DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Amulet asli Amerika - penangkap impian
Ramai yang biasa dengan peranti yang tidak biasa ini sebagai penangkap impian, yang asalnya dikaitkan dengan legenda asal Amerika Native American. Menurut legenda, impian dan tenaga terapung di udara malam jatuh ke dalam web penangkap dan ditenun menjadi benangnya. Tenaga yang baik menjumpai jalan keluar dan turun benang panjang kepada lelaki yang sedang tidur, menghidupkannya dengan kebijaksanaan dan membantu menyelesaikan masalah kehidupan. Dan kekuatan-kekuatan negatif menjadi terikat dalam nodus tenunan dan manik-manik, mencari jalan keluar, dan larut dengan penampilan sinar matahari yang pertama. Penangkap impian boleh menjadi azimat sebenar yang melindungi pemilik daripada tenaga negatif dan pendedahan yang buruk. Pada masa yang sama, dipercayai bahawa hanya penangkap impian yang telah melakukannya dengan tangannya sendiri memiliki kekuatan ajaib yang nyata: selama proses pembuatan ia diberkahi dengan tenaga manusia. Oleh itu, mari kita pergi ke pelajaran yang akan anda pelajari bagaimana membuat penangkap impian anda sendiri.

Untuk jimat yang anda perlukan:

Untuk jimat yang anda perlukan


- asas berbentuk cincin. Secara tradisinya, jimat menggunakan willow dipintal ke cincin, tetapi anda juga boleh menggunakan bulatan dalam dari gelang;
- tali atau benang dengan panjang 12 hingga 14 meter. Benang tidak boleh terlalu kurus: benang bulu, kancing atau tali lilin sesuai untuk jimat. Dipercayai bahawa, memilih warna benang untuk penangkap impian, keutamaan harus diberikan kepada warna alami, "semulajadi";
- manik kayu dengan saiz yang berbeza. Adalah lebih baik menggunakan bahan semula jadi, tetapi dalam perangkap impian moden juga menggunakan semua jenis manik yang terbuat dari kaca, plastik atau batu alam;
- bulu. Bulu pelbagai warna yang diperlukan untuk jimat boleh dibeli di kraftangan dan kedai buku scrapbooking;
- gam muatan yang telus;
- gunting.

Kemajuan:

Untuk cincin itu, diambil sebagai asas azimat, anda perlu mengikat tali panjang dengan tegas, meninggalkan kira-kira 20 kelebihan lain untuk melampirkan manik dan bulu. Mula dengan ketat membalut benang di sekitar lekapan, berhati-hati untuk tidak meninggalkan jurang di antara lilitan. Adalah dinasihatkan bahawa benang tidak terputus dalam proses. Selepas membalut seluruh pangkalannya, ketat mengikat benang ke tali yang ditinggalkan pada permulaan kerja. Semua nodul boleh dilincirkan dengan gam yang jelas dan pantas untuk menguatkannya.

ketat benang benang

membungkus pangkalannya


Kemudian, dekat dengan simpulan, anda harus mengikat benang awal, yang akan mengetuk azimat itu. Untuk memulakan baris pertama web, langkah 3-4 sentimeter dari awal benang dan buat gelung: bungkus gelung pada arah jam dan benang benang ke dalam lubang terbentuk, ketatkannya dengan ketat. Teruskan membuat gelung yang sama dalam bulatan. Dalam proses membuat penangkap impian, manik kayu, kerang dapat ditenun ke dalam web laba-laba, jika diinginkan, mengamankan mereka dengan knot.

mengikat benang permulaan

mengetuk azimat

membuat gelung yang sama


Apabila baris pertama selesai, segera pergi ke lingkaran kedua. Sekarang benang tidak perlu dibungkus meledingkan, tetapi untuk mengikat gelung pada benang itu sendiri, yang membentuk baris pertama penangkap impian. Teruskan menenun di sekitar baris seterusnya. Radius lubang di dalam tenunan itu perlahan-lahan akan berkurangan.


pergi ke pusingan kedua

tidak membalut di sekitar pangkalan

secara beransur-ansur menurun


Tenunan boleh diselesaikan apabila bulatan kecil bentuk benang di tengah-tengah perangkap.Perlahan mengikat hujung kord itu, dengan mengikatnya dengan satu ikatan. Sapukan sedikit gam segera ke simpulan supaya labah-labah tidak meleleh. Align baris tenunan dan potong ujung benang.

Selesai menenun


Di peringkat seterusnya, anda boleh mula menghiasi azimat itu. String manik pada kord kiri sebelum memulakan kerja dan selamatkan mereka dengan satu bundle supaya mereka tidak jatuh. Apabila manik-manik itu terikat pada benang, anda perlu mengikat tali hujung ke pangkal bulu yang dipilih untuk penangkap impian.

hiasan amulet


Pada jarak yang sama dari tali, lakukan dua "ekor kuda" yang sama dengan bulu dan manik.

membuat dua ekor kuda yang sama


Untuk membuat gelang untuk melampirkan perangkap mimpi, potong panjang kira-kira 16 sentimeter dengan mengikat hujungnya. Lipat separuh dan simpulkan seperti yang ditunjukkan.

gelung untuk mengunci perangkap


Penjaga impian peribadi anda sudah siap!

Azimat asli Amerika
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh