Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Bow Tie
Walaupun hakikatnya tidak kira apa yang dimiliki seseorang, dia mahu kelihatan secara statik dan elegan. Di samping itu, tiada cuaca boleh menghalang anda daripada mencari dengan sewajarnya, perkara utama adalah bahawa ada keinginan untuk melakukan segala-galanya untuk jenis anda. Lagipun, berapa kecil yang anda lihat dalam masyarakat bergantung kepada butiran kecil pakaian anda, dan aksesori yang telah dipilih dengan baik untuk mereka.
Adakah bola atau parti biasa - anda perlu kelihatan cantik! Untuk melakukan ini, tidak perlu membeli barang-barang baru, anda hanya boleh mencairkan pakaian depan keluar dengan sesuatu, misalnya, blaus. Jika anda mempunyai baju kolar yang indah, tetapi tidak tahu apa yang anda boleh menambah kepadanya untuk kelihatan luar biasa, maka ini bukan masalah! Anda boleh membuat tali leher dengan tangan anda sendiri.
Satu tali leher adalah trend yang sangat popular hari ini. Rupa kupu-kupu yang biasa dibeli tidak akan begitu elegan dan luar biasa, tetapi, sejauh yang kita tahu, semuanya berada di tangan kita, jadi janganlah kita menurunkannya, tetapi kita akan membuat karya dengan mereka.
Untuk membuat tali leher, kita memerlukan bahan dan alat seperti: reben satin lebar (lebar - 5-6 cm, panjang - setengah meter), reben satin nipis (panjang - sehingga satu meter, lebar - 0.5-1 cm), benang dengan jarum, gunting, gam, cat kuku tanpa warna, perhiasan (dua warna), cangkuk khas untuk tali leher.

bahan untuk rama-rama


Sekarang mari kita bekerjasama. Pertama sekali, kami memotong reben satin kami yang luas sehingga satu bahagiannya lebih daripada empat jari tangan kami.

pita


Pertama kita mengambil satu pita, licin dan pergi melalui jahitan di tengah pita dengan benang dengan jarum.

pita rapi


Kami mengetatkan benang dan membungkusnya beberapa kali supaya kami mendapat busur. Kami melakukan busur kedua dengan cara yang sama.

busur


Kami gam dan mengikat kedua-dua busur dengan benang, supaya benang itu melewati dua busur.

Lekatkan dan pasangkan kedua-dua busur

benang itu melalui dua busur


Sekarang gam gam gam di sepanjang tepi yang pertama (yang lebih kecil) tunduk. Satu baris pertama, dan kemudian barisan yang lebih kecil dengan warna-warna yang berbeza. Kami tutup dengan varnis tanpa warna di atas dan tunggu selama 15 minit untuk batu-batu dipenuhi dengan baik dan varnis kering.

gam batu di sekeliling tepi


Kami mengambil pita satin nipis dan memasang cangkuk khas untuk tali lehernya. Mula-mula kita memakai gelangsar, dan di sisi yang sama kita mengikat akhir pita di gelangsar supaya anda boleh mengubah saiznya dengan mudah, dan kemudian tidak mengubah keseluruhan dasi. Di sisi lain kami memasang cangkuk itu sendiri.

reben satin nipis

cangkuk khas


Terdapat pecahan kecil yang tersisa, dan anda boleh cuba mengikat tali leher anda dengan baju dan blaus anda. Kami menyambungkan reben asas dengan rama-rama menggunakan sepotong kecil reben warna yang sama seperti busur. Jahit pita ini di belakang busur.

Buat sendiri


Itu sahaja, tali leher anda siap! Kini anda boleh berbangga dengan semua kawan anda seperti produk yang sangat baik, dan juga membuat hubungan dengan semua warna pakaian anda. Dan jika anda memutuskan untuk membentangkan tali leher seperti itu kepada kawan anda sebagai cenderahati atau hadiah - ia akan melambangkan pengiktirafan anda dan sikap hangat.

Tali leher
Kembali
Komen (1)
  1. Irinaalexa
    #1 Irinaalexa Tetamu 29 Ogos 2017 18:56
    0
    Kelas! Adakah anda tahu berapa banyak rama-rama tersebut di kedai? Dan di sini semuanya mudah, asli dan hampir bebas. Dengan cara ini, ia seolah-olah saya satu idea yang baik untuk perniagaan kecil. Terima kasih untuk kelas tuan !!!

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh