DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Anak sulap wanita dengan bintang Norway
Untuk berfungsi, anda perlu:
1. set jarum mengait 5 keping saiz No 3, jangan memilih model lama. Untuk merajut sarung tangan, panjang purata dianggap sebagai pilihan terbaik.
2. pin perhiasan khas (lebih baik jika ia juga menjadi No. 3, mereka tidak akan merosakkan produk dan pilihan No. 2,5, 3,5 dan bahkan 4).
3. benang mengait Alize Classic dibuat di Turki. Komposisi akrilik 51% dan bulu 49%. Ini cukup untuk sarung tangan satu baris, sesuai untuk mengekalkan haba pada suhu sehingga -10 darjah, atau untuk melibatkan diri dalam sukan aktif (ski, skating ais, dan lain-lain). Berat 100 gram, panjang benang di skein 390 meter. Dengan membeli benang tiga warna (dalam kes kami: hitam, putih dan merah), anda boleh dengan mudah mengira 5 pasang mittens (3 pasang lelaki dan 2 pasang perempuan) dengan corak yang berbeza (dalam setiap pasang ia bernilai ganti warna utama).
4. cangkuk No. 3 (ia hanya diperlukan untuk mengeluarkan hujung benang yang meliputi produk itu sendiri dan jari).

Set gelung:
Untuk sarung tangan wanita (anggaran saiz 7) kita mendail 52 gelung dengan benang hitam pada 2 jarum mengait.

Sarung tangan wanita dengan bintang Norway 1


Kami meninggalkan gelung yang dikumpulkan pada 1 bercakap, kami hanya mengeluarkan kedua. Kemudian kami mengedarkan 13 gelung ke 4 jarum mengait. Merajut bermula dengan menyertai jarum mengait pertama dan keempat. Oleh itu, dari gelung yang diedarkan pada 4 jarum mengait, cawan sama sisi diperolehi.

Gum:
Dari baris pertama, kita mula mengawal elastik dengan membahagikan semua gelung ke skema 2x2 (2 x x 2 yang salah). Bermula berturut-turut adalah lebih mudah dengan gelung muka. Knit elastik 30 baris dengan kepadatan purata merajut. Dalam ketumpatan sedemikian, ketinggian anjal hendaklah 7.5 cm.
Bahagian utama:
Peralihan dari gusi ke bahagian utama dijalankan tanpa menambah gelung dan tanpa mengubah warna. Semua 52 gelung kekal beroperasi. Merajut terus hanya dengan gelung muka. Ketinggian hubungan hitam adalah 10 baris, yang bersamaan dengan 2 cm.

Pangkalan jari:
Pada 3.5 cm (kira-kira 15 baris) 9 jahitan terikat pada pin. Di atas mereka, pada kelima bercakap, 9 gelung diketik, yang terus merangkul baris ini. Oleh itu, semua 43 gelung bahagian utama dan 9 gelung yang baru disambungkan disambungkan ke dalam cawan.

Band getah 2


Perhiasan:
Selanjutnya rajutan terus dengan lukisan bintang Norway. Seluruh corak dilakukan hanya dengan gelung muka.

skim 4

skim 4


Ornamen 5

Ornamen 6

Ornamen 6

Ornamen 7


Penutupan Produk:
2 gelung dirajut bersama, 1 muka, lagi 2 bersama, lalu 27 wajah, 2 bersama, 1 wajah, 2 bersama. Di mana 2 dirajut bersama, setiap kali perlu untuk menutup lagi 2 gelung dalam baris baru. Jadi ternyata kuncir double, yang sesuai dengan baki 4 gelung. 4 gelung meliputi keseluruhan produk.

Penutupan Produk 8


Merajut jari:
9 gelung dari pin dikeluarkan pada jarum mengait, jarum mengait kedua (dari yang dinyalakan tadi) mendapat 9 lagi gelung. Jari dirajut dengan gelung depan dengan benang hitam 22 baris. Kami tutup, bermula pengiraan: 2 bersama, depan, 2 bersama, 7 depan.

Bersatu 9

Knitting 10

Knitting 10

Knitting 10

Knitting 11


Mittens sudah siap.

Mittens siap 12

Mittens siap 13
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh