Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Valentines dari adunan garam
Semua orang gembira untuk menerima tahniah pada Hari Valentine, hadiah dan tentu saja valentine! Sekarang anda boleh melihat banyak valentine yang paling pelbagai. Apa hati selamat datang ini dibuat: kertas, kadbod, kayu, kaca ... Sangat menarik adalah valentine dari adonan garam.

Bahan dan alat:
• cat akrilik, berus;
• tepung, garam, air (untuk doh);
• satu mangkuk kecil;
• gam PVA;
• pelekat yang kukuh;
• pin bergulir;
• ubat gigi;
• manik;
• benang emas;
• melekat barbeku;
• pemotong kue;
• gunting.

Bahan dan alat


1. Memasak adunan masin untuk valentin. Untuk mempersiapkannya, anda memerlukan garam, tepung, air dan gam. Dalam mangkuk, campurkan 50 gram garam dan 50 gram tepung. Campurkan dengan teliti, tambahkan 70 g air dan kocok lagi sehingga licin. Kemudian tambah setengah sudu teh gam PVA, campurkan. Doh harus elastik dan sejuk, dan yang paling penting - tidak melekat pada tangan anda dan tidak runtuh. Jika tidak, ia akan pecah dan runtuh di tempat kerja.

adunan garam


2. Menggunakan pin rolling, nipis roll out adunan, kira-kira 2-3 milimeter tebal. Potong dua hati saiz yang tidak sama rata. Untuk memotong hati, anda boleh menggunakan acuan logam untuk cookies atau membuat templat dari kertas dan mengelilinginya.

melancarkan doh


3. Kami meletakkan hati di atas satu sama lain, menyelaraskan dan membuat melalui lubang dengan sekotak (perlawanan). Kita memerlukannya untuk menyambung kedua-dua bahagian

Menipu hati


4. Semasa mengetepikan hati yang lebih kecil. Pada yang lebih besar, kita membuat dua lubang dengan tongkat. Ini adalah mata. Seterusnya, ringan tekan satu sudu teh di bahagian bawah hati untuk membuat senyuman. Muka lucu muncul!

senyum


5. Sekarang anda perlu mengeringkan hati. Adalah lebih baik jika mereka kering secara semula jadi, iaitu, Valentin dari adunan garam akan kering sepenuhnya sepanjang malam. Ada cara lain untuk mengeringkan produk doh asin. Anda boleh mengeringkannya di dalam ketuhar. Masukkan oven selama kira-kira sejam, kemudian tarik keluar dan biarkan kering selama 2 jam. Kemudian untuk satu jam lagi di dalam ketuhar, meletakkan di sebelah yang lain. Selepas pengeringan, kristal garam jelas kelihatan pada ujian.

tersenyum


6. Teruskan untuk menghiasi hati. Untuk ini kami menggunakan cat akrilik. Kami melukis hati yang lebih besar dengan warna putih, dan yang lebih kecil dalam ungu muda.

Cat di dalam ketuhar selama sejam


7. Selepas pengeringan cat, di hati putih menarik mata, mulut. Biarkan kering sepenuhnya.

tarik senyuman


8. Kami menunggu sehingga jantung, dicat dengan cat ungu, kering. Kemudian kita menulis Cinta dan menarik hati yang lain sedikit.

cinta


9. Langkah seterusnya dalam menghiasi Valentines adalah menampar manik emas. Melekatkannya di sepanjang tepi jantung yang besar, dengan menggunakan pelekat fix yang kukuh. Kami juga berpegang pada hati yang kecil.

menghiasi

hati


9. Sekarang anda perlu menyambungkan dua hati. Lubang telah dibuat di kedua-dua bahagian untuk tindakan ini. Kami lulus benang emas dan bersatu di beberapa knot. Anda boleh tunduk.

sambungkan dua hati


10. Hasilnya adalah valentine ganda. Dia pasti akan mengejutkan pasangan jiwa anda.

Valentines Doughy Salty
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh