DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
Antara barang-barang dalaman, pakaian, dan perhiasan, anda boleh menemui beberapa perkara yang dibuat dalam gaya vintaj, yang dicirikan oleh kecanggihan dan kecanggihannya. Adalah dipercayai bahawa vintaj boleh dipanggil produk yang dibuat tidak lewat dari 80an, dengan ciri-ciri ciri era tertentu. Contoh perhiasan vintaj, khususnya, boleh dicat kerongsang, anting-anting dan pendants di bingkai besar-besaran, dan barang-barang pakaian wanita lain yang dipakai oleh nenek dan nenek-nenek kami. Mencari perhiasan antik sebenar agak sukar, dan harganya biasanya sangat tinggi. Tetapi anda boleh membuat perhiasan dalam gaya vintaj dengan tangan anda sendiri, dipandu oleh nasihat kelas induk ini.

Oleh itu, untuk kerja anda perlu:

akan diperlukan


- rangka asas logam untuk cabochon. Asas semacam itu biasanya dijual di kedai-kedai untuk kreativiti dan karya tulis, di mana, sebagai tambahan kepada kerangka itu sendiri, anda boleh membeli semua aksesori yang berkaitan;
- Cat akrilik putih (titanium putih). Ia akan digunakan untuk menyebarkan permukaan dalaman;
- Imej yang dicetak pada kertas pejabat, atau kad decoupage khas;
- pelekat epoksi telus. Penggunaan lapisan pelekat diri dalam kerja ini akan memudahkan proses pembuatan loket. Biasanya, untuk mengisi acuan dan memberi mereka kesan salutan kaca, resin epoksi digunakan, kerja yang memerlukan kemahiran tertentu. Perlu diingat bahawa dengan bantuan bahan ini, anda boleh membuat produk yang sangat luar biasa, menggunakan sendiri, membentuk, dan sebagai mengisi. Tetapi dalam pelajaran ini kita akan menggunakan pelekat epoksi selesai;
- gam PVA berasaskan air;
- gam untuk decoupage;
- berus dengan longgokan lembut;
- aksesori untuk perhiasan (rantai, cincin penyambung, gesper, jaminan);
- gunting.

Kemajuan:
1. Menggunakan berus nipis, perdana bahagian dalam bingkai dengan cat akrilik putih. Primer permukaan adalah tindakan mandatori dalam apa-apa jenis decoupage, kerana gambar, jika diterapkan pada latar belakang gelap yang tidak bersedia, dapat kehilangan kecerahan dan kejelasannya. Tetapkan bingkai itu sehingga ia kering sepenuhnya.

primer permukaan dalaman


2. Sementara itu, sediakan imej untuk dipindahkan ke pangkalan. Potong motif yang dipilih yang boleh dicetak pada pencetak kepada saiz diameter dalaman bingkai. Biasanya saiz standard rangka untuk cabochon ialah 18x25 milimeter.

menyediakan imej


3. Kemudian tutup imej dengan pelekat decoupage di kedua-dua sisi. Kertas varnished akan menjadi lebih kuat dan tidak akan merosakkan apabila digunakan untuk substrat, dan corak akan mengekalkan kecerahan. Tinggalkan imej untuk seketika.

gam imej


4. Apabila cat akrilik putih dan imej benar-benar kering, anda boleh meneruskan untuk memindahkan gambar ke bingkai. Menggunakan berus, sapukan gam PVA ke asas cabochon dan ke belakang imej. Selepas kira-kira seminit, apabila gam sedikit diserap, perlahan-lahan hancurkan lukisan dengan berus dan letakkan di tengah bingkai, selaraskan dengan jari anda. Tekan corak dari tengah ke tepi supaya gam berlebihan dan gelembung udara datang ke permukaan.

lukisan bingkai


Keluarkan kelebihan gam dengan berus kering. Kini anda perlu meninggalkan loket untuk sementara waktu supaya ia menjadi kering.

untuk mengeringkannya


5. Sekarang anda boleh memulakan peringkat akhir: memohon salutan telus.Berhati-hati mengeluarkan pelekat dari asas kertas dan lampirkan pada imej sambil menyelaraskan salutan. Tekan ia dengan tegas ke pangkalan.

salutan telus

lampirkan bale


6. Untuk penggantungan selesai, pasangkan ikat jiran yang mana rantai itu diulirkan dan gelang.

loket kaca


Loket indah dengan corak romantis sudah siap!
Kembali
Komen (1)
  1. orang gasar
    #1 orang gasar Tetamu 12 Disember 2016 17:50
    0
    hello. Saya ingin membuat loket yang sama, tetapi malangnya saya tidak dapat mencari pelekat dari epoksi. Jangan beritahu saya di mana anda membelinya?

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh