Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Hiasan pasu
Apa-apa perkara yang dibuat oleh diri anda adalah lebih berharga daripada hanya dibeli di kedai. Terutama jika item dalaman, dalam kes ini, anda boleh memilih saiz, bentuk dan gaya yang sesuai untuk bilik anda.
Vas adalah salah satu unsur dalaman yang boleh dibuat dari plastik dan botol kaca, menggunakan bahan seperti benang, kertas berwarna, slivers, reben atau ranting pelbagai pokok. Vas dihiasi dengan pelbagai biji-bijian dan biji kacang kelihatan sangat luar biasa dan asli. Untuk mempersiapkan vas seperti itu, kita perlukan botol plastik, gunting, plastik, nasi, kacang, kacang merah dan gandum.

kacang merah kacang merah


Ambil botol plastik dan potong bahagian atas dengan gunting, kami tidak lagi memerlukannya.

Ambil botol plastik


Kemudian kami mengambil plastik putih dan melembutkan dengan tangan kami, kemudian sapukan dengan lapisan nipis di permukaan botol. Ketebalan plastik harus sekitar 1-2 mm, jika kurang, biji-bijian akan melekat dengan buruk, tetapi mereka tidak akan membaik baik pada permukaan plastik.

memohon plastik


Sekarang bahawa permukaan keseluruhan botol kami sama rata ditutup dengan lapisan plastik, kami memilih corak yang sesuai dengan keinginan kami. Bentuk geometri pelbagai bentuk tidak teratur akan kelihatan sangat cantik.

bersalut rata


Kami akan melekat di bahagian atas dan bawah botol dengan gandum. Ini sangat mudah dilakukan: kami menurunkan botol ke dalam bekas dengan kandungan pertama pada satu hujung, kemudian pada yang lain. Batasan bahagian atas dan bawah dibuat ikal. Agar croup tidak runtuh, anda perlu menekannya perlahan-lahan ke permukaan dengan sentuhan ringan jari anda.

Melekatkan bahagian atas dan bawah botol


Setelah memutuskan pada gambar utama, di tengah-tengah pasu masa depan kita meletakkan sejenis yang mirip dengan titisan terbalik dari kacang.

letakkan bentuk kacang polong

letakkan borang tersebut


Pertama, letakkan sempadan drop kami, dan kemudian isi seluruh bentuk yang kami pilih.

letakkan gambar itu


Apabila asas lukisan kami siap, bahagian luar drop ditutup dengan kacang merah dalam dua lapisan.

tutup dengan kacang merah

dalam dua lapisan


Oleh itu, kita mendapat pola "drop by drop".

penurunan dalam drop


Komposisi utama kami sudah siap, kini kami menyusun latar belakang vas dengan nasi putih. Agar kerja berjalan lebih cepat, tuangkan sedikit nasi di permukaan dan ringankan tekan supaya biji-bijian diperbaiki dengan baik. Dengan menggunakan kaedah ini, kami mengisi semua ruang kosong dengan bijirin, bijirin yang lebih halus, lebih cantik gambar keseluruhan akan kelihatan.

nasi ruang bebas

melukis pada pasu


Itu sahaja! Dengan bantuan bijirin biasa, kami dapat menukar botol plastik mudah ke dalam seni sebenar.

Pasu hiasan


Ia tetap hanya untuk menambahnya dengan apa yang dimaksudkan untuk, dalam kes kita, kita menggunakan cawangan pain.

Pasu hiasan


Vas do-it-yourself akan menjadi hiasan luar biasa dari mana-mana bahagian dalam. Di samping itu, perkara seperti itu akan dalam satu salinan sahaja. Dan jangan lupa bahawa proses pembuatan vas seperti itu akan membawa keseronokan kepada mereka yang benar-benar menghargai kreativiti.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh