DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Dahlia kertas cantik
Pada musim sejuk, saya mahu merasai sekeping musim panas atau musim bunga. Saya mahu menghiasi pedalaman dengan sesuatu yang cerah dan cerah. Hari ini saya akan membantu anda memenuhi keinginan anda dan mengajar anda bagaimana untuk membuat bunga yang indah untuk menghiasi pedalaman.

Apa yang anda perlukan:
Kertas berwarna.
Penguasa, gunting, pensil.
Gam PVA atau gam yang boleh dipercayai untuk kertas.

Apa yang anda perlukan


Pertama kita perlu memotong bulatan untuk asas bunga kita. Kami memotongnya dari mana-mana kertas, ia tidak akan kelihatan, dan meletakkannya untuk seketika.

potong bulatan untuk asasnya


Kini kami mengambil kertas berwarna baru dan mula menariknya. Kita perlu 7 7 cm persegi.

mula menariknya


Potong semua dataran yang dikeluarkan. Ini boleh dilakukan dengan gunting atau pisau perkeranian, seperti yang anda suka. Untuk bunga yang kita perlukan kotak-kotak dari satu keseluruhan dan separuh daripada kepingan A4.

Potong semua dataran


Kini bermula kerja yang paling memakan masa, tetapi agak menarik. Kami mula memutarkan kotak kami ke dalam sampul kecil, seperti yang neneknya digunakan untuk menjual biji benih.

memutar kotaknya


Apabila semua dataran itu dipintal, kami mengambil bulatan yang diketepikan sebelum ini untuk pangkalan dan mula mengumpul dahlia. Gunting baris pertama kelopak dan sewa dia kering.

mula mengumpul dahlia


Kini tiba masanya untuk merangkum baris kedua. Kelopak baris yang berbeza mesti dilekatkan dalam corak papan penjajahan.

Kumpulkan dahlia


Begitu juga, kami meremukkan selebihnya sehingga seluruh pangkalan diisi dengan sachet - kelopak. Jadi, semata-mata, tetapi tidak begitu cepat, kita mempunyai dahlia yang cantik. Ia boleh digantung oleh tali di dinding, terpaku pada poskad, dimasukkan ke dalam bingkai, melampirkan kaki dan dimasukkan ke dalam pasu. Secara umum, banyak pilihan!

Dahlia cantik yang diperbuat daripada kertas


Seperti bunga yang indah yang diperbuat daripada kertas kelihatan seperti dahlia sebenar. Para tetamu, melihatnya, tidak akan percaya bahawa anda membuatnya sendiri! Buat banyak bunga sedemikian dan berikan kepada semua kawan anda, mereka akan gembira!

Dahlia cantik yang diperbuat daripada kertas
Kembali
Komen (2)
 1. Arina
  #1 Arina Tetamu 23 Februari 2014 23:47
  3
  Di suatu tempat di gred ke-2 atau ke-3 pada pelajaran buruh kami membuat bunga seperti itu. Mereka menjelaskan dengan mudah dan jelas, dan bunga itu benar-benar kelihatan seperti dalam foto. Dengan cara ini, pensil boleh dimasukkan ke dalam kelopak bunga yang dihasilkan akan berubah menjadi sangat cantik.
 2. Dima
  #2 Dima Tetamu 7 Mac, 2018 16:04
  0
  Tidakkah anda membuat video?

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh