
    #1 Andrey Tetamu 30 Julai 2014 1:50 p.m.
    0
    3. Hubungan konkrit, alat untuk memproses salutan yang mengandungi simen, untuk mewujudkan permukaan yang kasar untuk melekatkan bahan-bahan penamat yang lebih baik. Bingkai atau tetulang GKL mempunyai asas karton dengan lekatan yang baik,

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh